Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, May 31, 2010

Losong from kak jah ganu

yeehhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....last week....murah rezeki lagi...
hehehhehe rezeki baby...
budak opis aku pegi terengganu....candat sotong katanya... *jangan tanya aku apa tue candat sotong..sebab aku pun xtaw...*

balik jerk dari terengganu tue...
ada rezeki tuk aku....
tengkiu mr lan...len kali bagi lagi kat aku no....



keropok losong........
yummy..yummy...sedapnya....




ada 2 bungkus...
ohhhh tidak ler aku amik 2-2 bungkus tue...
aku xda la tamak na hoke.....


aku amik satu jerk....
keropok losong kak yah....
member aku siap cakap..anak kak yah nie cun oooooo
sengal babun btoi....


balik keja petang tue...
apa lagi...laju jerk la...
menggoreng kopok losong tue...
pekena nan teh o time2 ujan... pehhhhhhhhhhhhhhhhh


4 kali aku goreng...sebungkus nie...
banyak jugak la...sebungkus tue..
tapi xpasti la brapa batang..



lepas potong...kasi bersih dulu sebelum goreng..



minyak dah panas...
kasi rendam e2 kopok dalam minyak..



sedapnya...xsabar nak tunggu masak time nie..


dah masak...masa tuk makan...
panas2 nie sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



sebelum balik keja tapau nasi lemak ikan masin...
3 bungkus..1 tuk aku...2 tuk en shukri...




tea time sambil layan shah jihan...
pehhhhh tiba2 terasa nak makan kopok losong lagi..
tapi dah habis dah stok yang member aku kasi tue...
ohhhh dan kebetulan plak..ada lagi member aku yang pegi terengganu cuti wesak hari tue..
semalam dia sms soh pegi umahnya amik kopok losong..
yahhhhhhhhhhhoooooooooooo rezeki baby lagi....
petang nie lepas balik keja aku nak g la umah dia..
hahahahahaha..mende pree cepat jerk kan.....



notakakikuberbunyi: ada sesapa nak kasi aku present lagi ke?? hahahahahah...buruk perangai kan...eh semalam aku dapat hadiah lagi..dari mama aku..yahhoooo rezeki2...nanti aku tunjuk nyek..mende mama aku kasi...i luv u lah mama...muahhhhhhhhhhhhhhsssssssssssss..

13 comments:

ratusiput said...

ler kopok leko upanye...gasak memikir kopok losong tu hape kebendenye...ehehe...

-aNida OtHmaN- said...

selamat menjamu selera...time mengandong nie mcm-mcm dapat makan...ehehh..
KEPok leSOoNG TGKPUN SEDAP...

Mimy Hamid said...

pehh petang petang layan kopok lekor...opis aku ni pun adaorg hidang kepok lekor...nok ko nak mee siput tak aku nak pos...nnt email aku nor.zmy@gmail.com

[z@ck] said...

mak aiii...kopok losong...
sedaaappp

A D I A said...

kebetulan baru je laki aku tanya kat kl ni mana nak dpt kopok lekor ganu, mak aku ckp cari kat kg baru atau chowkit. dia yg lebih2 ngidam. aku relaks je hehe.

kak ina mail said...

losong ni lembut tak?.alah akak tak pernah goreng nilah.meletup tak?makan tahulah.khe khe

qellissa said...

kopok losong ngan kopok lekor tak same ea? sygnya coz i x leh mkn mknan based dr ikan..nt kuar balik..huhuhu

Lady of Leisure said...

i pun makan kopok lekor gak petang ni heheh berserta teh rooibos..

POSH76 said...

murah rezeki baby hang....sodapnyer kepok lekor ni....nanti baby lahir lagi bertambah2 rezeki hang insyallah hehe

Ms AiReEn MoHd said...

dulu jiran org ganu selalu dpt kepok losong...skang berjiran ngan student uitm..aku dpaat sampah jerk...pemaleh nak mampus sampah bertabur depan umah....

eh silap nak citer pasal kepok tercerita pasal sampah

Diarihatiku1976 said...

kopok lekor memang sedap tapi.. kopok lekor kak yah rasanyer keras skit kan...

ikiqzana said...

rezeki baby.. dpt mkn keropok losong. sedap pekena kopi o gan keropok tu.. sedap.

NeenaAnuar said...

kite pun dah tak sabar nak makan kerepok lekor kampung kite nie... dulu2 kite suke yg losong nie punyer but now dah beralih arah & berpaling tadah pada keropok lekor 888 kat area Kelulut, Marang! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails