Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, May 10, 2010

JOM KANGKANG

~amoih tengok kangkang jerk laju jerk kan..nak taw... :P haip2..not gud taw....~

“Saya nak pergi kangkang . Kamu nak ikut?”

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga. Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;

“Hah? kamu nak pergi apa????”

Dengan slumber pula dia menjawab,

“Itu… Nak pergi kangkang kat tepi jalan sana tu haaaa~” sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran.

Ya Allah! Apa sudah jadi? Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini? Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…

“Astarghfirullah’alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?”

Jerkah ku. Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya. Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;

“Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?”

Aduh, bertambah ‘panas’ hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

“Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi mengangkang kat tepi jalan tu buat apa?”

“Kah~kah~kah~” Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut.

“Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…” kata hati kecil ku. Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai. Terkesima aku melihat kedai tersebut…









“Hah, inilah Kang Kang nya… Kamu fikir saya nak buat apa???” Jerkah gadis tersebut kepada ku pula. Dengan perasaan yang sangat bengang bercampur geli hati, aku pun menjawab…

“Alah! Cakaplah nak pergi KEDAI KASUT !! Ini, nak pergi KANGKANG … nak pergi KANGKANG … Haishhh!!!~”


p/s: Kedai Kasut Kang Kang ini adalah kedai kasut yang popular di Bukit Gambir, Muar. Sebelah dengan kedai baju yang saya jaga waktu bulan puasa yang lepas. Ianya bukan saja popular kerana potongan harga kasut yang sering ditawarkan. Malah ianya lebih popular kerana nama kedainya yang agak lawak bila disebut… huhu~



notakakikuberbunyi: sumber dari email yang aku terima dari my prenz...hahaahahh nak sebut pun malu taw...apa daaa apek..kasi tukar la e2 nama....kasi letak kemut sopan2 skit...

29 comments:

kak ina mail said...

akak pun sama, dengar kang kang , lajuuu je buka blog ko.suruhlah tauke kasut tu tukar nama senonoh sikit.nama surname kot.khe khe

Ieda Al-Habsyi said...

wakakakkaka!!! gila kangkang baik puyerrr! hahahaha! :) lucu lah eida ni :)

POSH76 said...

aku baca dua kali ingat kangkong ker....itu kedai takde nama lain mau taruk ker hehehe

Siti Shuhadah Zainol said...

hehehe.. lawak gila nama kedai tu...

Ena said...

keh keh keh..

lawak2..

hahahhahahahaa...

akak sambung gelak lagik.. heheh

camtu name kedai un ada kan!..

Mimy Hamid said...

aku tau kedai kang kang ni..sbb aku org muar..dan dah tentu dekat ngan bukit gambir..hahaha kedai ni mmg top sbb kasut murah..kang kang harga dia...ehehhe

Cik Yayang said...

Hihihi..:-))
Macam2 ler dorang nih letak nama kan?

jane said...

ngeh ngeh ngeh
nasi kang kang ade jual tak kat situ?
ngaggaga

mumyShaneQeisha said...

suspen sangat baca entry ni.tengok je gambar kedai kasut,gelak sorang2 saya dibuatnya.1st time dengar nama kedai ni.hehehe

Lady of Leisure said...

ahahahah.... adeh la tak tahan ngan nama kedai ni...
:D

NeenaAnuar said...

wakakakakaa.. sobar jerk lar! sah2 cina nye kedai nie kann.. Mr. Kang Kang! hahahaa...

Cik Wanie said...

la,
ingat kan apa lah td,
suspensssss baca td,
hihihihi:)

tapi nama kedai tue sgt2 kelakar ok,
blh buat org tersalah faham plak:)

-niD's- said...

hehehehe....ya btol tgk tiTLE bunyik mcm sUsPen jaa......
lawak laa emel ni akak,........
pandai btoi tokei kedai tu mereka nama tu...KANG KANG....ekekekkekeke

Aujinz said...

weh jangan kutuk kedai itu tau..

sebab itu kedai kat kampung aku..
kasut di sana sangat murahhh..

hahahhaha... from Bukit Gambir with Love...♥♥♥

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahah laju jerk kan..hat kangkang2 nie. :P gamaknya tuan kedai tue penat perah otak pikirkan nama yang glamour tuk kedai tue...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ieda Al-Habsyi ~ hahahah sila jangan kangkang di merata2 tempat ok.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ hahaha kangkong lak peginya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ limited edition tue..kat muar jerk ada...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hahahaha lawak kan..uat suspend ja..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy Hamid ~ hahahaha ko taw ke beb..wah orang muar ropanya....kampung halaman bekas kekasih ku dulu..tetttttttttttt

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Yayang ~ tue la pasai..kreatip bebenar dema nie..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

jane ~ hahahah nanti nak kena sebey dulu...wakakkaka :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

mumyShaneQeisha ~ hahaha kat semenanjung jerk ada nama xsotik cam nie..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ ahhaha tue la kan...nama xbleh blah..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ hahahah ada bran ka nak p kedai nie... :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Wanie ~ hahahahah tue la..semua orang suspend..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

-niD's- ~ akak saja nak hiburkan hati ko dear..hahahahaha :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ hahahahahah wei aku xkutuk taw...klu ko balik kampung leh la aku pesan belikan aku kasut kat KANGKANG nie wei..maw gak aku kasut from KANGKANG...hahahahahaha
wah bukit gambir with love lagi tue..dulu kot x..aku jadi la menantu orang bukit kangkar..ahhahahahaha

Iena said...

muakakkakakakakkaaa... vodoh vangang nyer entry ni... aku gelak cam org giler sorang2 kat oldtown layan entry ko neh! wak malu aku jerk... aku gelak x sempat nk cover ayu nok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails