Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, May 5, 2010

Mengclearkan peti es....

makyong nie kadang2 datang mood rajin dia..
memang ober skit la.....
hari tue sampai patah batang mop kan...
tue maknanya ober rajin.....
pas tue last week lak...
mak yong tue....terajin lak tuk mengclearkan segala macam mak nenek makanan kat dalam
peti ais kat umah tue ha....

klu mood tengah rajin kena terus buat...kot di tangguh2 lagi...kompom
tong sampah yang jadi sandaran aku buang semua tue...

pagi sabtu....lepas en shukri g keja....
aku pun apa lagi....terus la memulakan misi mengemas umah...
habis menyapu semua....rehat jap...mandi...pas tue baru la start misi memasak...



daging goreng...bersama kentang.....



aku suka makan kentang cam nie...
lenyek2 kat dalam nasi...tapi pastikan kena letak kicap la...
pehhhhhhhhhhhhhh terangkat beb...




telur dadar....nie menu wajib...
*hat sonang2 kena la jadi wajib kan... dasar kaw pemalas....*



sambal udang....


nie la menu aku dengan en shukri last week......
hari sabtu masak kat umah...al maklum la....hari ahad kan...cousin aku nak belanja makan dekat umbai... :P *tue nanti aku hapdet la...sila salahkan mood malas aku k.. sebab lembab bertindak..:P*



lepas dah kenyang makan...
kitorang kuar g pureen sales....
eh asal lak muka sememeh jerk nie..walhal perut dah kenyang...
pas tue dapat g jalan2 lagi....
salah set mode lak... :P...


this week xyah masak...sabtu ada planning..ahad lak ada jemputan kawen..
yahhhhooooooooooooooooo dah lama xmakan nasi kenduri..
yummy..yummy...sodapnya......


10 comments:

SURIA AMANDA said...

Lapar la...gemuk la tiap kali tgok entry kak yus masak ..Lisa lapar..x muat la nampak eh baju nikah nanti....tolonggggg...sila salahkan kak yus dalam menggoda Lisa dengan masakan dia...

A D I A said...

amboi boleh tahan rajin makyong ni. roh rajin sudah mari. sambal udang itu adalah feveret ku. *lapar*

Mimy Hamid said...

mmg clear la peti ess ko.habis segala haiwan tumbuhan ko masak kan..tp sempoi2 sedap je aku nengokkkkkk

SyaNa said...

mlm ni aku nk masak sambal udang petai
bkn mood rajin
tp mood sedar diri kalo mkn luar hari2 camno nk saving
hahaha

Siti Shuhadah Zainol said...

sodapnya daging tu...yummy..

Aujinz said...

Dasar Mak Yong kannn..

hahahha...aku pun kategori malas masak gak..hik hik hik.. :D

Deqna said...

wah rasanya mesti gigirl kat dalam perut tuh.. yelah sepanjang preggy ni tgk rajin kemain lah.. ngemop lah, masaklah... cayalah...

NeenaAnuar said...

fuh sambal udang tu sgt2 mengcengkam kalbu lah! hihihi....

Ena said...

heheh.. sesekali datang mood rajin tu abis semua nak buat kan ida.. umah bersih segalanya.. nak masak samai abis egala lauk.. kekekek.. bagus2..

syok arr p umbai.. nanti tolong makan kan untuk akak yeh!>. sob sob sob tak dapat p.. huhu

ratusiput said...

takpe rajin...t anak dlm peyut pn ikut jd rajin...wah sik mkn free je ekk..best2....jimat..ehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails