Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Saturday, May 1, 2010

Hari Terakhir Aku..Selamat Tinggal...

masa tuk balik sudah tiba....hhuhuhuhuh sedey..sob..sob2..selamat tinggal bandong...
insya-allah ada rezeki sampai la aku lagi kat sana..
tapi aku sudah taw muslihat2 orang kat sana...hehehehehhehheheeh

check out dari hotel dalam kul 8 cam tue..sebab flight kitorang kul 12 pm..
huhuhuh sepatutnya flight belah petang..so cam ada time la lagi nak soping kan..
tapi biasa la airasia nie...kita amik tiket masa promosi..
suka2 jerk la dia tukar time flight kan..huhuhuhuhu
rugi taw...


beg biru tue...en shukri beli tuk baby....
cam ala2 tilam gitu...


sampai airport check in dulu barang2...pas tue masih ada masa lagi kan..
so aku dengan my prenz nie cam xpuas hati la..sebab aku nak sangat beli t-shirt yang tulis bandong tue...
nak uat sebeniur kat family kan...sampai bawak ke tido ok dok pikir nak cari t-shirt tue..
hahahahhahaha pas tue aku tanya2 la driver teksi kat c2...kalau nak ke tempat tuk membeli t-shirt tue jauh x..
pas tue dia cakap dekat jerk..kira sempat la klu nak pegi...dia bleh bawakkan..siap tunggu kitorang beli dulu...
aku pun cam..wahhhhhhhhhhhhhh biar tembikai..eh cilap betik...
pas tue laju2 jerk setuju..ye lah takut kang tertinggal flight lak kan...




tengah memilih t-shirt bandong sebeniur tuk family dan diri sendiri.....



tengah dok kusyuk memillih...
time aku nak memilih nie pun...ntah brapa ramai orang mintak sedekah datang
aku pun xtaw..yang xbleh tahan..ada sorang tue bawak anak kecik..anak kecik dia
siap tarik2 tudung aku...
adoi la...budak oiiii bukan aku tanak kasi..syiling kan banyak ada...tapi tue la..
masalah kat sana...since ko dah bagi dekat sorang..ko tunggu la jap kang..
berduyun2 datang...



amik2....murah2 sajork..



lepas dah habis membeli..baru puas hati kan...
sekurang2nya ada la jugak sebeniur tuk family kan...
terus laju2 gerak ke airport...
masih ada masa lagi time tue....
dalam sejam lagi b4 depart ...


sementara nak tunggu masa tuk naik flight..
cam biasa...aku memainkan peranan sebagai model tuk en shukri...



gaya kaber perut....



nie dekat tempat check in..
oohhhh airport kat sana sangat kuno hoke...
masih pakai old system....mesin timbang beg pun pakai yang lama..
ala cam tempat orang timbang getah tue...
hahahahahahah sangat old pesen ok...
"lepas jerk amik gambar nie...si brader steward tue..siap cakap..jangan lupa tag di FB ya..hahahahah wah ko kan main kan..."



tapi untuk pengetahuan korang...kat airport bandong nie...
kita kena bayar cukai taw..feliks aku...ada ke kena bayar cukai bagai kan..
dah bayar cukai masa beli tiket tue dah la kan..
nie kat airport pun kena bayar cukai lagi...
klu kita xbayar kita xleh nak naik flight taw..sebab nanti kat kastam diorang akan check lagi..
cukai tue dalam rm30++ sorang.... suka2 jerk gomen indon nie amik duit kita kan..uhuhuhuhu..
dah la kat sana..klu korang naik teksi...kita yang kena bayar parking...ada peliks taw...



mana maw pegi..singapore @ kuala lumpur..



sebelum naik flight...posing dulu...



atas tangga pun sempat lagi nak posing kan...




posing dalam flight plak...
*ohhhh jari2 ku masih kurus..:P*



opppppssssss mana satu perut mana satu tetek nie dah sama besar jerk..


perjalanan balik...cuaca kurang memuaskan...
tanda selt belt tue sokmo ternyala jerk...
after 2hours...akhirnya selamat sampai jugak kat bumi malaysia...
ohhhhh malaysia....ko tatap dalam hati...*cewah statement poyo jerk.*

cam biasa...lepas amik barang2...terus laju2 g amik bus lak...
al-maklum la..kitorang kan naik bus dari kl sentral kan...
malas nak susah2kan orang soh hantar ke airport bagai kan..
better naik bus..senang...


@ KL SENTRAL...
dari kl sentral amik putra ke kerinchi lak..sebab keta kat park kat sana..
my prenz keja kat c2..so parking kat c2 jerk la...sonang..


@ putra station...sampai umah dalam kul 8 cam tue..
fuhhhhhhh walaupun penat..tapi aku memang enjoy la dengan percutian kali nie..
walaupun macam2 peristiwa yang berlaku...
tapi biasa la kan..bak kata en shukri...klu kita pegi tempat orang..
cam tue la..sekurang2nya..pengalaman kan...
en shukri mana lak destinasi kita lepas nie....heheheheheh...





7 comments:

Ena said...

huhu.. akhirnye selamat sampai sudah ke Malaysia.hehe..so, tinggal la sayang tinggallah pujaan di Endon.. heheh..

mcm2 ekk kat situ.. parking pun kene gak.. untung la bawak taxi cenggitu kan! tax lagik.. haishhh.. tak aci betul..

Lovely Bella said...

seronotnyer .. bella jenjalan kt mesia pun x abes nih.. nak gi bandong gaks!! psst.. aah jari runcing lagi... ehhehe salam singgah :)

Eye_nee said...

sempat lg ko menyoping disaat2 genting tu yer...kalau itu bandong tshirt ada lebeey ko kasi akk satu...hihi..

NeenaAnuar said...

memang kalau time bercoti nie... part yg paling tension time nak balik kan? kalau boleh tak nak balik jerk rasanyer! huhuhu...

oh part kene bayar airport tax tu... memang INdonesia airport tax diaorg tak dimasukkan lagi dlm harga flight tiket yg kite beli... negara2 lain mostly memang kite dah bayar.. not for Indon... takpe.. tu sumer pengalaman kannn.... :)

POSH76 said...

takper tax pun tax la janji leh soping sakan hehe....heaven tu aku tngk hang soping hehe

Deqna said...

sobenir tuk kami takde kah? huk huk (wat2 batuk nie)

-oP_ida- said...

cutenyaa bonda ....rindu nak p bechoti...tp nthlaa bila lg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails