Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 2, 2010

Hapdet kemajuan diri...

wah motip nak hapdet kemajuan diri kan..
cam hapdet tapak projek perumahan yang terbengkalai jerk bunyik nya....
heheheehehhe..ooppppsssssss ada ke pemaju perumahan yang baca blog nie....
sila cepatkan projerk anda hoke....


ok2 la...xmo la dok merapu meraban nie..
*baby jangan ikut perangai bonda kamu nie ye sayang...not gud..not gud.. :P*

sebenarnya aku nie nak hapdet pasal kandungan aku nie ha...
dah masuk 7bulan dah kan...baru hegeh2 nak hapdet hat last month punya check up...

arghhhh xpa la..bukan ada yang fedulik pun kan... :(...
*mode sentap...wah tiba2 sentap kan...*
eh ibu mengandong memang sensitip hoke..
sila jangan salahkan aku..salahkan pembawakan....bukan salah baby taw... :P
ehhhh merepek lagi....

last month aku check up 06/05/2010

tekanan darah normal 102/68
berat badan : 55.1kg naik sebanyak 2.31kg dari check 08/04/2010
pas tue kena bebel2 nan nurse tue...
cakap berat aku naik banyak la apa la...
hhuhuhuhuhuhuhu pastue terus sms..en shukri ngadu2...marah2 en shukri..
sebab dia suka paksa aku makan kan...*gedik kan..nak salahkan orang lain..hahahahaha walhal diri sendiri ibarat pantai dah laut..yang xdapat dipisahkan dengan makanan..
kejap2 kang lapo..kejap2 kang lapo..harus la makan kan...
xbaik oo buatkan anak aku menunggu makanan yang xkunjung tiba...
pas tue aku siap kena datang klinik lagi ke esokkan harinya hoke..
kena datang minum air gula...
WTF la kan..minum air gula bagai nie...
katanya nak check kandungan gula takut aku ada kencing manis..
sebab berat naik banyak..huhuhuhu...




hari tue aku ada buat scan 4D....sila la tengok my baby tue..sangat2 aktif ok kat dalam tummy nie..
aku nak tengok muka dia pun xdapat..huhuhuhuhu frust hoke...
agaknya dia taw bonda dia frust skit kot..
dia tunjuk la skit muka dia..tarik skit jerk tangan dia dari muka nyer...
dapat la tengok sipi...wah cam artis ok..tanak tunjuk muka sebenar kan...
sampai bonda sentap la..hahahahha *motip nak sentap nan baby dalam perut...???*






indahnya saat nie taw...
best moment in our life la...
*selalu asyik tepek muka puan blogger jerk kan..kali nie tepek bakal anak puan blogger dah la..*


dah alang2 buat scan nie..aku pun laju jerk la tanya doc...
my baby gender kan...
dah sepantas nya jugak la doc tue jawab...

haaaaaaaaaaaaaaaa nak taw?????????????? sapa nak taw angkat keyboard hentak kat kepala...
*hahahahaha just kidding..dari mak buyong.... *
cepat2 teka..sapa betoi aku kasi hadiah spesial....
nak taw apa??? kasih sayang yang xberbelah dari aku..bleh??? :P


sekejap jerk rasanya masa berlalu...
aku rasa cam baru jerk bawak perut nie..
but now dah 7 months dah...2 months to go..
eeeeeeeeeee nebes weh......

baby pun dah semakin aktif...aku suka tengok perut aku..
kadang2 dia berombak...ha xpayah nak OM BAK..tengok perut aku sudah..
baby aku buat kuak lentang gamaknya kat dalam tummy nie...

dah ada tindak balas dengan kita..bestttttttttttt sangat....
aku doakan korang semua dapat merasai detik2 apa yang aku alami skrang...

esok aku ada check up lagi..tuk 7months punya lak...
xsabar nak jumpa dengan baby....
nak dengar denyutan jantung dia...


notakakikuberbunyi: maap la klu ada yang bosan @ benci kalu aku story pasal baby jerk ye...
biasa la..aku nak kongsi perasaan aku nan korang semua....maybe sebab cahaya mata pertama so perasaan xcited tue meluap2 kan.....harap korang semua paham la dengan aku k...
*eh tapi ada haku kesah klu ada yang menyampah...xsuka sila blah..suka sila baca dan tinggalkan komen.... :)... *HUGS dari aku tuk korang semua...*

10 comments:

NeenaAnuar said...

ehh.. dok ehh.. kite tak nyampah pun tau.. suke lagi ade.. seronok baca experience2 bakal mommy nie... nak merasa sendiri tak tau bilernyer kan! hehehe.. insyallah satu hari nanti! :D

A D I A said...

ala aku suka je ko update pasal ni, masalahnya selalu ke ko tulis pun hehe. ni pun sebulan punya check up baru mau update ke? ok gak la leh aku buat perbandingan ngan aku nanti.

4D hari tu baby aku duk tutup mulut, sebijik cam aku duk posing kat blog. mana tah tumpahnya kuah kalau tak ke nasi ye tak?

eh citer pasal update ko ke aku ni.

Ena said...

(^_^)

pengalaman masa peknen adlah pengalaman yg sanagt indah sebenarnya.. masa tu baru kita sedar mcm ni rupanya nikmat membawa baby dalam kandungan.. walaupun diuji dengan pelbagai ujian, tapi sangat mengusik naluri kewanitaan..

ececechhh!! ayat akak.. tak henagt punya.. hihihi..

mana ada akak boring! akak suka la.. leh share pengalaman kan!.. :)

Lady of Leisure said...

i faham, kalau i ditempat u pun i akan excited juga... anyway, i tompang gumbira yer...
:)

Siti Shuhadah Zainol said...

shu rasa baby gurl....

kak ina mail said...

Amboi amboi, dah tak sabar nampaknya.purple ,ini dah dekat-dekat nak bersalin, tolong banyakkan exercise kuak lentang supaya senang nak bersalin.khe khe

Dee said...

k dee rasa baby girl..eh xpe citer..seronok je kalo psl baby..lgpun blog sendirikan..lantak pi lah..

Dee said...

cik puan yus..itu kuala gandah foc saja..free2..

Cik Yayang said...

Alahai..syiok nya la baca pengalaman bakal2 mommy ni kan...tp smpai skrg, kalau org tunjuk 3D ke 4D ke, mmg tak leh nk paham gmbr2 tu..tak tahu mana satu kepala, tangan, kaki..hahaha..

Ms AiReEn MoHd said...

weh mana ade nyampaha..aku suker jer weh,.,suker tgk gambo tu gegera...weh aku biler nak mcm ang ni..penat tunggu da...wat tak tau pun da penat ni.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails