Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, May 18, 2010

Percubaan Pertama..

haluuuuuuuuu geng....semalam menyepi tanpa khabar berita..
*semalam sibuk...ada audit..huhuhuhhu*
hari nie..aku nak hidangkan korang menu hasil percubaan pertama aku...
hari ahad lepas.....cam biasa....bila datang mood kerajinan harus la...
aku turun padang "kong kleng..kong kleng" (cam iklan radio kat sinar tue..)
memasak tuk perut aku dengan en shukri...
ehheehehehehe

*sebenarnya aku kena la masak..sebab aku dah suruh en shukri basuh bilik2 air kat umah tue...
give n take gitu kan..aku masak...ko g basuh bilik2 air yang ada...*

so hasilnya....seperti biasa la....yang simple dan mudah2 sajork...
sambil melayan NCSI kat AXN...sambil masak...
maka terjadilah....






sayur pucuk...
nak habiskan stok dalam peti ais...hehehehhehehehehe
selagi ada..selagi tue la aku masak... :P
nampak sangat dah xda idea nak masak apa kan..




ayam goreng ..
pree n easy jerk kan....
hahahahahaha nie namanya menu orang melepaskan batuk di tangga..



dan yang paling spesial skali...
harus la.....
tadddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaaa


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|



ikan keli sambal...
nie la percubaan pertama aku nak masak ikan keli...
hahahahahaah tue pun aku suruh en shukri yang lumurkan garam n kunyit kat ikan nie..
hahahhahaahah gila keji kan..aku xlepas weh..nak pegang ikan keli tue..
ya allah meremang bulu roma aku...
yang en shukri lak..aku kan geli nan ikan keli nie..
dia leh dok siap2 acu2 kan..kepala ikan keli tue kat aku..
ha...hamek ko....pitching sampai ke top level la....
hahahahaahhaa..bergema satu puncak jalil...
lagi satu..ingat x..kan aku penah uat N3 tentang halal @ haram tue...
so aku kena la uat kajian skali kan...
nak pastikan ikan keli yang di beli oleh en shukri tue...halal...
heheheheh dan terbukti..ianya halal..sebab tiada sebarang letupan yang berlaku semasa proses penggorengan berlangsung..heheheeheh



nie la menu kitorang hari ahad hari tue...
lepas lunch...en shukri layan badminton....
aku layan tido..huahuahuahuah
petang lepas asar baru kitorang kuar jalan2...
sebab hari sabtu tue..seharian aku dok umah..sanggap ok...
tepu otak aku..dok umah xkuar2...


amacam biasa la..nie menu orang2 yang berpenyakit M kan..harus la yang sonang2 sudah...
janji perut konyang....hati sonang...hauahauhauhauhau



21 comments:

NeenaAnuar said...

sama lah ngan kite... selalu give and take ngan en. teman...

kite selalu give dia cuci bilik air... kite selalu take keje umah yg lain yg senang2! hahahaha..... :D

Siti Shuhadah Zainol said...

sayur fucuk sedap...tambah cendawa lagi sedap... yummy...

A D I A said...

ok tu ada penyakit M leh gak gagah2 kan diri masak. aku penyakit triple M, balik umah orang tua la weekend. selamat wa cakap lu. heheh.

kak ina mail said...

Purple cute semenjak akak nak sepak ko pergi KLCC ni rajin plak ye.ikan sambal tu sedapnya.masa kering cam tu, dapat nasi panas.sodappppp.

Eye_nee said...

Lu ngan Gua mmg serupa la beb..masak memasak ni cukup M betul la...asik2 lauk yg samo yo den masak..sampai sikocik umur 6 thn tu pon pandai komplen...tp simpel2 cam ni yg bertambah2 nasik tu..

ratusiput said...

sambal belacan takde?eheheh....rajin mak buyong..takpe...t beby kuo pun rajin gak...

Lady of Leisure said...

i suka lauk simple mcm ni.. sayur pucuk tu my fav tau hehehe.. i suka sangat infact baru jer beli cuma tak sempat nak masak lagi..

ikiqzana said...

patut la dgr smpi umah aku.. ko punyer pitching.. hehehe.

walau simple pon masakkn ko yus.. tapi bila makan gan nasi panas.. semua jadi sedap.

dalila said...

aku tgh lapo ni sebenarnyer..almaklumlah tgh diet...aku ckp terus terang teliur tekak aku...nak2 pulak ikan keli sambal tu....perghhhh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ hehehe tue la..kita pun amik yang senang2 jerk..hehehe :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ cendawan xda kat umah...masak yang mana ada ja..kata M kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ beb...mana umah orang tua ko..ajak aku skali..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahah sebab penangan tue la..dan2 rajin ok..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahah taw sudah...malas nak memerah otak pikir nak masak apa..bek aku masak yang sama jerk..ok la dari xdo kan..hahahahah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ idung laki den nie..idung palsu..alah nan belacan..huhuhuhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ u jangan kata simple..menu u semua gerun i tengok..hehehe rajin gila..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ikiqzana ~ hahahahaha syhhhhhhhhhhhhhh diam2 sudah..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dalila ~ alamak diet ke?? hehehe

Cik Yayang said...

Nampak sodap ajer masak sayur pucuk tu...slrupp...dan2 ni terliuq..simple2 cmni lagi sempoi pe...:-)

PROJEK KELI KANVAS said...

ikan keli sambal sedap.. :)

POSH76 said...

mmg lauk pauk yg sedondon sumer sedap kene dgn tekak aku hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails