Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 30, 2010

Mengalahkan posa sebulan hoke..

kan last week..aku posa...ala menghabiskan hutang posa..yang masih berbaki 2 hari tue..
tapi skrang dah settle dah..yahooooooooooooooooooooo...
sapa2 yang belum ganti posa tue..cecepat la no..ganti posa..dah xlama dah nak posa balik nie..


aku nie nekad hoke posa hari tue..
konon la..nak bangun sahur bagai kan..
sekali sedar2 dah dengar azan subuh hoke...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pas tue gila kamikaze nekad jugak..
nak cuba tengok dapat tahan ke dak..posa kan..
*dulu sebelum preggy aku memang xpenah bangun sahur...*

jap g..nekad jugak nak posa..walaupun xsahur..
dengan malam aku just makan 2 ketoi kueh lopeh jerk...

masa awal tue..cam ok jerk ..no hal...kan..
jap g dah masuk kul 2 cam tue..badan aku dah start gigil ok..
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dah xleh nak buat keja langsung..
aku keja baring jerk kat opis..
kena lak..hari tue kat opis aku blackout...
terus aku mintak kat bos nak balik awal..
kul 4.30 aku dah cabut...
balik tue..dapat baring..rasa lega skit la..walaupun still gigil jugak..
tapi tatap xnak buka posa..sayang la kan..sebab dah petang...

lepas dah baring lelap2 mata....mandi terus g dapur..prepare apa yang patut tuk menu berbuka...
cewah baru rasa kuat skit..dah bukan main..menu berbuka penuh meja...

kueh pau kaya...
*asal aku rasa feliks tengok dot2 kat ataih pau tue..huhuhuhu*


ada nasi goreng...termasin.. :p tapi tatap licin....


pisang tanduk goreng...sedapnya pisang tanduk


air milo o ais..satu bekas...tuk aku sorang...
yang panas tue tuk en shukri...



nampak tue..berair2 kan..pehhhhhhhhhhhh sedapnya dapat minum milo o ais...


ada air teh o ais..balance air teh o semalam letak dalam peti ais...



ada pisang tanduk goreng...
sedapnya pisang tanduk...beli kat melaka lagi tue...
jauh kan pisang tue merantau.. :P
ada kueh pau 2biji...
aku yang tiba2 teringin nak makan pau..
terus call en shukri mintak dia belikan kueh pau kat aku..
tapi aku order pau kacang..dia beli pau kaya..
katanya kacang dah habis...pas tue siap cakap kat aku..
kata nak kaya kena la makan pau kaya jerk..
xmemasal kan..hangen aku..



ada sepinggan buah2an..
betik n lai...
betik dari kedah..buah lai tue beli kat mydin jerk.. :P


nie la menu aku berbuka hari pertama ganti posa hari tue..
hahhahahah makan sampai tersandar kekenyangan...
pastue punya la mengah nak solat magrib kan...
rasa cam nak solat sampai duduk jerk...



mencabar jugak la posa aku hari khamis lepas...ye lah dengan xbersahur nyer...
dengan malam makan kueh jerk 2 ketoi..
pas tue hari jumaat tue..siap set alarm..awal2...takut kang xbangun sahur jugak...
jenuh aku....alhamdullilah posa hari jumaat dan hari last ganti posa tue..
berjalan dengan lancar..tanpa rasa lapar pun...
gud la baby nie...dia sangat bagi kerjasama dekat bonda dia tuk menghabiskan hutang posa...
ohhhh hari jumaat xmasak sebab beli menu berbuka dekat pasar malam jerk...
malas dah masak .... penat.. dan2 penat...walhal pemalas.. :P


13 comments:

SURIA AMANDA said...

dah agak dah...sure penuh semeja...lum check lagi la akak...surpriseeeee...

Nazz@Purple said...

hehe..same la kite...puasa le katakan..time berbuka meriah menu..

Eye_nee said...

Salam Purple..
Tak hengat donia ko yer...pe2 pon tahniahlah dpt jugak ko abiskan pose ko tu...

Mimy Hamid said...

takpe nok pose sebulan lagi meriah..hoyehhh...aku dah ganti pose habis sduah ...thn lepas aku tinggal 2 hari je...jgn jeles nok..heheh

Ieda Al-Habsyi said...

wakakaka!! byk ko makan takpe peknen, kalo aku memang la org pelik mkn byk, tu pasal aku gemukkksss, hahahah!! yayunk, mane aku tau ko dok area tu, takpe2 aku nak ke kl lagi dis week, amacam, nak jumpe?? roger aku kat fb k :)

Ena said...

dalam dok gigil tu leh gak siapkan yekkk.. bagus tol lah.. kalo akak la kompem beli jekk.. huhuhu..

Alhamdulillah... dah selesai pun yeh!.. :)

Shu Shinju said...

tgk buah betik ngan lai tu wat shu teringin la..huhuhu..

Lady of Leisure said...

hehe actually i pun agak keliru tengok dua dots tu..
:D

ratusiput said...

uishh...kalau bulan pose jgn tunjuk mende2 pemakan ni....mau pengsan akak tgk kang...ehehe..nak2 air milo tu ha...ya rabbi...

A D I A said...

syabas betti! berjaya gak habiskan puasa. harusla berbuka secara besar2an kan, pasni ko nak beranak pulak time bulan pose, tahun depan ganti dgn berbuka camni gak ye ;)

babe aku telah ter tag ko.

POSH76 said...

beb tabik spring kat hang pregnan pun poser....aku ada baki lagi ciput pun tak berganti2 lagi...patutnyer ari ni kantoi tak sahur pastu terus tak poser...paling bess pisang tanduk tu sedapnyer...takper hang makan bnyk...makan dgn baby hehe

NeenaAnuar said...

caya lah sis! bukan senang tuu nak lawann.. nak2 time preggy kann.. lagi kuat dugaannyer!

MrNamiruz said...

nasi goreng tu mcm menarik..aku ske nasi yg kaler die cmtu..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails