Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, May 20, 2010

Hidangan di pagi hari...amacam lentik dak???

haluuuuuuuuuuuuuuuuu u allsssssss...
amacam pagi nie??? ada baik ka????
dah bekpest lum nie????
aku??? tengah dok bekpest la nie...tengah santap nasi lemak....
al-maklum la..semalam satu hari aku xkasi baby aku makan nasi kesian dia..
hari nie awal2 pagi dia dah tendang2 perut aku..
hehehehe mintak nasi kot... :P


k lah..sebenarnya apa yang aku nak story nie bukan pasal..
nasi lemak... @ pasal my baby inside my tummy nie...
tapi aku nak story pasal kelentikkan...
ha...cepat2...teka mende yang lentik tue????

huk alah....jangan la teka vontot lentik..
tue kak ZZ jerk...haahahahahahahahahahah
sebenarnya...nie 2 hari lepas la nie..
lepas dah siap2 nak datang keja....
tiba2...terajin plak...
g amik gambar..kelentikkan aku....


nak taw apa yang lentik tue????
meh2....aku show kat korang...
*matik la...N3 nie penuh dengan gambar aku yang perasan lentik jerk taw...*

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

amacam lentik dak???


alamak berkerut2 la plak...
hahahahah aku memang xpandai nak pejam sebelah mata jerk..
kompom kerut2 kedut...
*xnak mengaku yang memang kulit dah start berkedut kan...*


ha...tengok kalu pejam 2-2 belah biji mata nie..
xda la plak kedut2 tue kan...
*propa lebey*
abaikan scar2 kat muka aku tue yer...
tue semua kesan chicken pop dulu tue la..huhuhuhuhu xnak ilang..nak kena pakai bio oil la nie...gamaknya kan...

oooo bibir pucat lesi adalah perkara biasa...
skrang aku xsuka pakai lipstik....
rimas lak rasanya...
pagi2 nie..xpakai lagi lipgloss..
tunggu kang dalam keta baru aku pakai...hehehehehehe



matik la kan....
dah sampai opis pun..tatap nak tunjuk mata....
*nie tandanya aku bosan nak mati kat opis nie..
semenjak mak buyong tue cuti bersalin...harus la aku bosan beb...
xda sapa nak layan aku borak...
harus la meroyan sorang2...
huhuhuhhuhuhu sedey dak??? sedey dak???




dari tadi asyik dok pejam mata jerk kan..
meh kita buka biji mata lak... :P
ha apa lagi bersedia lum nak tengok nie???



amacam lentik dak???????
*abaikan punch bag eye bag tue ye*




cewah nie bajet garang la nie...

ok la....
cukup2 la tue kan..kan ada yang xdapat nak pokus buat keja lak..
scary awal2 pagi dah kena hadap muka aku banyak2...
hahahahaahaha
nak taw..apa yang telah membantu aku melentikkan bulu mata aku tue...
nie la...jawapannya.....




guna brand maybelline sajork....



nie pun ye jugak....


volum express.....ha..hasilnya mantop kan... :P


tapi idak ler aku pakai 2-2 nie serentak...
tapi nie la antara koleksi mascara aku...
aku dari dulu memang pakai brand maybelline nie jerk tuk bulu mata nie ha....
al-maklum la...bulu mata aku nie panjang jerk...(nie fakta bukan auta taw )...tapi xlentik..
so nie lah cara2 nak kasi lentik skit...
aku pakai mascara jerk...pas tue xda la pakai penyepit bulu mata tue..
sebab aku dah penah sepit kelopak mata aku...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa
berair2 mata aku pas tue...dah menjawab xnak pakai dah..sepit tue...biar la...xbrapa nak lentik pun....
en shukri selalu dok cakap kat aku...
yang bulu mata dia..original..xpayah nak kasi lentik2 dah..dah memang semulajadi lentik..
nyampah aku wei dengar statement dia tue.. *walhal jeles..sebab memang bulu mata dia lentik siut...eeeeeeeeeee laki apa ntah bulu mata lentik sangat xtaw...nada2 orang dengki dan iri hati..*



k la....last skali......nie la aku di awal pagi di tempat keja.......


*gambar2 kat atas tue semua aku pakai yang volum nie...*
pagi2 muka berseri2 la lagi...
lepas zohor jerk..sendiri maw ingat la kan...
xda masa dah aku nak melawa2 bagai dah....
*wah lawa kah ko masalahnya?????*


amacam scary dak???hahahahahahahahahaha...
ok lah..aku nak habiskan nasi lemak nie jap...
nanti aku g jalan2 kat umah korang nyek.....


notakakikuberbunyi: jangan marah no..biasa la..skali skala nak layan diva yang muncul kat hati... :P


27 comments:

NeenaAnuar said...

amboi! lentikkk nya! hehehe.. I loiikee!! makin terserlah keayuan mu bile di tambah kelentikkan itu! hehehe...

SURIA AMANDA said...

Lentikkkk....kena buat entry mcm ni jugak nih...gigih nih....hahahahahahahah

kak ina mail said...

amboiiii mana pergi apron hang.maybeline memang sentiasa di hati.akak pakai lipstic ngan mascara dia since 90an lagi.dah cam kim kardishan dah akak tengok ko ni.

Mrs weck said...

ingat kan duk pakai penjepit bulu mata kasik melentik,ghuper nye pakai mascara..hikhik.. skrg ni sy pun tgh pakai mascara ni,tapi rarely la sbb nk tanggalkan kne guna makeup remover,tu yg leceh sikit. Dan mascara yg lg satu the black one tu,guna skali je!! pastu xmo guna dah! haha..x berapa suka mascara yg payah nk remove ni,kekadang sakit kelopak masa nk remove tu..huhu..

Ieda Al-Habsyi said...

ingatkan lentik vontot tadi, hehehe! :)

A D I A said...

ewah bila u sign in jadi duta maybelline ni? berapa diorang bayar u ye?

wehhh, bibir pucat takpe janji mata lentikk. dari mata turun ke hati katanya. aku tak suka kai mascara, kai eyelash curler shj untuk kesan lebih natural.

padahal mascara aku dah abis stokk.

POSH76 said...

beb cantiknyer pandai hang mekap...mata hang besar lagi ler cantik....tang eyeliner tu pun kemas ajer...kasi training sikit leh tak...hehe

Deqna said...

ni rajin mekap2 bermaskara bagai nie... mesti baby gurl nie...

kita lipstick rajin pakai tapi maskara memang tak pernah pakai.. sbb malas nak mencuci..

Eye_nee said...

ewah2 ko pepagi jd beuti konsaltant yer..makan nasik lomak ko tu dulu..ingat org kat dlm tu..jgn omak dio asik nak melawa yo...kasi baby mkn dulu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ hahha sis..terus i rasa kenyang jerk sampai petang nie..hahahaaha...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mrs weck ~ oooo i xpandai pakai penyepit tue...huhuhuh
maskara maybelline nie so far ok jerk..senang jerk nak remove kan dia..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahahahaahha nanti akan ada apron kat sini..hahahahaha
wah vangga..vangga... *matikla verangan divasss...*

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ ehhehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ hahah i ikhlas tolong diorang..wakkakakakaka sila dapatkan stok tekini dekat mydin..hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ieda Al-Habsyi ~ ko jangan beb..vontot aku leper ada la...lentik non ado.. :P

Siti Shuhadah Zainol said...

wah...baru terngiang2 dlm pala otak nak beli maskara maybelline ni... confirm kena beli...tapi, shu kalau nak mai keja makeup bila ade mood jer.. kdg2 pakai bedak,blusher & lipstik jer...hehe..kalau kuar dating.. jgn cakapla... kalah rozita che wan..hahahaha...

dalila said...

lentik lak pagi ni yer...bagus2.mudah-mudahan kenan kt baby dpt bulu mata lentik..kalo lelaki pon takpe..cantik ape laki bulu mata lentik..

Dee said...

yus..lentiklah..cantik..sexy..

ratusiput said...

vah..vah..vah...mak buyung makin berseri2...bebi apakah ini..?bebi girl kot...sbb bonda dia rajin touch-up2....mmg lenting bulu mata...dh try yg revlon punye?yg 12 kali lentik tu...best gak...yg sarung dia kale itam n silver...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ hahahahah cantik mende nyer beb..ahahah klakar lak aku baca statement ko tue...hahaha nak tutorial nyek..:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna ~ datang mood rajin..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ amoih xleh jadi nie..ahhaha beli2..pastikan ianya maybelline taw..hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dalila ~ pagi2 hari dah melentik kan.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ hahah sexy ka masalahnya..:P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ ye nyek..kalau berseri2 baby gurl nyek.??? heheh lum penah try revlon..oo nnti leh try...

Mimy Hamid said...

maybelinne sajok?? leh caya kan lentik..nak pakai gak..klu tak jadik cam ko camner??

A.I said...

aku mekapkan org pon mmg guna maybeline punye mascara. mmg yg terbaek la..ngeh ngeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails