Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, June 14, 2010

Blogger Wedding @ Seremban

last 2 weeks....aku dapat invitation majlis perkhawinan member blogger kat seremban...
nie kiranya pes time la nak dating meeting kan...
sebelum nie memang xpenah jumpa lagi la...sekadar dok bermesraan dalam blog jerk la..
mula2 tue memang cam segan jugak nak pegi kan....
tapi tawakkal jerk la..dah dapat jemputan kan..klu xpegi tanpa sebarang masalah..
cam not gud kan..... *walhal teringin nasi kenduri.. :P*




walimatul urus....
Malissa & Jefri...




kata miss purplelicious kan...
pembalut hadiah pun harus la ada purple2 jugak... *ohhh gedik... :P*



kitorang gerak dari umah around 12.30 cam tue...
masya-allah jalan adalah jammed yang sangat teruk...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa tensi..tensi....
en shukri dah bebel2 dah..cakap jammed kenapa la apa la...


en shukri yang tengan tension....
heheheheheh dengan lapar lagi katanya...



jammed sepanjang perjalanan....



jammed lagi...
eh napa lak kitorang kat emergency lane nie..
ish2 not gud ok...
jangan ikut contoh ini...
hahahahah sebenarnya aku dah xtahan dah...dah la panas melampau...
lapaq lagi...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa memang nangesh la...



masih sempat posing dalam panas2 tue pun.. :P



sampai dekat umah kenduri around 2.30 cam tue la lebih kurang..
ohhhhh syorga nya nampak air sirap..melambai2....
haus beb...meredah jammed...huhuhuhuhuhuhu
sampai2 jerk..jumpa mak nan bapak pengantin dulu..kasi hadiah...
xjumpa pengantin lagi sebab pengantin tengah bersanding...
so cari makan la dulu kan..perut sudah keroncong dah....




huhuhuhuhuhu sedapnya nasi minyak.....
lauk adalah super sedap...ayam nan daging tue..sangat sedap ok...
tapi xda la aku tambah bagai kan..mak kan pemalu.. :P
lagipun makan asyik bersulam dengan air adalah sangat mengenyangkan....
nasi sepinggan..air 5 gelas...camno tue..


dah habis makan...pengantin lak tengah dok makan beradab..
makanya kena la tunggu dulu kan.....
lepas pengantin dah habis makan baru la...
laju2 pegi berjumpaan dengan pengantin....

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pengantin siap tenung2 muka aku..
nak kenal siapa...huhuhuhuhuhuhuhuh...
last2 aku kena cakap la..aku nie sapa....
*bajut erra fazira sangat kan...xyah nak introduce diri..orang kenal :P*
huhuhuhuhuhuhu mak sentap taw.......
sapa2 nak jumpa aku..tolong kenal muka aku leklok taw..wakakakakakakakakakaka



aku bersama pengantin...
cantik lisa dalam persalinan merah...
nampak berahi sangat.. hehehehehe



muka aku adalah sememeh sangat kan...
panas beb...berpeluh2 dah time tue...


selamat pengantin baru lisa...
semoga kekal dan bahagia sehingga ke hujung nyawa....
hadapilah alam perkahwinan nie dengan penuh tabah....
alam rumahtangga adalah sangat mencabar....
nasihat dari aku yang baru setahun jagung berumahtangga.. :P



dah habis berjumpaan dengan pengantin..laga2 pipi..baru lah mintak izin
nak balik kan....dah kenyang...pengantin pun dah jumpa..
xkan nak tunggu lagi kot..harus la mintak diri..:P...
masa dalam keta en shukri tanya aku...eh kenal ka dak nan pengantin tue...
huhuhuhuhuhuhuhuhu aku cakap la..kenal tapi xpenah jumpa...
nie kira pes time la jumpa...
en shukri jawab patut la...wakkakakakaakakakakak... *motip...lu pikirlah sendiri..*

balik tue alhamdullilah la dah xjammed...puhhhhhhh selamat.....
tapi kitorang xterus balik umah....
ok nantikan next N3..... *xtaw la bilo nextnya...hehehehe*



19 comments:

SURIA AMANDA said...

akak...kelaz gitew buat entry khas buat Lisa...maluuuu..dah la blurr...malu lapan ploh kali...mintak maaf la dari ujung rambut sampai ujung kaki..matik Lisa kena marah ngan Along napa x bagi tau akak datang..akak tak perasan ke along Lisa yang serba merah macam mak merah?apapun mekasih coz akak sudi jugak datang walau dari jauh...jauh ke?

Ena said...

syok tu ieda.. layan kenduri kendara.. jauh perjalanan luas pemandangan.. silaturrahim terjalin mesra.. tak kira di mana berada.. eheheh..

selamat pengantin wat penagntin tu.. :)

Dee said...

xpe cik purple..biasalah tu..tgk gambar ngan live kan lain..cik purple..hang beranak sok kt mana ar?

kak ina mail said...

akak respecklah ngan ko ni purple.pandai mengikat silaturahim.lagipun tengah berdua ni eloklah berjalan.esok dah ada anak kecik, dah payah.kesihatan kena jaga gak.

A D I A said...

wahh makan nasi minyak ke seremban ye, tetiba terliur aku. eh takleh jalan dah aku skrg, uwaaaa.

qellissa said...

merah menyala pengantin itu..best lah u sanggup dtg seremban nak mkn nasi minyak..hihihihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

SURIA AMANDA ~ ehhehe akak ada perasan along..tapi segan la akak nak tegur.. :( sampaikan salam akak kat dia nyek.....ala seremban kl bukan jauh sangat pun...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ best dapat jalan..hehehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ huhuhu sentap...hahahaha...bersalin kat hspital serdang @ hspital ptrjya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ akak..klu akak yang jemput kompom lagi laju den sampai hahahahah....baik bos..kesihatan kena jaga.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ lupakan hajat ko buat seketika k...jaga diri...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ memang merah menyala ok...hehehe u tanak jemput i..klu u jemput kompom i sampai..heheheheh...

POSH76 said...

bagus nunny buyung ni rajin pi umah org kawen...mmg cantek pengantin tu serba serbi merah hehe

Iena said...

aku pon ade jemputan kenduri kwn blogger sabtu lps tp x gi pown sebab kwn utm aku kawen same day...

Aujinz said...

lenkali ikut jalan dalam..
takde tol, takde jem..

cepat pon cepat..
muahahahha..

Selamat Pengantin baru kepada Pengantin itu..hehehehe

SyaNa said...

haaaaaa nak kena babab ngan aku ni
sape suh lalu emergency lane..
haaippp biasa ni
heheee

cantek kaler merah putih panten

[z@ck] said...

nice..
saya tak sesuai pakai merah.macam !#$%^

Mimy Hamid said...

apa2 pun kawen aku jangan ko dul memalu kucing tenung aku ek...aku jemput advance ni...mesti dtg tauuuuu...aku tunggu

Siti Shuhadah Zainol said...

bestnya akak dapt di kenduri lissa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails