Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, July 30, 2010

Perkembangan yang kembang semangkuk

selamat hari jumaat.....cewah hari jumaat jerk gumbira....taw la esok nan lusa cuti kan...
yeyeyyeyeye leh g jalan2.....
kemanakah destinasi aku kali nie....
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... *ada yang membebel kat aku lepas nie kan.. :P*



aku yang kembang semangkuk....


hari nie nak hapdet pasal aku nyer "PERKEMBANGAN" la...
apa yang kembang tue aku xtaw la...
tapi yang pasti..semua kembang...vontot kembang...perut kembang...serba serbi kembang...
skit hari panggil aku...kembang semangkuk...ok hober taw korang nie...
bab nak menambah nama glamer aku suka nyek... :P

ok semalam aku ada checkup lagi dekat klinik...
bonda rindu ngan baby....best semalam dapat jumpa baby...tengah isap jari...
sian anak bonda lapar..isap jari.. :)

usia kandungan : 36weeks ++
berat aku : 59kg *2 minggu lepas 58.7kg....
berat baby : estimate 2.6kg (maknanya berat aku less than 59 kan..kan..kan... ayat penyedap halwa telinga.. )
tekanan darah : 112/67

semalam masa doc scan..doc cakap..so far semuanya dalam keadaan yang baik2 saja...
baby pun membesar dengan normal..dan sihat... *alhamdullilah sangat*
doc cakap kepala baby belum masuk kat laluan lagi...
*bak kata opismate aku...lum masuk terowong smart lagi la tue...*
jawab ngan aku..ha'ah baby baru sampai dekat terowong menora (ipoh) lambat lagi la tue nak sampai kl..hahahahahahahaahah

next week g checkup lagi...jumpa baby lagi..nak tengok baby dah masuk 'terowong' belum..
huhuhu nebes..nebes....
doakan aku ye kawan2...klu ada diam jerk next week tue...
pandai2 la korang misscall 'blog' aku..ahhahahaahahha
ok taw xlawak...klu aku sepi jerk tue...korang yang ada phone number aku tue...sila la call tanya khabar no.. :P...


peace no war.....
*baru aku perasaan..asal semenjak dua menjak nie..gambar aku banyak dok posing cam gini...bajet cute la nie kan...eh tapi memang cute hape...kan..kan..kan...baik ngaku...*
nampak taik lalat kat atas bibir tue..ha..sendiri maw ingat la napa aku banyak cakap... :P



23 comments:

kak ina mail said...

Ya Allah nak nye kalau beranak biarlah lepas hari minggu.sabar dulu jangan keluar ye.kira ko ni dah cukup bulan, tapi atas perut belum kosong lagi.

POSH76 said...

bagus yang penting semuanyer selamat...kembang pun kembang la hehe

Lovely Bella said...

erkk berat akak 59kg jerk ke.. kecik gak akak nih... terase mcm bella berat walaupun x kembang semangkuk.. hehehe

Eye_nee said...

Sok Nak Dekat2 bersalin minum air kembang semangkuk tu..biar licin laluan trowong tu...kembang2 pon suwit dik nun....

Ena said...

ieda,
akak yg kecik nie pun dulu masa preggy pun kembang semangkuk gak.. berat masa 1st preggy 10kg.. yg kedua 15 kg.. amikkk!! mcm kuih apam je rasanya sbb akak kan tak cukup inci.. adeihH!!

tapi kalau nak tahu masa preggy la perempuan makin berseri2 tau.. camtik je bila tengok! ha tu kata Dr Fadhilah Kamsah.. ;D

Dee said...

dh dokek yo..moga selamat semuanya ye..amin...

Iena said...

ni bukan kembang semangkuk dah ni nok... ni kembang sekawah namanya... hahahhaaaa...
sila jgn salahkn taik lalat dibibir utk mulut yg becok. aku xder taik lalat pon kat mulut...

Shu Shinju said...

shu pon nebes nih..akak take care tau... kalau dah selamat jgn lupa war2kan..:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail~ hehhehe insya-allah...lum kosong?? camna tue kak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ insya-allah..doakan aku selamat ye beb..kembang yang cun bleh gitu..hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ ko dan2 xkembang kan..hahahah akak ko nie walaupun kembang tapi cun..hahaha :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahah nie yang buatkan aku sayang kat ko nie kak..sebab kata aku cun..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ heheeheh comey kan kak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ nanti ko datang bawak hadiah besar2 ye kak...heheheheh :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Iena ~ hahahah wei motip kembang sekawah..ayat dengki ngan aku kan..:P wekkkk...nok..aku saja la tanak orang cakap aku cakap banyak..aku uat la taik lalat tue sebagai alasan nok..ahhahaha

-NiD's- said...

alahai akak...kembang pn kembangLah..janjI sume selamat n baby pn dh tak sabaq tu nak pop out...ehehhehehe...
takpa pas nie makan JAMU MAKDARA..mesti slIm melim mcm pengasas dia kan...ehehehehhe

mrs.ecam said...

hoohh bb lom msk terowong ek...ok bonda leh jln2 suping g sogo dl ek...kui3 smoga bb n bondanyer slmt yek...amin insyaallah

klu aku kn dh sebok2 mkn mknanan n lauk2 rye...tau dh kang rye x dpt nk mentekedarah lauk2 tu...heeeeeee

SURIA AMANDA said...

makin bulat makin comel...berat akak baru banyak tu? Lisa dah 59 kg dah pun tapi x bawak perot la..muahahaha..

Mimy Hamid said...

cik pepel...ko tu dah dekat nak bersalin tu..standby jekk..sila gedik sgt okeh..36 weeks tu dah leh bersalin nok..so ko bawa2 la bergerak...senang skit kuar baby..

intan_blur said...

klu aku dah masuk terowong ida..hahhahha..tunggu time jek nih..bby boy ke girl ida..?
weh..nnt accpt fb aku ye..

Eri-chan said...

ko panjat turun naik tangga senang beranak..kata org yg dah beranak la..aku tak penahla..
59kg? aku pun 59kg camner nokkk???

mummysyafie said...

dear, tak lama lagi tu. mudah2an segala nya berjalan dengan lancar. first time sambut aldilfitri ngan orang baru kan. take care ur self n baby taw..

NeenaAnuar said...

good.. makin lama makin kembang.. and at the same time makin lama makin cute mak yong nie! itu maknanyer satu process yg bagus tuk ibu mengandung...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails