Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, June 4, 2010

Buat kenduri bak kata en shukri

kejadian nie rasanya dah nak masuk 2minggu dah kot...
hehehehe tapi baru hari nie aku mengupload gambar2 nie...
aku kan pemalas lipas skit...
nak transfer gambar bagai nie....
tue yang berkurun baru nak hapdet...

hari tue..aku terlebih rajin skit...
balik keja hari jumaat tue..terus ajak en shukri pegi beli barang
dekat MY MYDIN...senang dekat kawasan perumahan rumah aku tue dah buka
mini market MY MYDIN....

pegi beli barangan tuk masak esok harinya...
cewah..mood tengah rajin kan....

hari sabtu en shukri keja....lepas jerk en shukri kuar g keja..
aku pun..berkungfu fighter la kat umah..
mula2 tue jadi labu dulu..mengemas dan mengemop umah...sambil layan carta sms di sinar...
dah settel keja si labu...
rehat jap...ilang penat...baru naik mandi...
lepas mandi..gigih lagi nie..g beli barang skit tambah ....
walhal semalam tue dah beli kan...aku kan gedik..cam la ramai na yang nak makan kan...


selesai semua start la menjadi labi plak.....kat dapur...
menu hari tue...
bihun tomyam dan puding jagung...*puding jagung adalah 1st trial hoke...huhuhu lembik..uwaaaaaaaaaaaaaaa*



nie la menu yang aku dok berkungfu panda kat dapur nie...



satu periuk besar tomyam....
hamek ko...nak sangat buat kan...
langsung seperiuk besar...nampak jerk cam kecik ok..tapi percayalah bahawa periuk nie sangat besar sebenarnya...
sampai en shukri balik keja jerk..
dia g dapur tengok.....
ayat yang keluar dari mulut puaka dia.. " nie nak buat kenduri jemput satu taman apa nie..melambak2..."
hahahaha teruih mak sentap ok.......
aku dah masak banyak lak bunyikkan.. :P



puding jagung sedang di masak...
lum letak dalam bekas lagi time nie...
sementara tue amik la gambar dulu
jap g dah masuk dalam bekas...langsung terlupa nak amik gambar dah pas tue...
tapi aku musykil la..napa puding jagung aku tue lembek skit nyek..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu eh skit ke..cam banyak jerk...
napa nyek....???


nie la bihun tomyam aku....



2 hari aku asyik makan nie jerk la..
hahahahahah penangan la kan..dah seperiuk aku buat..
cuti sabtu ahad..makan ko bihun nie jerk...
en shukri seperti biasa kena makan nasi jugak...
so dia just masak nasi..makan nan tomyam nie...
petang tue calling my prenz soh datang makan bihun tomyam aku..
eheheheh en shukri siap soh dia datang bawak tupperware ok..tapau...
hahahah keji taw laki aku nie...




notakakikuberbunyi: labu dan labi tue cam cita p ramlee tue la..si labu labi.. :)...tue last aku masak..nie dah 2minggu xmasak nie..hahahahahaah...last week ada kenduri..this week pun ada kenduri jugak...next week ada sesapa nak jemput aku g makan2 kat umah dia x?? hahahaha...








25 comments:

qellissa said...

wah..mcm sedap je tgk mihun tomyam u itew..huhuhu..terliur ni..lapar!!!

POSH76 said...

sedapnyer kasik alamat aku mau bawak tupperware tapau sekali hehe

rajin tul mummy ni masak...mesti anak ko gegirl hehe

Siti Shuhadah Zainol said...

fuhh... sedap giler tgk bihun tomyam tu.. shu baru semalam wat puding jagung... ambik resepi dari blog lady..hehehe...

NeenaAnuar said...

hohohoo.. nie betoi2 leh wat kenduri nie sis.. awat tak calling2 kite hari tu! confirm kiteorg leh tolong makan kan! ;p

A D I A said...

ha ni tak rugi la, masak byk2 leh ulang makan unt beberapa hari hehe. babe aku takleh view pic ko sbb tenet sengal, tapi aku assume air tangan ko sure la sedap punya heheh.

ratusiput said...

ha ah pos pun bole..eheh..

Dee said...

byknya..kalo akak kemut sket..buat sket je..sbb x ramai yg suka makan tomyam..dulu lglah..kalo masak ikan..4 ekor je..2 lunch..2 dinner..ngam2..xmoh bazir benarnya..skrg xleh..anak2 suka ikan..kalo ikan kecik tu smpi 10 ekor..hahaha..

Ena said...

wahhhhhh...

rajinnya makyong nie masak tau.. siap ngan puding lagi.. mesti baby pun rajin nanti.. :)

akak pun dah lama juga tak masak tom yam.. paprik tomyam je last akak masak.. tu pun sikit jekk.. huhu..

tetiba teringin juga la.. nak sikit!!! hehe

kak ina mail said...

Sedapnnya tomyam tu.Tapi akak selera tengok, ikan sambal kat sebelah .cam sedap je kalau dapat makan ngan nasi panas.

dalila said...

boleh buat katering ni.. mee tomyam peberet hubby kita tu.. 3 hari mkn pon takpe..

Ms AiReEn MoHd said...

punya la lame kan nak tunggu ko update bagai ni nok...huhuh ni ker puding jagung tu nok....mane yg da siap

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ ehhehe xtaw la sedap ke idak..tapi habis la jugak akhirnya..hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ kalu datang mood rajin jerk beb..kang datang mood malas..jangan la ko mengharapkan apa2 dari aku..hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ akak buat puding tue pun amik resepi kat blog lady jugak..huhuh tapi lembek plak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ eheheh nanti kita jemput sis datang umah kita k..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

A D I A ~ hahaha ko andaikan yolah masakan aku tue sedap..hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ratusiput ~ hahaha nak pos ke??

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Dee ~ heheheh tue la..punya la melambak kan masak..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ hahahaha datang mood rajin kak..cuba datang mood malas...jangan harap la..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ ahahaha ikan tue yang ko nampak kak...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dalila ~ hahahaha uat katering nyek... :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ms AiReEn MoHd ~ aku kan pemalas lipas noks...

Lady of Leisure said...

i pernah few times buat puding jagung ni.. sedap kan...

[z@ck] said...

ahahaahaa..byk btol..mana en shukri tak cakap nk bt kenduri

A D I A said...

aku bersangka baik beb tomyam ko sedap hehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails