Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, June 11, 2010

Kasih Seorang Bakal Daddy

nie pun dah lamo sangat dah rasanya nie...
tapi cam biasa sebabkan kerajinan aku melampau2.. kan...
makanya baru hari nie mende nie aku coretkan tuk tatapan korang... *pehhh ayat xbleh blah..tatapan katanya...*


masa nie demam piala thomas tue...skrang dah masuk demam world cup dah kan...
xkisah la..bak kata pepatah..biar lambat asal selamat... :P
ok2...bebel panjang pun tarak guna..skrang back to skul story....
hari tue..en shukri..tiba2 en shukri cakap dekat aku..lepas dia habis keja hari sabtu tue..
soh aku pegi jemput dia dekat opis...
rupanya dia ada agenda lain...
nak ajak aku pegi jumpa agen insurans....
konon la nak berahsia bagai kan..heheheheheh


en shukri plan nak amik...insurans yang pru my child tue.....
katanya prevent tuk bakal our baby.... aku follow jerk..
mana yang terbaik la kan... *lagipun bukan aku yang kuarkan duit..hahahaha keji2*



dalam seminggu lepas tue....settle la our policy tue...
alhamdullilah...semuanya di permudahkan.....



pru my child policy....





walaupun en shukri yang pembayarnya...
tapi nama ibu jugak yang tertera kan...
hehehehehehhe..anak bonda harus la.... :)




pilih yang ada medical card .....
ye lah memang la hospital gomen skrang pun dah banyak yang canggih2.
tapi kadang2 kita xjangka kan..mende yang bakal berlaku.....



nie medical card lum ada nama our baby lagi..
ye lah..lum taw jantina pun lagi kan..
so prudential just kasi card without name dulu...
nanti lepas deliver...kena la report dan kasi surat beranak baby kat diorang
tuk diorang hapdet system .... dan printkan card baru...



card sudah dapat...apa lagi..kasi sumbat la dalam purse.....
*gambar en shukri dengan my mama yang tersemat dalam purse aku tue..*
nanti dah ada baby..gambar baby jerk la..gambar en shukri letak belah belakang plak...heheheehhe


aku sebelum nie xterpikir pun pasal insurans nie...
tapi aku penah la cakap dekat en shukri..setiap kali tengok iklan kat tv kan...
xsangka lak aku yang memang en shukri pun dah plan ke arah e2...
terharu aku...i lap u lah lalink...
en shukri cakap...nie zuriat dia...so dia kena la jaga zuriat dia dari dalam kandungan aku lagi kan...so sweeeeeeeeeeeeeettttttttttttttt........ *maap la klu ada yang nyampah.. * :P

nak taw lebey lanjut pasal insurans nie...sila click kat sini...




5 comments:

POSH76 said...

bagus to en shukri...dia fikir about future....ini baru bapa mithali...hehe

konpom dpt baby nanti mesti jadi number 1...en shukri no 2 laaaa hehe

kak ina mail said...

Amboii En.sukri,dah beli insurance untuk baby ko.dah tak sabar nak timang anak nampak.baguslah tu.

Siti Shuhadah Zainol said...

syabbas bete... camtu la daddy... bertuah baby & bonda...;-)

Lady of Leisure said...

bagus2 merancang masa depan.. memang benda ni sekarang nampak mcm tak perlu tapi bila masa nya sampai baru kita sedar kepentingannya kan...
*cewah ayat aku pun cam tak leh blah jek kan.. muahaha

Mimy Hamid said...

bagusnya nok...aku pun ada selalu terfikir kat papan board jalan raya...kalau aku ngandung nak pruchild ni..penting beb..tjawab kita untuk memberi terbaik tuk anak2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails