Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, May 11, 2010

Gara-gara telur la nie

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
*wah tiba2 terus melalak nie..apakah???? *
hari nie aku di serang sakit perut...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa *melalak lagi*

masuk nie dah 5 kali aku g toilet.....
kenapa???????????????????????

nie semua gara2.....telur..
telur?????? apakah yang telah menyebabkan perutku buat aku uat hal...

telur nie la penyebabnya....


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|





telur pindang..... *ihsan mr google*


aku la yang teringin sangat nak makan telur pindang nie..
dah brapa kali dok pesan kat member opis aku nie...
klu dia balik kampung..tolong bawak kan aku telur pindang...
telur pindang nie kan...pemes kat johor...
kebetulan my prenz tue orang johor...tue yang senang aku men pesan jerk tue...

hari isnin tue datang opis jerk tengok atas meja..dah ada 2 biji telur pindang ...
terus hapie...sengeh sampai petang...
balik umah sambil layan adamaya..sambil makan telur pindang tue la..
jap g dah malam...terusssssss kooooooooooooo aku sakit perutttttttttttttttttt
huhuhuhhuhuhuhu sampai ke hari nie sakit perut..pantang makan jerk..kompom cari toilet...
huhuhuhuhuhu malam nie nak kena g klinik la...
sakit dah vontot aku taw... nak duduk pun kena dok senget2..:P
*doakan aku baik2 belaka nyek..huhuhuhuh takut plak tiba2..*


23 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

laaaa...ish..nape sampai camtu jadinye..telur basi kot..hehehe...
moga akak cepat sembuh k..

shu tau.. baby x suka telur tu...nape akak makan..hehehe..

SURIA AMANDA said...

ni mesti kerana akak buat entry kangkang smlm...ha..buat lagi....kan dah kena...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ huhuhuh tue la..xtaw la...thanks dear...
baby nie xnak kot nyek telur tue nyek.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ hahahahaha takkan member akak mengangkang kat telur tue kot..wakakakkakakaa....not gud taw..

A D I A said...

telur tu terlebih pindang kot tu yg memerut tu. err any such thing ke?

takpe apa yg tak sesuai unt diri/baby mende tu akan keluar. ok la tu lepas ni tau la apa sesuai apa tak :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ ntah la..agaknya telur tue dah lama kot...huhuhuhuhuhu

Lovely Bella said...

huhu ciannyer ... sakit peyut.. beli laa pil che kit tek aun.. btul ke ejaaan die.. heheh salam singgah dr bella :)

Mrs weck said...

wahhh..diorrhea..hati2 jgn push sgt.. huuhuhu..kesian mrs purple.. takut jugak kalo kene cirit..kui3..sbb x tahan nk duk toilet lama2. Haritu mkn buah nangka,pastu mlm sampai ke pagi perut memulas2..rupanya nangka tu 'angin'..abis la menahan perut sakit sbb angin..mmg xtahan..take care k mrs purple.

kak ina mail said...

sedap ke telur ni, sekalipun akak tak pernah makan.ko tengah pregnant jangan makan sangat benda yang berperap cam tu.tak tahan perut nanti.cam nenek kebayan pulak akak berceramah ye.khe khe

Dee said...

siannya..minum air byk tau..takut dehydration..yelah asyik gi toilet je..

POSH76 said...

sian hang dah ler pregnan...mau pedih montot...aku tngk ramai gak org beli tapi aku tak berani sbb tak tahan bau herb dia....drink water bnyk2 tau & get a good rest

Lady of Leisure said...

nak duduk pun kene senget alahai kesiannya hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lovely Bella ~ huhuhu tue la..anyway thanks sebab sudi singgah..:)...my prenz xgalakkan preggy woman makan pil tue...better refer doc...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mrs weck ~ huhuh tue la..tapi now alhamdullilah dah getting better dah..ha'ah nangka memang angin..klu yang xtahan memang la...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ baiklah nenek..eh cilap kak ina...hahahahah...ntah la tiba2 teringin...dah hamek ko..sakit perut lak pas tue..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ thanks kak dee...skrang dah kurang dah...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ thanks lalink...tue la aku nie tiba2 teringin nak bertelur pindang lak kan..hehehheeh..skali hamek...

Ena said...

alahai ciannyer..
dah la mengidam sekali dah dapat sakit perut pulak.. kompem pasnie tak mau dah kan ida.. huhu..

agaknyer telur dah tak fresh lagi.. yerla telur pindang kan leh tahan lame.. agaknye perut ida tak tahan la tu.. siannye..

p klinik cecepat ok.. jgn biarkan tau..

Cik Yayang said...

Mgkin sbb lama sgt diperam kot telur tu? Apa2 pun bnykkan minum air yer..take care..:-)

NeenaAnuar said...

lorr.... pasai teloq nie kaaa?? apa pun sis better minum teh O pekat2.. insyallah stop lah sis berjumpa ngan en. TAN selalu! hehehe...

dalila said...

tak sesuai la tu...baby tak suka mkn telor pindang la maknanyer tu..ataupon baby nk telo pindang yg kaler merah..

Deqna said...

lar.. kesian kena cirit lah pulak.. paham2 camne rasanya sbb baru2 ni kena cirit gak.. memang pedih bontot dibuatnya..

so sekarang dah ok ke?
take care yer.. makan ubat yg doktor kasi tu ye..

Mimy Hamid said...

jgn memain chery berry ni...mmg lemah satu badan...ko kena rehat minum teh pekat..serik weh sbb dh pernah kena...takutttttt

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails