Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 16, 2010

Barangan keperluan baby

amacam hari nie....dengan perkhabaran dari gomen..tentang kenaikan harga minyak..harga gula..dah harga2 yang seangkatan dengannya....
huhuhuhuh tension kan...asyik2 naik harga..asyik2 naik harga...
gaji xnaik2 pun..huhuhuhuhuhuhu....
baru nak merasa gaji lebey skit...dah kena spend kat barangan yang dah naik tue lak...

spoil mood btoi dengaq berita kenaikan harga barang pagi2 hari...
terus xda mood nak buat keja... *alasan walhal dah memang pemalas..nak2 lak bos xda kan...*

ok lah..lupakan tentang kenaikan harga barang tue..
nak bising2 pun tarak guna..sebab dah naik pun kan...
tuk menenangkan hati...en shukri..esok jom kita g lumut..jalan2 kat sana....
yahooooooooooooooooooooooo....


sebenar aku nak share2 skit nan korang nie...
antara barang2 baby yang aku dah beli....
barang2 last sementara nak tunggu kelahiran baby la....


ok meh kita skodeng...apa persediaan2 terakhir bonda to be nie...


apa jadahnya bunga yang dah layu dalam bakul nie...



bakul tue bos aku dapat...ada scandeles dia kasi..bunga n buah dekat dia...
gila lama dia peram kat dalam bilik dia...
sampai layu bunga2 tue baru dia kasi dekat aku..
hampeh btoi...nasib baik dia ada kasi gak buah dekat aku...
kot x..aku report bini dia..
bos klu xnak kasi aku report increament please... :P
huahauhauhauhaua bajet kenal jerk nan bini bos aku tue..




buang segala mak nenek bunga2 yang dah layu tue....
buat resdung jerk..abuk dok masuk idung.......
agak2 korang la kan..apa yang aku nak buat dengan bakul tue????
ok nanti tengok nyek..apa hasilnya...aku buat dengan bakul tue..




beli pampers....
hari tue giant ada buat promotion tue yang en shukri borong sampai 3 pek pampers tue...
beli yang newborn nyer sepeket jerk..yang lain semua S saiz....
pas tue dia cakap nan aku...
eh..kang kecik2 dah bagi pampers mahal..esok2 kulit tue sensitip tanak pampers murah plak..
ha..jenuh..hauhauhauahuahua
nasib la en shukri oiiii...
baru la leh nyanyi..
MAMY POKO TIDUR LENA BANGUN DENGAN SENYUMAN...
*walaupun daddy dah xbrapa nak bleh senyum dah..hauahuahuahauhaua*
yang dalam plastik tue lak..besi buai dengan carrier baby....
beli dekat warehouse my dear ....





baby bed....
hari tue beli masa dekat warehouse sale my dear jugak......


cam nie ropanya baby bed tue....
ikutkan aku nak beli yang kayu biasa tue jerk...
tapi en shukri dia berkenan yang nie plak..
siap ada kelambu bagai...
ikut jerk la...kang melawan kang..duce lak...
*tiba2 teringat duce lawan cakap laki..slalu tue cam lupa ja.. hahahahahah*




nie bakul yang kat atas tadi tue...
sebelum di gunakan harus la di cuci bersih2 dulu..
kasi buang vanish segala bagai dulu...
mana taw ada kuman2 yang tersembunyi...
huahuahuahuahauhauhauahuah


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


nie lah fungsi bakul tue...
tuk aku letak bedak..losen...sikat...minyak...segala bagai la....




cewah siap ada sikat tue...
hehehehhehe ye lah...rambut bonda nan daddy dia memang stok lebat punya...
harus la beli sikat kan...kang rambut baby pun lebat kang...
xkan nak sikat pakai sikat aku kot...
hauhauahuahuahuahuahauhauah


ok lah...nak sambung FB plak..hari nie hari mogok..sebab kenaikkan harga barang....
makanya hari nie xyah keja...hahahahahahaha.....next week harus bz gila..ada meeting dekat FNN....huhuhuhuhu tension2.....



22 comments:

kak ina mail said...

mummy poko tukan mahal.budak sekarang ni tak boleh kita kasi pampers murah, mau bontot dia meruam.demand betulah.katil tu masuk 2 atau 4 tahun tak mahunya dorang tidur atas tu .akak dah buat tempat letak bantal ,dalam katil si,montel tu.

POSH76 said...

mmg kreatif la ko buat bakul tu...suker tngk tempat tido baby ...tak sabar nak tunggu baby keluar..sori aku lak yg lebey...ko nyer suprise tu nanti dulu yer...sbb ada kaitan dgn baby hehe

dalila said...

waaahhhhhh cantiknya katil baby tu...pandai en. shukri pilih...tp kalo yg kayu tu thn lama sikit..leh adik2 dia pakai lak..

A D I A said...

motip guna bakul scandal boss bagi, sungguh bijak menggunapakai benda2 gitu.

wah jeles ai kelengkapan dah siap ek. tunggu baby kuar je. aku nak sub keje menyopping kat siapa la ni heheh.

Dee said...

org nk dpt baby mmg teruja dia len macam..tgk bedak senyum..tengok pampers senyum..hehehe..

intan_blur said...

wahhhh..ko dah sediakan dah..hahhaha..aku jg yg lambat dol..hujung bln ni br aku p beli...

NeenaAnuar said...

kite pun camgitu.. selalu amik bakul2 camgitu tuk wat recycle... bubuh barang2 keperluan lain..

cute lah katil baby tuu.. suke tengok! :D

Iena said...

nok... budak kecik mana leh skat rabut lagi... karang berlobang kepala dia... pastu aku dgr org2 tua ckp nanti gigi tumbuh jarang2... xtau la kalau ni mitos semata mata... hu3.

hek eleh, bebudak skrg ngengade... nak pampers mahal2... kite dulu kecik2 pakai lampin jerk... tapi berjaya jer! hehehehhee

Cik Pah said...

cik pah dulu gigih gak beli baby cot nih, sebulan dua jer. once dah pandai merangkak ..dah tak nak masuk lagi dah. adik dia pun tak mau jugak..udah nyer cik pah jual kat kawan..

pasal pampes mmg betul, kene biasakan pakai yg murah murah jer. boleh beratus abis beli pampes dlm sebulan tau..

Mimy Hamid said...

bestnya nok ko dah prepare baju baby..teruja!!!!!!! sambut orang baru excited nya mmg lebeh skit..maklum la orang yang ditunggu tungu kannnnn

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ aku memang dok cari bakul tuk letak barang2 baby tue..sekali bos aku kasi..pehhhh apa lagi..trima jerk la kan...hehehe..ohhhhh aku setia menanti babe...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ ha'ah mamy poko tue memang mahal pun kak kan...tapi nasib la daddy nyer duit..kot aku nyer duit..kita beli hat murah sudah..ahhahahahaha gila kedekut aku kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dalila ~ tue la..en shukri la yang pilih..cantik nyek kak..tengkiu..tengkiu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ hahahah btoi2 tue k.dee dok sengih jerk memanjang...hahahahah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ ahahaha sebab bos takut aku bocor rahsia dia babe..hahaha..meh sub kat aku meh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

intan_blur ~ ko xpa beb..yang si kakak n si abang nyer leh guna lagi...tambah skit2 jerk..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ tue la kan..banyak fungsi bakul tue...ehehhehehe...cute nyek..tengkiu lalink..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Pah ~ tue la kan..ish dah klu dia xnak dok kena beranak lagi la cam tue..hahahaha...
btoi tue..klu dari kecik dok ajaq pakai hat mahai..huhuhu sat g takut tukar yang lain..xleh lak..huhuhuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ xleh nyek?? ish jangan la sampai berlubang nok...ha'ah la kan..tapi ko jangan nok..kang orang nursery tue dera lak anak aku..sebab asyik nak kena salin lampin jerk...takut aku nok..huhuhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ harus nok...ko nak kasi baju aku trima jerk..hahahaha :P

Aujinz said...

good good..

persediaan awal..
dah siap semua eh?..

Eri-chan said...

wahh nok takyahla beli byk2, nanti kau beranak mesti ramai yg kasik hadiah utk baby kan..
pepandai jek aku citer forecast ek...ekekekekek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails