Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, July 13, 2010

mari menyalak....

gila tajuk N3 kan...apa ko hengat mende nak menyalak2 nie...
no..no..tajuk hanyalah ilusi semata2.... :P cewah ilusi katanya...
terpengaruh nan akasia kat tv3 la nie...

sapa suka makan buah salak..angkat tangan?????
ish xsuka ka??? awat la xsuka nie..buah salak sedap hoke...
nak2 lak jeruk salak..pehhhhhhhhhhhhhhh tapi sebabkan en shukri memantau keras aku makan jeruk...makanya aku hanya di beri kebenaran makan buah sajork...
no jeruk2.....
aku xleh makan jeruk..kang semput...huhuhuhuhuhuhu....
tapi tatap xsedar diri..makan jeruk siap telan sekali ngan air2 jeruk tue...
kompom la ko semput kan pas tue...


oklah...bukan nak story pasal jeruk pun.....
hari tue kan kat blog si kajol nie...story pasal selak si salak tue kan..
dah la sebelum tue aku memang dok teringin nak makan buah salak..
tiba2 aku masuk blog dia..ada lak dok story mory pasal buah salak..ohhhh katakan tidak...

lepas jerk baca N3 tue..terus aku call makteh aku kat penang....

aku: mak teh..pak teh p kelantan bila lagi???
makteh: minggu nie dia p la..
aku: mak teh soh pakteh beli buah salak na..
makteh : ooo ok2...

settle masalah.....pehhhh lega....
dan kebetulan kan hari tue aku balik kampung...apa lagi....
harus la aku gumbira kan..dapat makan buah salak....

buah salak kat pantai timur nie..manis skit rasanya...
salak madu kot.. *pepandai kasi nama sendiri*
bentuk dia pun bulat2 skit..
klu kat area kl nie aku tengok..kebanyakkan buah salak yang panjang2 lonjong tue...
yang tue masam skit aku rasa...xsesedap salak pantai timur nie...


nie buah salak bekalan aku kat opis...
dah tinggal beberapa ketul baru aku teringat nak amik gambar....




isi salak....
aku jerk yang makan buah salak nie..
en shukri xsuka...ntah la napa ntah dia xsuka..
tapi ok gak dia xsuka..maka nya dapat la aku makan secara tamak dan tawaddoknya....



jemput makan kengkawan....
*abaikan meja aku yang bersepah tue...baru la terbukti aku ghajen melampau... :P*


*hari nie sibuk skit..sebab esok bos aku start cuti..2 weeks lak tue...
so nak kena la settlekan dulu apa2 yang berkenaan...kang jenuh aku nak pending segala mak nenek task aku...jenuh nak menjawab ngan bank kang...*xsuka buat deal nan bank nie...cerewet gila...nyampah aku..*


26 comments:

Dee said...

amboi..kemain sedap aku tgk ko makan buah salak tu..tp aku cam en shukri lah..x suka..x suka..hahaha..

aku pun xleh mkn jeruk..somput2..kalo nak mkn amik satu je..hehehe..

Shu Shinju said...

huh..sedapnya buah salak... nak sket.... lama dah x makan buah salak.. asyik makan yg jeruknye jer...(mesti akak terliur kan)..susah nak dpt skrg ni...

Iena said...

hadoi mak yung... ko ni byk tol transfer mood ngidam kat aku... hr tu ko jaja buah cempedak goreng... skrg salak lak... kang dah x pasal2 aku teringin nk mkn buah salak lak ni...

kak ina mail said...

kecur air liur tengok ko makan buah salak tu.memang betullah, salak ni kekadang ada masam , ada yang manis.suka gak makan buah salak, lelagi jeruk buah salak.

mrs.ecam said...

aku x ske...pnah mkn tp x kne ngan slera ai...awww ngado2 ek

intan_blur said...

wahhh..sodap.dah lama aku x mkn buah salak nih..mau smpi 1 thn..klu aku dapt nih..mau gile batak aku dibuatnye

Ena said...

sedapnye..

akak suka gak tau buah salak tu.. nak sikit laaa... ngidam gak nie.. heheh

qellissa said...

i x penah mkn salak tinggi ni..hihihi..silap plak.. x penah mkn salak ni..kat mane ader buah ni?kat salak tggi je ke?kuikuikui

Mimy Hamid said...

nok makan buah salak pastu leh menyalak tak?? wakakaa...jeruk salak aku layan okehhhhhh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ sedap akak..ahahaha nasib baik akak xsuka..selamat buah salak cheq..hahahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ terliur tapi nasib baik..terkenang amaran dari en shukri..hehehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ ahhahahahaha i'm ur prenz..harus la transfer mentransfer nok...sharing is caring..tapi tolong jangan mintak buah salak kat aku...jenuh nak kena g kelate lak aku kang...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ ha'ah kan kak..ada yang manis..ada yang masam...sedapnya jeruk salak kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mrs.ecam ~ ko memang.. :P..nasib baik ko xsuka nok..kot x..jenuh aku nak cari.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

intan_blur ~ hahaha ko taw dak cara2 nak kupas kulit dia lagi?? hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ alamak...tolong jangan mengidam kak.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ hahahahahah ha'ah kan babe.maybe kat salak tinggi ada kot.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ ko jangan menyalak merata2 nok..kang kena tangkap lak..hahaha

POSH76 said...

nasib baik aku tak suke buah ni kalu tak mau aku pi carik....eeee aku bau dia pun tak leh hehe

Deqna said...

mcm neena lah nie.. suka makan buah salak...

mkn byk2 takpe tapi jgn menyalak pastu tau..

Eri-chan said...

ooo tak suke sgt buah salak ni.tp pernahla makan...

NeenaAnuar said...

kite siap angkattttt kakii lagi nie menunjukkan yg kite suke ngan buah salakk! hehehe.. tapi memang betoi.. buah salak madu besttt kan! :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ a'ah klu ada orang yang xtahan bau dia tue...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ hahah menyalak nan laki sendiri xpa...:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ selamat buah salak aku nok..kang klu ko suka kang...jenuh aku nak cari..hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ hahaahaha ober hoke siap angkat kaki.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails