Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, July 21, 2010

mari menyapu sawang...

hapie wednesday to uols....... *cewah tibo skeping london kan...*
eh napa nyek klu kita cakap omputih jerk.. orang akan cakap..
skeping london..napa orang london jerk ka hat putih????
napa xcakap..wah skeping amerika... tapi cam xbest jerk kan..cakap amerika....

ok2...seminggu xhapdet tiba2....hari nie hapdet terus merepek meraban....
xdapat nak pokus sepenuhnya lagi nie....
kepala otak aku dok merewang2 lagi....
xtaw la merewang sampai ke mana dah....

aku bukan xnak hapdet uols.....
tapi aku malas....dan bertambah2 plak dengan kebizian bergosip dekat opis nie..
langsung lupa nak hapdet blog...
asal buka blog jerk..aku malas...asal malas jerk buka blog....
dah tue cam na.......

xmo bebel dah...penat lak rasanya membebel tanpa henti nie...
2 minggu lepas....aku ngan bebudak opis aku nie...
tiba2 ada lak yang teringin nak makan sate...
diorang nie ngalahkan aku ok klu teringin tue....

aku nie follower jerk....i'm follow...gitu...
sate pun sate la...asal makan kan...
jangan xmakan sudah.....

mana lagi la tempat makan sate yang paling dekat dengan opis aku tue...
melainkan sate samuri....
makanya harus la ke c2 sajork.....


sebelum masuk dalam restoren...
ada replika2 sate ngan basikal tua nie...
amik gambar dulu....
walaupun dah berkali2 datang...tapi tatap nak gak amik gambar replika nie...



jemput makan sate batu tue..kengkawan...
*gila keji soh makan sate batu...*


sebabkan memang tujuan utama diorang nak makan sate..
makanya menu utama harus lah sate kan.....



nasi impit ngan kuah sate....
mende yang wajib klu makan sate kan..
tapi xda bawang..feliks aku... walaupun aku xmakan bawang...
tapi kan ke klu makan sate ada bawang.....
ohhh sambal sate samuri adalah terbaik nokkkksssss.....




sate ayam..sate daging...dan sate 'babat' *babat tue perut ye..bahasa jawo...*


tengok la sate nie banyak2 kali skit..
saja nak kasi korang merembes skit tengok sate nie...
aku bukanlah seorang penggemar sate...
tapi xda la sampai xmakan sate...
paling banyak pun 5 cucuk aku makan...
tue pun dah cukup kenyang dah....
ntah la..xbleh nak makan bebanyak sangat sate nie...




nie la budak2 yang teringin nak makan sate tue...
diorang makan sate jerk semata2...
aku xleh la..skrang xleh xmakan mende berat..kang perut aku meronta2 mintak isi lagi...




diorang makan sate...aku order nasi goreng.....
pedassss sedappppp



gambar nasi goreng aku dari pandangan atas lak... :P
ok lah..gila lama xhapdet tiba2 sekali hapdet kuar makanan terus...
:P...

ok lah time tuk melawat umah kengkawan plak.......
jumpa kat umah korang ye.....muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


29 comments:

A D I A said...

wah speaking uganda ke awal2 tu? ai tak paham la. sate samurai ni sedap maakn kat kajang je, jgn merepek nak makan kat awan besar ke tmn melati ke, mmg tak sedap.

Shu Shinju said...

kak..speaking australia ke??? hehe...

satay tu sedapnye.. shu penggemar satay yg tegar..hehehe... mmg merembes air liur shu...huhuhu...

POSH76 said...

windu kat blog hang...takper pembawa budak kot...rasanyer sate kat sini jer yg sedap...beli kat branches dia semua tak sedap hehe

SURIA AMANDA said...

tu la..ingat akak dah masuk wad ke hapa kan...lisa pun baru update ari ni sbb baru jer dapat kamera dari kak long ahad ari tu, 2 hari x hapdet sebab lupa bawak kamera ke opis..last2 ari ni baru gigih nak update....hik hik..bila nak belanja makan sate?

Ena said...

sama la ngan akak nie.. akak bukan penggemar sate.. tapi sesekali boleh la.. sedap juga.. sama gak paling banyak pun 5 cucuk jek.. hehe

Lovely Bella said...

erkk.. btul gaks.. bella skeping melayu jerk hehhehe.. akak nih.. makan lagi... aihh..sate plak... tempat bella x de jual sate... so.. camne ? akak la yg bertanggungjawab membuat kan perut bella meronta².. hhuuhuh

mrs.ecam said...

sdap lg ke sate samuri tu??? org ckp dh x sdap...g la try sate station lak...hihiihi pomot lak

Eye_nee said...

Lorrr kok sekiping Omputih pepagi ni ko ungu...makan satay ko yer..penah pi sekali jer kat sini..cam duduk london pulak dah...

kak ina mail said...

tahu tak pe, dah lama tak update.nasi goreng tu pedaskan.akak pernah order sekali.tak tahulah ko punya.akak suruh tambah extra cili api.satay babat bestnya.

Dee said...

eida..kita samalah..kalo mkn sate max 5 cucuk je..kak dee pun xleh blah ar nk mkn sate byk2 nih..cari nasi jugek..

Deqna said...

hahaha tak kesahlah skeping london ke amerika ker apa ker..

amboi lah awak nie.. asal update ni mesti pasal makanan...takpe2 teruskan ngan jalan2 cari makan awak tu eh.. baby yg nak makan tuh..hehe

qellissa said...

sokong ckp adia..sate samuri ni kat kajang je sedap..kat pat lain x sedap lah..i prefer sate biasa dr sate kajang skrg..hihihi..tp yg kat kajang tu deko dia klasik kan..=)

Eri-chan said...

oh cik purple; sate hang tayang buat aku nak makan gak...
tapi kan kalau makan sate mesti mkn bwg sebab kans sate pas kena bakar ada kena karbon la dr arang tuh, so bile mkn bwg kasi neutral blk ar...
mmg pelik takde bwg..trs tak jadi pergi..heheheh

mummysyafie said...

sesekali merepek meraban takpe..syok gak. pernah cuba satay station tak?? kat situ pun sedap gak..satay nya gebu2

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ hahahaha motip uganda..tue la aku rasa pun cam tue...kat outlet lain memang xbleh blah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ hahahha xsedap la australia...hahahahah
shu suka sate ka...nanti mai sini akak bawak p makan sate..bukan samuri nie..tempat lain..lagi sedap dari samuri nya sate...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ rindu hang jugak beb..ha'ah ramai yang kata cam tue..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ uit awal lagi nak masuk spital..heheheh lisa mai la sini..nanti akak belanja sate 10..bleh??? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ tue la kan kak...eida pun sama..xleh la nak makan banyak2 sate nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ hahahah cakap melayu lagi senang..mudah paham..mai sini akak belanja ko makan sate...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mrs.ecam ~xtaw tang mana satay station..jom la kita p sama2...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahahah well u know me..hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ memang pedas kak..hahah menyepi sebab malas kak...maapkan aku..maapkan aku..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ k.dee pun sama ka?? tue la kita perut melayu tulen nie.. heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ hahahaha asal hapdet jerk pasal makanan kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ tue la i pun dengar ramai yang cakap cam tue...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ hahah meh la sini kita g makan sate sesama...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mummysyafie ~ wah i like yang gebu2..hehehe jom2 nanti kita pekena satay station lak..

NeenaAnuar said...

satay samuri... samballl dia tu memanggg terbaaeekkk kan! Dah lama tak makan satay dia.. teringin pulak nak makan lepas baca ur entry nie sis!

and nasi goreng pun nampak mantop! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails