Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, July 8, 2010

Selamat tinggal motor bermasalah

nie la en nyamuk yang slalu membikin wallet laki aku onar nie...
sokmo nak kena kuar duit kat dia...


cewah...tajuk cam best2 jerk kan...tapi betoi la wei....sian ngan laki aku tue....
motor dia nie....dah macam aku nyer demand dah hoke...
demand aku pun xseober si nyamuk nie...
demand bukan skit2 punya...
nie demand ngalah laki aku jawatan cam manager...
skit2 nak kena kuar duit..skit2 nak kena kuar duit..
dia nyer tayar jerk...hat cinonet tue pun dah rm300 lebey hoke....




tapi en shukri suka dengan motor nyamuk dia nie...
dia cakap laju....laju mende ntah.....
badan si nyamuk nie dah penuh calar balar dah..
brapa kali laki aku tergolek dokkkk xtaw la...
motor nie berat nak mamp&* hoke...
aku penah bawak skali..pehhhhh dah la kaki aku PANJANG sangat kan...sampai nak tampan ke tanah... :P *sila paham sendiri la no..maksud tersirat aku tue.. *

jangan xtaw hoke...si nyamuk nie..dah brapa kali...menyusahkan en shukri..
penah taw..en shukri kena g site kat pelabuhan klang...jap g..call aku soh amik kat heway...
nyamuk uat hal.....sampai majuk laki aku tue...
terus dia tinggalkan en nyamuk dia tue kat hentian hicom kesas tue..
ha...nekad la tue....mama aku lak dok soh amik jual kat besi buruk..*gila keji kan...*
2minggu lebey aku rasa en shukri tinggalkan en nyamuk dia tue kat c2...
dan yang peliknya..xilang hoke..xilang...
ahahahahah orang pun tanak curi..motor berat nak mamp*&...
aku dah suruh en shukri g amik balik dia tanak..semua orang soh dia amik pun dia tanak hoke..
siap cakap kat aku..sapa2 nak amik jerk la motor tue..
ahahahahaha kiciwa btoi la tue laki aku tue..
last2 skali adik dia datang naik van..g amik motor tue...siap hantar g bengkel..
hahahaahahahahahhahahaahhaah pandai lak ko naik lepas tue kan..
memang dasar hoke...laki cheq nie....


baru2 nie..motor nie uat hal lagi..
aku dah xtahan dah..aku cakap nan en shukri...trade-in jerk la motor tue...
amik motor lain.....akhirnya...dia trima gak nasihat dan cadangan aku....
makanya hari tue.....bertukarlah sang nyamuk kepada....



*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*

*
*
*

*
*
*
*
*
*

taddaaaaaaaaaaaaaaa mr blue in d house....


en shukri cakap motor nie xlaju..
eh haluuuuu ko nak bawak g keja jerk hoke..
bukan nak buat konvoi..apatah lagi nak merempit..
nak laju2 bagai kan........ngada2 taw....
en shukri pegi keja memang xnaik keta...
sebab jammed katanya..bek dia nek motor....xyah nak meredah jammed bagai...
pakal aku xda lesen motor..kot x..aku pun nak gak nek motor g keja...



dulu beli en nyamuk dapat la cash...skrang beli en blue nie..
xdapat dah nak cash n carry...huhuhuhuhu kesian kan... al-maklum la..tanggungan dah lebey skit skrang nie....xpa la skit jerk..skit hari lagi habis la bayar ye en shukri ku sayang.....
nie kira cam hadiah besday tuk en shukri jugak la nie..
dari en shukri tuk en shukri..hahahahaaha
aku bagi sokongan jerk..hauahuahauhauhau
eh ok la tue dari xda kan...korang ingat senang ke...aku nak perah keringat tuk sokongan tue..
susah ok..nak2 lak perut dah boyot...*okk xda kena mengena aku taw.. :P*


en shukri ada tanya aku hari tue...aku brani lagi ke nak drive sendiri datang keja...
xtakut sakit masa tengah drive ke...dia cakap dia nak hantar..tapi xnak la naik keta...
nak hantar nek motor jerk..sebab dia kan masuk keja awal..takut xsempat...nak patah balik..dah la..depan the mines nie..jammed adalah cam LAHA*** hoke....
korang rasa..ok ke aku g keja en shukri hantar nek motor???? aku xda masalah..ok jerk kot...tapi tue la...apa pendapat korang..bagi la pendapatan korang skit...pendapatan hoke..pendapatan...
oppppsssss ok2 aku taw xlawak...paanggggg diri sendiri....


30 comments:

Iena said...

hahhahaa... ko ni wak aku gelak walo x larat #aku puasa hari ni ok... sebab tu aku diam jerk, bekerja ngan tekun... *padahal dah berlaku litar pintas...

bertuahnya spesis bini ko ni... bg sokongan jerk. aku hengat tolong bayarkn downpayment ker aper... hu3...

pasal naik motor ke tempat keje tu, aku x berapa nk setuju la nok... aku takut jadi paper kat baby. kalo kat ko aku x kisah sgt! hahahhahaha... *lariksssssssss

Mimy Hamid said...

klu ko ckp pasal nk rempit gi keje ni...hmm wat masa skrang tak sesuai..tapi bila ko dah habs pantang..okeh!!!!! sbb aku pun pas kawen nakjoin geng merempit ke opis...jem cam lahanat..yer aku paham...tensi

qellissa said...

i xpenah naik motor..tingin gak nak naik motor..tp takut ar babe..cam bahaya je naik motor kat kl ni...

tp kan antara en.blue ngan nyamuk tu..nyamuk tu lg chantek lor...

A D I A said...

wah kilat motor biru itu ye. bagi aku naik leh, i teringin nak belajar naik moto. i hanya akan pandai kalau belajar guna moto baru :D

weh mak buyojng, toksah naik moto la, lepas beranak baru naik. ada hati lagi tu.

Shu Shinju said...

akak...naik moto pon ok.. senang beranak nanti..hehehehe... tp, pesan kat en.syukri..bawa 40 km/j je k...

intan_blur said...

sempoi jek moto..hahahah..xpe..moto biru ni jimat minyak...

-NiD's- said...

akak...tegelak nida tgk MOTOR SI NYAMUK nieh....ahahahhahhaha...
dl en.hubby nida pn guna si nyamuk nie...dh tu tak tahan..asyik rosak jaa....las-las tesadai kat bengkel moto. nida laks beli VS Suzuki...dia la hentam Moto nida...la, ni kalO jmpak jaa moto sinyamuk tuh..saheh laa en.hubby nida kena kutuk ngan nida.wakakakakakak...tak syok naik moto tuh.berat subhaNALLAH..dhtu lenGOh tangan nak memulas minyak nya,...ahahahahhahahah..

Lovely Bella said...

heheh slamat tinggal si nyamuk!! ermm.. wpun si biru tuh x laju tapi die x menghabeskan duit tul x.. ehehhe go blue!!

kak ina mail said...

Tak payah, akak traumalah naik motor ni masaa pregnant.teringat masa mengandungkan simontel, laki akak tu suka bawa merempit , keluar dari stesyen minyak bertembung ngan satu motor.sib baik kekuda akak kuat.tapi terhempap motor gak.bahayalah, kalau dekat tak pe gak.

SURIA AMANDA said...

pasal pi kerja naik motor tu dgn akak nyer keadaan mcm tu....LISA X SETUJU!!!!!!!!!!bahaya okeh...nak plak kalau bawak motor cilok sana cilok sini..heyyy..jgn cari nahas kak....

Dee said...

jangan eida..biarlah naik keta..sakit sok..leh terus je tuju spital..motor ni risiko dia tinggi..kalo jatuh..aduhai..kesalnya seumur hidup..jgn ye adik sayang manis..hehehe..

mrs.ecam said...

salam knal yek...hee

pendapatan aku...err eh x leh bgtau...kn rahsia...ngeh3 okeh moto en.syukri yg br sme cam mto husben aku...eh laju la moto ex5 tu...heee aku br2 peknen slmbe jek nek moto tp besenyer klu dh 8-9bln aku prefer nek kete jek nokkk...bkn pe...kang moto berat....lg lmbt smpi umh pastu kang kne ujan len...nk cilok2 kang ssh sbb lbh muatan kn...errr tp berat ko bpe eh??? aku dl dkat 80...cmpo mr.hubby mau dkat 150++kg...cian moto to so aku sarankn dh sarat bek nek kete jek...lebih terjamin keselamatannyer...klu rs2 skt nk bslin g tpong polis mntk die iring g spital...skian ulasan sye yg maha panjang,...ngeh3

POSH76 said...

nyamuk pun bnyk jasa tu....hehe

wah motor baru kaler blu lagi...hehe

beb aku pun tak galakkan hang naik motor bnyk bahayanyer...bawak ketala..jgn laju2 bawak pelan2 ok...

NeenaAnuar said...

isk! bahaya lah sis nak naik motor dlm keadaan camgini.... better naik kereta larr... lebih selamat..

Eri-chan said...

hai
salam perkenalan~gelinya ayat
entry ni kasik i gelak pagi2 bute
dicadangkan jgn naik motor. menakutkan wooo..naiklah keta. kata kat en shukri sayangilah bini dan anak anda lebih dr masa anda meredah jem bagai..hehe~sekian, i follow u~~
weee weeeeeeeeeeeeeeeeeeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ hahaha ko berjaya memintas segala wayar2 tue ke nok..tahniah2..
wei ko ingat senang aku nak bagi sokongan...susah ok..penat aku perah tenaga tuk bagi sokongan dengan perut membuncit lagi...fuhhhhh tue la kan nok...not gud kan..naik motor..ok cancel...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ beb..lepas habis pantang...aku drive sendiri jerk...laki aku masuk keja awal nok..kul 8..kuasa aku nak datang opis kul 7...ohhh tidak....ha'ah kan..jammed cam lahanat kan...tension aku..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ ala siannya xpenah naik motor ke..heheheh nanti soh la en hubby u bawak u round2 naik motor..hahaha en nyamuk tue cantik..tapi high maintanance..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ harus la kilat babe..baru lagi tue..tunggu lagi seminggu..hahahaha nak belajar naik motor..lupakan lah babe...hehhehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu Shinju ~ heheheh pandu mengikut had laju yang di tetapkan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

intan_blur ~ sempoi jerk kan..jimat minyak ke???

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-NiD's- ~ nida pun ada kisah gak ka ngan en nyamuk tue..heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ gud bye nyamuk nyek...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ pehhh nie aku nak kena belajar dari ko la kak..cara2 nak kuatkan kuda2..hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ baik punya cilok..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ hehhehe yelah akak sayang manis.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mrs.ecam ~ salam..salam...ahahaha ala ko nie nok..apa barang rahsia..sharing is caring wat..hahahaha...berat..ohhhh jangan di tanya berat melebihi muatan gak aku nie pun... nok..kot ada polis kat tepi jalan tue nok..leh gak aku mintak tolong..kot xda aku tahan jerk la..mana2 kenderaan yang lalu kan..hahahaha ko la lalu time tue..bleh?? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ nyamuk dalam kenangan jerk beb...blue welcome home dah skrang..hehhehe ye lah..ramai yang xkasi aku naik motor...sayang gak korang kat aku kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ yes madam...berita paham rojer n out.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eri-chan ~ salam kembali..whahahaah tiba2 kan..thanks sebab sudi jengah2 kat sini...len kali datang lagi k...hehehhehe..berita paham..rojer..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails