Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, May 6, 2010

Penangan balik kampung..

labour day hari tue kan aku balik kampung...
pas tue seperti biasa sekali sekala aku balik kampung...
memang macam2 buah tangan la yang mama aku kirim...
sampai penuh bonet keta...dalam keta kitorang sumbat.....




bermacam2 jenis buah mangga..
ada harumanis...ada pelam telur...ada pelam apple...
sapa maw...angkat kain tangan
tue pun aku dah bedak2 (sebutan bukan bedak talcum tue taw...) kat member2 kat opis..
still melambak2 lagi...jenuh la aku nak makan dengan en shukri jerk...




mama aku kirim tuk menantu kesayangan dia..
sebab aku memang xmakan durian...
en shukri lak penggemar durian...




ada limau bali...*nie beli dekat padang besar....*
ada pisang...2 sikat...nasib baik aku cakap dah..kot x..lagi banyak mama aku letak dalam keta...
adoi..leh niaga aku cam nie....

nangka gajah nie pun mama aku kasi jugak...
tue pun aku cakap xyah banyak2..bukan ada sapa nak makan pun nanti...



nie la bekalan yang mama aku kirimkan kat kitorang....
tue belum musim buah2an tempatan lagi nie..
kot nanti penuh dengan rambutan..manggis...lak ha...



ohhhh selain dari buah2an ada jugak mende lain mama aku kasi aku..
nak tengok apa....

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




belanga a.k.a kuali....



bukan la yang baru..mama aku dah pakai 2-3 dah..
dia cakap kasi aku jerk la...
tengok belanga kat umah aku dah daif katanya...
huh` ada ke daif...



pulut nie pun mama aku kasi jugak..
tuk en shukri makan dengan durian katanya...
see sayang kan mama aku dekat en shukri...
*to en shukri sila pandai amik hati ur mak mentua k..mana taw..ada bahagian nanti..ahhaahahahah gila mata $ kan aku nie...*




nak kasi interprem lagi....pulut yang beras pulutnya di beli di padang besar..
hehehehehhehehehe... ok la...
dah la ..tayang banyak2 kan..orang marah lak nan aku..cam aku sorang jerk la ada kampung yang best :P


notakakikuberbunyi: sapa nak balik kampung yang best2 ajak la aku nyek... :P..ke ada orang nak ikut aku balik kampung...meh2...aku balik kampung nanti AGONG BIRTHDAY....nak kirim???? maaf tiada khidmat delivery yang di terima..hahahaahahahahhahaha jangan marahhhhhhhhhhhhhh




28 comments:

Deqna said...

aiyooo banyaknya buah tangan dari kampung.. seronoknya...

kalau camni rasa cam tiap bulan nak balik kampung kan

SURIA AMANDA said...

entah dapat ikut ke ntah x..maklum la..masa tu Lisa dah kahwin..kak long maybe melompat nak ikut...akak nak kenal ngan dia x?

Jijahh @ f.k said...

heee sedapnye mangga ... makan tuk jijah sekali k ... petang ni jijah nak balik kampung ... yahuuuuuuuu ....

Dee said...

salam nida..tu lah mak kita kan..kalo kt xyah..dia nk bg gak..amik jelah..kalo x abis mkn bersedekah je ngan opismate or jiran tetangga..

lg satu nida..sorry dee x bgtau nida..ni suma kes emergency pi bukit tambun tu..bukan plan pun. Tu pun antar anak buah pindah..lain ar drive sendiri..hehehe.

nti bg no tipon ke emel dee tau..mana tau..dee balik kg ke..ngan hubby ke ngan kwn2 dee ke..leh ar singgah kg nida..

Siti Shuhadah Zainol said...

shu suka nangka.. tp, shu x suka durian..hehehe..

Mrs weck said...

wahhhh..sesungguhnya kampung itu adalah tempat yg kita xboleh miss! hehe..ye la kalu kt KL manade kebun2 bagai..kalu nk beli pun pegi la kebun pasaraya kan? haha..teruja tgk suma pelam mrs purple ituuu!! kalau saya,smua tu telah dihabiskan x sampai seminggu je sbb saya penggila pelam! hehe..tapi jackfruit itu amat menggiurkan! best2! kat kg saya haritu buah jambu susu,rambutan dan manggis baru je berputik,maybe dlm bulan depan baru bley mkn. hehe..x suka durian ke? rugi tau! ni yg nk mintak en shukri sikit nihh..kui3..

POSH76 said...

beb aku dah komen tau ni tapi aku tak taulah lepas ker tak sbb tenet aku kan bengong....kalu tak lepas aku komen lagilah...sodapnyer mempelam tu....hehe

courierkan bley hehe

kak ina mail said...

alahhh kenapa durian tu nape sebijik je.nak minta je kalau banyak.khe khe.

kathy jem said...

Pergghh!! Bnyk nyer buah2 tempatan..rase nak makan durian la pulak..

ratusiput said...

pe susah...kalau still byk lg meh pos kat akak skit bebuah ni sme...kecuali DURIAN.ehehe..

Diarihatiku1976 said...

fuhhh.. bestnya .. akak paling suka buah mangga....

Yaniez said...

wahh kak yus... sedapnya mempelam tu... nakkkkk.... ehehe

A D I A said...

mak kirim belanga? kalau aku sure dah sentap hehe, nak suh rajin2 masak ler tu hehe.

mak sendri je tau leh sentap, mil jgn sekali.

intan_blur said...

wahhhhhhhhhhhhh..meriahnye aku tgk buah2an tuh..saje ko kan buat org terliur...dgn kuali2 sekali ko angkut..blh tahan juga ko nih..hehehhe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA

dah jadi isteri orang la nyek time tue..hehehhe apa salahnya p pra honeymoon kat kg akak..heheheh leh no hal...kecik tapak tangan stadium bukit jalil akak tadahkan..berkawan biar seribu...musuh!!!!!!!!!!!katakan tidak..hehehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ hehehehehe bestttttttttt.....tue la memang klu boleh tue tiap2 bulan nak balik kampung..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Jijahh @ f.k ~ no hal....nanti kita tolong makankan nyek..wah nak balik kampung ke..bestnya...kim salam parents k...take care..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ huhuhu tue la...nanti kita kasi no phone kita nyek..leh rojer2

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ akak pun sama..xsuka durian..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mrs weck ~ wah nanti leh la kita kirim jambu susu ngan manggis kan..heheheh...ohh kita memang xmakan durian...eeee..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ hahahahah leh jerk..tapi kang elok sampai dah lembik weh pelam tue...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kathy jem ~ ahahahahha ala sian..nak makan durian la plak...

SyaNa said...

best nye banyak gile buah
aku nk mangga
:-)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hehehehehe xpo nanti klu musim durian den bawak balik banyak2 k..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ ahhaahhaa leh sajork...

Diarihatiku1976 ~ hehehe la ye ke..kita xda rezeki nak jumpa kot x..leh kita kasi akak...

Yaniez ~ heheheheh sedap yanie.... :)

A D I A ~ ahhahaha tue la...macam2 ok dia nak kasi..

intan_blur ~ ahhaahahah...kang aku xamik nanti sentap lak wei...hahahahah

NeenaAnuar said...

wow!! bestnyer... macam2 buah ado! nak nangka sikit boleh!? :D

ikiqzana said...

wahh.. bnyk nyer buah2an.. bak mai antar umah aku la yus.. x jauh pon.. hehehe.

nmpk sedap.

[z@ck] said...

*terliur*

lapaq buah kuininnnn...
=(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails