Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, May 14, 2010

Dinner kami

semalam mood memasak sudah mari.......
tue pun dah lepas habis adamaya (huhuhuhuhu sedey taw ending dia...
bila tengok si adam tue...konon2nya..susah nak maafkan isteri dia..
tapi aku baru nak feelin' en shukri dah potong stim...
gelak2kan aku...cakap aku menangis..hampeh btoi...dah tue cam na aku nak menghayati...)
lepas dah habis emosi dengan cita adamaya tue baru la aku start berperang kat dapur...
tapi sebelum nak start masak tue...
uat deal dulu dengan en shukri...
hahahahahahahha *keji2...*


apa deal tue.????
hehehehehe senang jerk...
aku masak nasi...ngan sayur....dia kena masak lauk....
senang kan....
bak kata pepatah ringan sama di jinjing berat sama di pikul...
gitu la... :P

aku start masuk dapur dulu...sementara en shukri mandi nan solat....
senang jerk masak yang simple2 sajork sudah...


sayur nan telur tue aku yang masak...
see aku kira baik jugak...tambah telur dadar... hauhauhauahuahuahuahauhaua
telur dadar yang simple tue pun maw kecosssss2 kan...

nak tengok menu yang di masak oleh en shukri...

ready...set...go...


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|



ayam masak sambal...
sedap2...semalam aku ngedeng2 skit soh en shukri suapkan semulut dua...
:)....bak kata en shukri...
emmmmm terasa ayamnya....(wakakakakkakak nak uat cam cita warung kita la kononnya...dah nama pun ayam..xkan nak rasa rusa kot kan..)


aku skrang jarang makan nasi dah bila malam...
nak kena kontrol berat skit..kang ada kena bebel lagi dengan nurse klu berat badan naik
*dah namo pun mengandong..xkan xnaik kot berat kan..peliks aku nurse tue...huh`*


lepas dah selesai jerk masak...
aku bancuh air..sorang satu mug.....


milo o suam nie aku punya....
ooo aku xsuka milo susu...eeeeeeeeeeeeeee xleh nak telan..
aku suka milo o jerk.....letak gula sajork...
xyah bersusu2 bagai...




tongkat ali panas tuk en shukri...
amoih..mentang2 malam jumaat kan semalam..
minum tongkat ali lak kan.. tetttttttttttttttttttttt......

menu dinner aku semalam....
bukan semalam jerk..hampir setiap malam..nie la menu aku....sama jerk...



apakah di dalam tin biskut ini...
adakah kandungan biskut munchy's??????



hehehehehe nie la kandungan nyer....
biskut tiger.....
sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sedapppppppppppppppp



cicah dengan milo o....
pehhhhhhhhhhhhh masyuk......
habis la 5 keping semalam...hehehehehhehehe
cukup la 5 keping tuk dinner kan...kata kawal diet...
hehehehehhehehehehehe
aku yang makan dulu...en shukri nie...satu tabiat dia..
selagi berita sukan xabis..selagi tue la dia xkan makan ...
dia nak tengok sukan dulu..baru nak makan...
aku dah xtahan lapar dah...lantak la..ko tengok la sukan tue..biar aku makan dulu...
hauhauhauhahauahuahuaha


dah seperti biasa...sebabkan lauk2 yang di masak tue...
xkan habisnya sebab laki den makan sowang2 jerk kan..
pagi2 nie...bangun tido..siap2 nak keja..tengok2 kat atas meja..dah tersiap sedia....
bekalan tuk aku bawak datang keja....




apakah isi kandungan dalam tupperware ijo ini...



nie la menu aku lak tuk lunch hari nie.....
en shukri bangun pagi..panas2 nasi..dan lauk2 nie semua..
pas tue masuk dalam tupperware tuk bini dia yang pemalas comey nie..
bawak datang keja.....
al-maklum la..hari nie kan hari jumaat....
ohhh lupa nak bagitau..si mak buyong budak opis aku tue...
dah kena admitted ward dah...huhuhuhu so now aku xda la geng nak kuar lunch..
dah kena kuar ngan budak2 laki kat opis aku nie...
diorang 4 orang laki..aku sowang2 jerk pompuan...
huhuhuhuhhuhuhu hari nie diorang kan gi solat jumaat..so bawak bekal la aku jawabnya...




16 comments:

ratusiput said...

amboi...suami misali gitu...sukeee...sukeee...takpe purple...diet utk kesihatan ibu n baby...doc just risau bdn naik t darah n kncg manis pun naik.time preg ni mmg sme sensitip..takble silap skit.

Mrs weck said...

wahhh..pandainya en shukri memasakk.. ouh..sungguh indahnya sekiranya suami saya juga pandai memasak lauk..huhu.. tetapi malangnya my husband hanya pandai masak megi kari je..huhuhu..

Mimy Hamid said...

hamboi kemain bermesra laki bini...suap suap...jeles mak...haihh bulan 11 menanti ni...lalala

Dee said...

wah..lovingnya hubby..chaiyok2!!

kak ina mail said...

ohh indahnya ko purple.suami akak pandai buat air, roti canai(sebab berniaga roti canai) ngan masak maggi.nanti akak nak train dia masak sambal plak.khe khe

A D I A said...

wahh syabas en syukri. husband i tak pandai masak, i pun 2x5 je tapi boleh la dari takde hehe.

ayam itu nampak lazat. resipi plsss hehehe.

POSH76 said...

bertuah hang laki hang tulun masak...hehe

sedapnyer lauk2 ko masak tu walaupun simple...

bagus gak bawak bekal ke opis healthy & menjimatkan...

beb aku ada TAG ko tau...nanti ko kene buat taw....paksa2 hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hehehehehhe tolong menolong... :P tue la..kena la kawal diet skit skrang nie..

Mrs weck ~ xda la pandai melampau..skit2 bleh la...tuk uat alas perut.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ hahahaha jangan lupa jemput aku nok..hahahaha...

Dee ~ xbrapa nak loving sangat sebenarnya..hehehhehe *maw lagi loving hehehehe *

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahahaha laki den maggie dia haramkan..so kena la dia masak yang heavy2 skit kan..heheheh...wah mesti sedap nie roti canai laki kak ina mail..sila tayang...

A D I A ~ heheheh ala dia pun xda la pandai bena pun..skit2 jerk...sama nan bini dia..skit2 bleh la..heheheh resepi?? alamak nanti kena tanya dia..cam na dia buat..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ tolong menolong amalan yang mulia..heheheh..apa yang penting kerjasama..wonderpet2...*tiba2kan* orait bebeh..nanti aku buat k...muah.... *HUGS*

-niD's- said...

kakyus....cheq telioq kat sini tgk bekai kakyus...uhuhuhuhu.....
lapaq tak sanggah dh nie....baik hati btoi laa en.hubby kakyus..sungguh sayang dia pada kamu.... cayalah....

ikiqzana said...

ok la tu yus.. walaupun simple lauk2 tu.. kena gan nasi panas.. sedap gak. tambah2 lg klu mengandung.. semua sedap jerr..

Ena said...

bestnyerrr...

bagusnye asben ieda.. hehhe
leh sesame masak.. senang sikit kan!..

macam best jekk sambal ayam tu..

Bisukt tiger cicah milo.. yummy.. :)

NeenaAnuar said...

susahh woo nak dpt laki leh jadik chef kat dapur.. en. teman haram kot sekali kite nak merasa air tangan dia... selalu dpt air liur dia jerk! erk!!! teeeetttt!!! hahahaha...

eh sis.. you punyer secret recipe punyer mug tu sejibik lah ngan kite punyer mug! hehehe....

[z@ck] said...

alahai..penyayangnya en shukri..
=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails