Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, May 7, 2010

Jalan2 @ Melaka

2 minggu lepas...aku, en shukri...ngan cousin aku g jalan2 dekat melaka...
tue ha cousin aku tue la...dok meroyan nak p makan dekat umbai...
aku nan en shukri..ibarat orang mengantok di sorongkan bantal la kan...
*mentang2 la cousin aku yang nak belanja kan..masing2 laju jerk... :P nasib ko la kak..dapat cousin cam kami...heheheheheh*

kitorang g hari ahad...tue pun dah kul 12.30 cam tue dari kl..
al-maklum la...pagi tue aku g pureen sales dulu kan...
bukan senang nak membeli time sales tue kan...orang masya-allah padat..
sendiri maw ingat la kan..
masuk tol sg besi kul 12.30..sampai dekat melaka kul 1.30..(laki aku memang nak kasi speed trap keta aku tue melambak2 taw.. )

sampai melaka pegi amik cousin aku dulu yang study dekat sana...
pas tue singgah lunch dekat pekan alor gajah....
fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh melaka sangat2 panas la....
kalau KL nie panas..aku rasa melaka lagi panas... (ampun orang melaka....tapi betoi wei..melaka memang panas...hot..hot...)

pas lunch..kitorang pun meneruskan perjalanan ke banda hilir (klu kat melaka memang sebutannya banda kan...)
park keta depan dataran pahlawan tue..pas tue berjalan la kitorang ke
kota a famosa tue...(tapi kali nie pegi x naik pun kota a famosa tue...aku xlarat dah nak mendaki...dengan panas melampau..peluh dah merembes sana sini dah...xkoser aku nak panjat kota tue dah aih...)


take five jap depan bangunan merah tue...
dekat replika keta lembu yang xda lembu...
*lembu dah kena uat korban gamaknya... :P*



posing kat bawah pun jadi lah....
nak panjat xlarat kan....

kali nie kitorang masuk dalam istana plak..
al-maklum la selama nie xpenah g masuk kan...
nak gak tengok istana melaka nie cam na....
tempat jebat nan tuah bergaduh kan....



nie la minah yang baik hati belanja kitorang masuk dalam istana
dan belanja makan kat umbai hari tue...
kiranya dia banker kitorang la hari tue...
*astro dapat bonus banyak ooooooooooooooo apa lagi...dari dia belanja orang2 lain bek belanja adik beradik ye idak...*



sebelum masuk harus la kita berposing dulu kan...
dah nama pun 2-2 pun sawan kamera pantang nampak flash...
harus meroyan bak kata en shukri...


depan istana melaka...
aku tengah dok melakon watak hang jebat la kononnya...
hahahahaahahahah turun kaw tuah..klu ko x turun aku naik...
ko jugak taw..sudah berapa lama aku tunggu kat bawah nie..panas taw kah...
*ayat rekaan kitorang hari tue.. :P*



jumpa buaian nie kat bawah istana..
harus menggedik kat atas buaian nie lak kan...
amik napas...sementara nak tawaf dalam istana tue kan...



mak buyong tengah verangan dok kat umah kampung yang ada tingkap cam gini..
cantik jerk..mula2 tue rasa macam nak suruh en shukri turun kat bawah jerk amik gambar aku dari bawah...
hahahahaha tapi takut kena marah nan dia..amik gambar dari dalam jerk la... :P




antara yang ada kat dalam istana tue..
macam2 jenis pakaian dari seluruh pelosok negeri2 yang ada dekat malaysia..
nie dari mana nyek..alamak lupa la....



satu2 nya gambar aku dengan en shukri hari tue..
hahahaha dah dia jerk dok amik gambar...cam na nak ada gambar kitorang berdua kan...
xpa la..dia xyah amik gambar banyak2...biar bini dia dah la meroyan amik gambar...



sebenarnya nie tengah dok amik angin dari aircond yang ada dekat pintu tue..
masya-allah panas gila ok kat dalam tue...
memang la ada aircond..tapi aku rasa aircond tue xcukup kuat la...
*ke aku yang banyak na dosa sampai panas melampau..hahahahah tettttttttttttttttttttt*


dok pusing2 kat dalam istana tue..dekat sejam la jugak..
ye lah...ingat senang ke nak tawaf satu istana tue kan...
dengan en shukri dok amik gambar segala macam yang ada kat dalam istana tue..
*aku tepek semua kat FB..apa lagi sila add aku kat FB ye...hehehehehhehehe *


jom kita teruskan perjalanan ke destinasi lain plak...ke mana????




|
|
|
|
|
|
|
|
|
|





Menara Taming Sari
*gambar credit to mr google..*


yaaaaaaaa kita ke menara taming sari plak..
nie pun first time..jugak nie..
dulu pegi xsempat nak naik....
ohh lupa lak..fee tuk naik menara taming sari nie...
RM10 sorang (tuk mycard holder...so sapa2 rasa xda my card sila la bayar RM20)
*kali nie aku bayar sendiri cousin aku xbelanja..huhuhuhuh kejam taw..:P*




muka cuak nie sebenarnya nak berdiri nie..
gayat siut...ahhahahahahahahaha *baby dalam perut aku leh mengeras lak time nie..agaknya dia pun gayat gak kot..hhehehehehehhehe*




budak 2 orang tue lagi la..tanak berdiri penakut taw....dok jerk..
kat atas kusi tue ha....
ohhh laki yang pakai baju ijau tue pun cousin aku jugak..
merangkap adik kepada cousin aku yang pompuan tue...
so jangan la speku kata tue boypren dia lak..kang marah lak dia kat aku kata
aku tutup line dia nanti xda orang nak ngorat..pirahhhhhhhhhhh




menara taming sari...
ketinggian alamak pun aku terlupa...*asal banyak sangat lupa nie..ish2..*
mengambil masa dalam 7minit la..tuk naik dan turun dari menara tue..
dia berputar2 gitu kan..tapi xda la rasa penin ke apa ke...
bukan la putar lelaju tue..



muzium kapal dari dalam menara taming sari..




nie dekat yang paling atas.....
oooo dekat dalam menara nie xda teropong..
tapi korang leh sewa teropong tue kat bawah sebelum korang naik...
2 tuk RM5 rasanya..ntah xingat la aku...hhhehehhe lupa lagik...

lepas dah habis pusing2 kat area banda hilir tue...
baru la kitorang meneruskan perjalanan ke destinasi yang menjadi igauan
kitorang sampai bawak ke melaka...
mana lagi klu x.... ok kat next N3 k... :P






































9 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

wah...bestnyer... dah lama sgt shu x gi melaka ni..

Deqna said...

wah comelnya perut..baby bump sudah kelihatan sekarang nie...

girl ke boy nie?

ikiqzana said...

lama dah x g melaka.. tempat bersejarah pun x pernah pegi sana lg.. huhuhu.

panas tu yg x tahan nak kuar g jenjalan tu..

Aujinz said...

hehehehe...pasti tak jumpa..25 April aku kat Terengganu..hehehhe...

POSH76 said...

untungnyer hang dapat cousin baik ati camtu..murah rezeki dia

melaka mmg bess mcm2 ada hehe

Happy mother's day utk hang yg bakal jadi mama hehe

Dee said...

smpi melaka byk kali..taming sari tu je x penah naik..hehehe..

NeenaAnuar said...

kite dah banyak kali pegi melaka.. tapi tak penah lagi naik menara taming sari tu... asyik lalu tang bawah jerk.... hehehee...

Lady of Leisure said...

melaka mmg best kan banyak tpt nak dilawati n banyak makanan sedap2.. hihi

[z@ck] said...

time preggy..rajin betul berjalan ea..
hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails