Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Saturday, May 8, 2010

Dinner @ Umbai

haloooooooooooooooooooooooooo..hawau u?????
..hehehhehehe...tiba2 halloooo kan..cuba la kasi salam ka..
sojuk skit dengaq kan......
ok lah...meh aku kasi habiskan cita pasal melaka nie....
lepas dah habis pusing2 dekat banda hilir.....

kesini lah destinasi sebenarnya yang membuatkan kitorang ke melaka...

UMBAI......

kitorang sampai dekat Umbai tue almost kul 7 dah la...
kiranya sedang elok la nak order semua kan...lagipun takut kang...dah malam2 orang ramai...
nanti lama lak nak menunggu al-maklum la..bukan senang malam tue nak balik kl balik kan...
*ohhh dun worie..dekat dalam kawasan tue ada surau .. so xkan menjadi masalah la nak solat semua...*



sementara menunggu hidangan sampai...
harus la menggedik dulu amik mood tepi pantai..
ohhh sayang sekali xda sunset lak hari tue...huhuhuhuhuhuh
xpa la...nak tengok sunset kat belakang umah mama aku pun bleh ye idak.. :)



muka budak2 lapar cam nie la..
penat tawaf banda hilir...
perut pun dah bekeroncong dah time nie...
habis kitorang bedal otak2 tue..sementara nak tunggu makanan sampai...


sebabkan agak lama jugak nak tunggu makanan sampai...
seperti biasa kegedikkan ku terserlah di situ..
kena lak kat tepi tue...ada kapal yang diorang buat tempat makan2..
apa lagi..harus la...naik kapal tue...posing lak kan....
sampai en shukri nyanyi lagu gini kat aku...

"aku bosan dengan sikap mu..".*sambil dok gelak2 kan aku..hampeh btoi*



aku ngan my lovely cousin..
*cewah mentang2 la dia yang belanja dan2 tue la lovely kan...*



mak buyong merenung masa depan..



sampan tue tuk ke pulau besar....
sapa berani nak naik sampan cam tue tuk pegi ke pulau???
aku xbrani siut....eeeeeeeeeeeeeeee klu kapal ok lagi kot...
nie sampan lahai kecit cinonet cam tue...gayat aku..


motip posing pemalu kononnya....
shy2 cat la nie kononnya....
*sesapa ada adik lelaki yang masih bujang..ha sila la bagitau..tapi syarat2 yang mesti di penuhi..
ada kereta...ada kerja tetap...ada duit...ada harta...ada rumah...
dan yang paling penting ensem..hahahaha gila mata ringgit kasorga $$$



awat muka hang berkerut kak???? lahai...xkan sampai 2rat la kita makan..relex arrrr.....
hahahaahhaha....



nak naik atas bot nie dah xlarat kan...
so dapat tenggek skit pun jadi lah....
*alamak nampak aku sangat montel la kat sni...dah macam anak kak ina dah montel... dah leh ganti model dia la pas nie..sebab aku pun montel gak.. :P*


dah habis meroyan2 kat atas kapal tue....
kitorang pun pegi la dok balik kat table tue...
tunggu lagi menu yang belum sampai....


tadi bini meroyan bergambar kan..
nie turn laki lak...meroyan lapar..makanan lum sampai..
dah macam2 gaya dah laki aku buat....
*ohh baby sila jangan ikut perangai ur daddy k... :P*



ohhhh makanan sudah sampai...
muka ceria tengok makanan dah terhidang depan mata...
masing2 dah xsabar nie..tapi aku xkasi diorang makan dulu..
sebab aku nak amik gambar...



ikan siakap masak tiga rasa...
sangat sedap....terasa2 kat tekak den nie ha...
pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak lagi.....


ternganga mulut ikan tue..
xsempat nak tutup mulut dah kena goreng gamaknya... :P


ketam masak pedas...
ohhh nie aku xtaw la sedap ke x...tapi en shukri nan cousin aku yang laki tue cakap sedapppppppppppppp
aku kan xmakan ketam...harap maklum la no....
selamat kata en shukri..jimat duit..katanya..hampeh.. :P*



sotong goreng tepung...
yang nie pun sangat terangkat....
nampak cam skit kan...
walhal sampai kena ratah2 la..nak kasi habiskan..
rugiii ooooo klu xkasi habis....


udang goreng butter...
yang nie pun sangat mabeles...
sampai xlarat nak makan la...
tengok macam skit..tapi sebenarnya sangat banyak...
tuk 4orang makan jerk nie...


ohhh xdilupa...kailan ikan masin...
xkan nak makan lauk jerk kan..
amik la sayur satu...kasi cukup syarat.....



saja nak tayang lagi ketam masak pedas tue..
walaupun aku xmakan ketam..tapi aku taw ramai orang suka makan ketam kan....

time makan dah xsempat la nak amik gambar bagai dah kan..
harus pokus pada makanan la kan...
kata lapar..harus pokus...posing len kali la...kasi kenyang perut dulu baru kita posing lagi... :P


licin..tue pinggan aku la tue...tinggal kulit2 udang jerk...
yang lain semua dah selamat dalam perut aku dah....
ohhhh tangan tue adalah tangan orang yang akan kuarkan duit tuk payment...
sila la tayang tangan ko kak...i xkisah...tapak tangan dah gatal nak kuarkan duit la tue..
hehehehehehhehe



bukti kami dah kekenyangan...
tersandar masing2...
mak buyong la ober tue..tersandar...


tadi laki aku meroyan time lapar...
nie time dah kenyang...hati senang pun...dia meroyan lagi ok...


nie ok lagi...tengah dok sedut air...
masih berposing secara sopan... :P
tapi ko tengok la lepas tue.......

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


habis tangan ha...dok makan ketam tue...
hapie ok..dapat makan pree...dasar taw... :P


ko tengok tue..dia suruh aku amik gambar dia..nak gigit kepala ikan siakap tue....
hahahahahahahha...orang2 kat table sebelah dok usha jerk...peel laki bini nie...
ahhhh ada haku kesah...lantak la kan...



bila masing2 dah kenyang...apa lagi..marilah kita pulang....
bukan senang jauh lagi tue perjalanan kan...
nak kena g hantar cousin aku yang laki tue balik hostel dia dulu dekat alor gajah....
tapi sebelum balik...meh aku tunjuk kedai mana yang menjadi pilihan kitorang kali nie...



welcome to ikan bakar parameswara....
aku dok posing...cousin aku dok membayar...
hehehehehheheheh
ala baru serat jerk...sorang dalam rm25 ok la tue kan...
tima kasih kak..belanja kami makan..
murah rezeki hang...nanti klu nak lagi murah rezeki... belikan la..
bakal anak buahmu nie...stroller...ala yang mc laren tue ha..baru brapa rat jerk... :P
*sambil kelip2 mata menggoda la kononnya..*


aku sudah kenyang....
perut bertambah padat...



i lap u lah kak.....
masih sengih...maknanya lum ober the budjet la kan...
apa lagi...jeram kuala selangor la plak pas nie... :P



kami berempat yang sangat kenyang.....
nie owner kedai nie yang tolong amikkan gambar...
terima kasih pakcik koboi... *sebab dia pakai topi koboi..*

masa dah jalan pegi dekat keta...tiba2 aku ternampak jetty...
apa lagi..terus ajak diorang g kat jetty tue dulu...
posing sebentar...hahahhahahah en shukri dah tekan alarm keta dah walhal...
terus dia dok bebel2 kat aku..cakap gila glamour...
eleh yang gila glamour nie la yang dia sayang pun kan... hehehehehehehehhehehe


budak nie pun nak jugak....



last.....harus la gambar aku kan......
best2...memang best la trip jalan2 melaka kali nie...
best sedap dapat makan pree..best sebab dah lama xkuar ngan cousin2 aku tue...
*ohhh masa dekat umbai nie..aku dah tersarung selipar kat dalam keta...
kuar dari keta..sampai dekat table baru aku perasaan yang aku sarung selipar jerk..ahhhh xpa la...janji pakai kasut kan...*
bertolak dari alor gajah kul 9.30 p.m kul 10.30 dah sampai kat umah...
ko bayangkan laki aku bawak..dah macam bawak ferari ok dia tekan minyak keta...
sampai umah...mandi...terusssssssssssss zzzzzzzzzzzzzzzz esok kan keja...
tido dalam kegembiraan sebab kekenyangan..




notakakikuberbunyi: sapa penah g makan ikan bakar dekat jeram kuala selangor tue...best x????aku nak g try makan kat c2 lak la...jom sapa maw ikut...belanja diri sendiri la no... :P






































































































































































































































6 comments:

A D I A said...

waduh ketam tu feveret aku tu. hahah montel kah? lepas ni leh jadi model k.ina la pulak ek ganti firdaus.

Lady of Leisure said...

adoi terliur nya tengok seafood

Ena said...

Adoiiilaaa..

meleleh la akak tengok menu2 tu...
uwaaaaaaaaaaaaaa...
nak jugak la.. hoho.. bile la nak p makan kesane.. sob sob sob..

ops!.. nak tanye la ida.. camner ekk nak buat cam ida nie.. org tak leh copy apa2 dari blog.. camner ye nak buat? huhu

POSH76 said...

wah ni betul2 makan besau ni...takper posing bnyk pun takper...sbb hang pregnant pun body menten ajer...

ha tanya pasal jeram nanti aku buat specel entry utk hang yer
hehe

Psst: amik berkat mana tau melekat kat aku huhu

NeenaAnuar said...

isk!! Jeles tol lah.. biler lar kite nak sampai ke umbai niee.. en. teman dah banyak kali aku ajak.. idokk jugak dia bawak aku pegi! haih!!

Cik Wanie said...

wah fav wanie ada lah,
iaitu sotong goreng tepung,
suker suker suker,

dah lama x g umbai,
terasa nak pegilah plak;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails