Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, July 1, 2010

buah cempedak di luar pagar..

halu tawan2......hari nie lambat skit bersiaran...
penat..baru masuk opis....
ada check up pagi tadi.....
*ohhh nanti aku story la pasal check up kat hospital nan kat klinik tue nyek...*

kan masa mama aku datang 2minggu lepas tue..
dia ada bawak kan aku buah cempedak diluar pagar
tengkiu mama..i lap u lah..len kali bawak lagi no....

masa mama aku bawak hari tue..buah tue xbrapa nak masak lagi..
so kena la kasi peram dulu kan....
kasi masak baru sedap nak buat cempedak goreng kan....
yummy..yummy....


2 biji jerk mama aku bawak...
eh..tue pun besar rahmat dah dia bawak kan...
yelah dia kan datang naik bus..ingat senang ke nak angkut buah cempedak..nan rambutan lagi...
pehhhhh seguni ok dia bawak buah2an datang hari tue...
tengkiu mama....


dok peram dalam 3-4 hari...akhirnya..buah tue dah keluarkan bawwwwwwww yang pehhhhhhhhhh menusuk qalbu.. :P
memberontak isi dalaman perut aku dengan bawwwww cempedak tue..
sedapnya cempedak goreng....percayalah...sapa yang xmakan cempedak goreng memang feliks la...*orang pluto apa xmakan cempedak kan.. :P*




isi dia comey2 jerk...
sama la cam aku comey... :P
isi comey2..tapi banyak....
2 kali goreng tuk sebiji tue....




nie isi tuk sebiji buah cempedak tue...
sedappppppppppp manissssssssssssssssssssssssssss


apa lagi..marilah kita menggaul kedalam tepung ye tawan2....



pastue kasi rendam dalam minyak hangat...
klu rasa kebal..nak rendam tangan pun bleh.. :P
*eh kan ada orang belajar silat tue...kena mandi minyak tue... diorang mandi minyak hangat cam nie ke?? waakkakakakakak panggggggggggggggggg sedaaaaaaaaaassssssssssssss...sebab buat lawak xbrapa nak klakar.. :P*


dah ropa mende dah cempedak aku nie...
hahahahaha xkisah la..walaupun ropanya hodoh...tapi rasanya lazat...
en shukri mulut puaka hoke..
dia sound kat aku..eh...awat xlawa nie cempedak goreng nie...
amoih kang aku kasi lipstick, blusher kang baru lawa kot....
huh`..dalam xlawa2 pun licin hoke.....


ohhh selingan...habiskan fun fries dalam peti ais...
kata nak balik kampung lusa...
so misi menclearkan peti ais adalah perlu la kan....



saja nak letak bebanyak gambar cempedak goreng nie..
kasi korang terliur skit...
walaupun aku pun xrasa terliur pun tengok gambar nie..
tapi aku terliur bila teringat kesedapan nya....
uwaaaaaaaaaaa mama rezeb cempedak 10biji..nak bawak balik kl..hari ahad nie...
wah demand hoke nak rezeb sampai 10biji....
harus la rezeb banyak2..ramai orang kirim nie...
nak kena charge millage la camnie...ada bran sapa nak kirim????
hauhauhauhauahuahuahau

ok malas nak melalut dah..perut dah lapo...anak aku nie..pantang aku makan lambat skit...
dia punya memberontak ok kat dalam nie...ish2..sabaq no..anakku sayang... :P



15 comments:

cikCha said...

uwaa mak buyung yg 1 ni pon tgh mengidam cempedak goreng...lama dah cari tp x jmpa2...huhu

Eye_nee said...

kalau cempedak asik2 la kat luar pagar..cempedak kat dlm pagar tak der ker...sodap bai itu cempedak...ko nak balik kg yer...hati2 yer..ingatlah org yg tersyg..Aku syg ko purple....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cikCha ~ alamak..mak yong nie pun ngidam cempedak ka??huhuhuhuhu ampun mak yong..

ratusiput said...

ok...oww....akak tak makan cempedak..ehehe..durian pun same...

Shu Shinju said...

sedapnya cempedak goreng... nak2..akak balik kampung ke weekend ni?

akak, shu penah mandi minyak.. dulu shu belajar silat.. tp, xde la simbah minyak satu badan.. cuma celup tgn dlm minyak panas je... serius.. xde rasa pape..coz sebelum celup tu kitaorang kena baca surah2 al-quran yg tok guru kasi....pelik kan.. minyak mengelegak tu.. tp, tu la hakikatnye...

Ena said...

akak yg tak mak yong ni pun teteibe megidam nak makan buah cempedak tu.. makan cenggitu pun sedapppp lorrr... nak sikitt!!!!

sob sob sob

POSH76 said...

heavennyer bau cempedak bau sampai ke sini...siap ko dgn french fries lagi hehe

Dee said...

ko ckp org planet pluto x makan goreng cempedak? aku org planet pluto kah..oh tidak!!

akak kalo makan pun sebiji je..buat lepas rasa menyesal kalo x rasa..akak kureng cempedak2 ni..akak mkn anggur je..hahaha..

SURIA AMANDA said...

nakkkkk...mak Lisa ckp rezeki x baik pulun sorang2 kena kongsi..mak Lisa yang ckp eh..bukan Lisa...

Iena said...

nok, ko yg bersalah buat aku ngidam cempedak! x kira, kena bg jugak buah cempedak tu kat aku! aku kata aku nak, aku nak jugak!!! pepandai r ko!!! hahahhaha

A D I A said...

macam tak sesuai je fries dan cempedak together2?

wehh cempedak ni angin, tak sesuai untuk aku. next plssss.

NeenaAnuar said...

sis!! kite nak cempedakkkkkkkkk gorengggg tuuuuuuuu!!! huuuuwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

Ms AiReEn MoHd said...

WEH SEDAP PLAK AKU TGK CEMPEDAK NI

Mimy Hamid said...

cempedak goreng terliurrr aku ...aku nak sebiji cempedak...

[z@ck] said...

lama gila tak makan cempedak..wuwuwuwu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails