Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, June 8, 2010

Jodoh Kuat...

pagi nie..aku tertarik dengan topic dekat hot fm...
jodoh kuat......
tiba2 rasa terimbas kembali...kisah aku dengan en shukri.........

kami berjumpa tahun 1999...masa zaman study dulu...
ohhhh masa tue..aku xsuka betoi kat en shukri... *keji kan..*
dengan kurus keringnya...dengan gaya rempitnya...
eeeeeeeeeee please la...not my taste *kononnya la..*

member2 aku n en shukri la..selalu dok mengkenen2 kan aku dengan en shukri..
sampai aku penah keluarkan kata2 puaka dari mulut aku...
" eeee xhingin aku la..dia tue..." tiba2 toleh kat belakang en shukri ada kat belakang...
WTF la kan....walaupun aku nie hati kejam...tapi cam rasa bersalah lak..meluah kan kata2 tue...
*gedik kan... *


pas tue hari tue kebetulan aku ada kelas....dan masa nak balik tue..en shukri pun dah habis kelas....dengan penuh gentlemen nya dia pelawa aku tumpang dia balik...
aku pun ok la..apa salahnya...orang berbudi kita berbahasa...
tapi tumpang naik motor hoke...sekali lagi motor....
yang klakarnya..aku siap letak beg tue kat tengah2...wakkakakakakkaka kaber beb..kang dia brek2 kang..dah bukan setakat kat jalan jerk ada bonggol kang...kat belakang en shukri pun ada bonggol lak kang..dan sama cam unta lak....
*walaupun xmo tatap ku gedik tumpang dia jugak kan...*


sampai la cuti semester...tiba2 en shukri pelawa aku balik kampung dengan dia...
ayat dia cam nie taw " dah beli ka tiket bus nak balik kampung...." *ayat nak goda aku la tue.. wakakakakakak*
dan kebetulan memang aku lum beli tiket bus lagi masa tue...aku pun cakap la..belum kan....
pastue dia pun cakap..ok la nanti kita balik sama2 k... *cewah ayat menggedik kan...*


sebenarnya time tue kan..ada budak course senibina yang sukakan dekat en shukri nie...
aku lak memang perangai buruk kan....saja nak memporak perandakan budak tue...
tue yang aku mula rapat dengan en shukri..hahahahahah *dasar busyuk hati kan... *

tapi lama kelamaan..hubungan kitorang jadi semakin rapat...dan rapat....
*feeling2 dah ada dah skit2 kot time nie..gatal nak bercinta sangat kan... *


tapi masa kitorang study...dan bercinta...aku xda la rasa cam cinta sepenuh hati ke apa ke..
ntah la..maybe sebab 2-2 orang pun still muda remaja lagi kot.....
bercinta...gaduh...tapi xpenah putus taw......xda istilah clash2 dalam perhubungan kitorang... *time tue la...*

sampai tahun 2001...en shukri dah habis study....pas tue kitorang cam berpisah la...
tapi bukan berpisah clash apa pun..berpisah berjauhan tue jerk...
tapi biasa la..aku kan gedik lebey...dah terbiasa dekat2 kan..mula la..x diberi perhatian...
tahun 2002 kitorang putus..break....
tue pun aku yang sms dia..cakap kata aku nak break nan dia...lawak lak klu aku ingat2 kan balik....terasa diri sangat gedik....
since dari kitorang berpisah tahun 2001 tue..sampai tahun 2006..kitorang xpenah berjumpa...
en shukri kat kl kot masa tue..aku lak kat seremban....
aku dah siap ada pengganti en shukri dah pun masa tue...


sampai one day tue...en shukri ada sms aku wish besday..aku lak sombong leh reply cakap xyah wish2 la..hahahahahahahaha *gedik kuasa 89 kan.. *
dan masa raya tahun 2006 dia sms aku wish selamat hari raya.. aku reply sms tue..jemput dia datang umah beraya kat umah...
sebab aku taw dia xkan datang punya la...tapi tiba2 hari raya ke-2 @ ke -3 kot...dia phone aku..cakap dah otw nak datang umah aku....
aku cam...WHATTTTTTTTTTTTTTT biar btoi....aku ingatkan dia main2 jerk...
ropa2nya betoi beb...dia datang beraya kat umah aku...siap ajak aku jalan2 ke penang lagi...
hahahaahahah getik sangat kan... *masa tue aku dah ada boypren baru taw.. :)*


dan e2 la last kitorang jumpa...lepas tue..masing2 dah xjumpa dah....
sampai aku dapat keja dekat subang heitech....hari pertama aku kena lapor diri tue...aku terjumpa manusia yang sama macam en shukri dekat trafic light depan heitech tue...
aku pun call la dia..tapi dia xjawab taw...gila xsen kan..kang aku langgar belakang kang baru dia taw....tapi sebenarnya en shukri cakap tue bukan dia..hahahaha nasib baik aku xsondol motor dia....
ohhhh ye aku masih ingat no phone en shukri..sebab aku yang pilih no dia tue....dia still pakai no yang sama..until now...setia la kononnya... :P

pastue dalam tengahhari cam tue en shukri call aku..tanya napa aku call dia..
borak punya borak...dan kebetulan opis dia belakang heitech tue jerk....jodoh lagi la kot.. :P
start dari c2..kitorang mula rapat.....*sebenarnya masa tue aku dalam proses nak putus dengan boypren aku budak johor tue...ohhh sebabnya mama aku xkasi aku bercinta dengan budak tue..jauh katanya...*



en shukri dengan baik hati siap pelawa nak carikan umah sewa lagi dekat aku..
sebab masa aku keja dekat subang tue..aku ulang alik seremban-subang taw...
ha..masak la..dengan tol..minyak semua kan....
sekurang2nya dapat la ringan skit beban kan..klu aku menyewa dekat area usj jerk kan...
dekat nan opis...dan dapatlah aku menjauhkan diri aku dari budak johor tue... *salah satu alasan kenapa aku terima pertolongan en shukri masa tue*


dalam masa tue....en shukri ada jugak la dok hint2 nak kembali terjalin nan aku kan...
lebih kurang 6bulan jugak la..baru aku dapat terima en shukri balik......
lepas jerk aku break nan budak johor tue..terus aku sambung nan en shukri....
*hahahahahahaha bajet laris sangat la kan... *

lagipun salah satu sebab aku terima en shukri balik....
sebab mama aku suka dengan en shukri..mama aku dapat terima dia dalam keluarga aku...
*ohhh mama aku tue susah skit ok...* dan kesungguhan en shukri tuk kembali dekat aku..buatkan aku terima dia kembali :)
kitorang bertunang 31/08/2008 dan di akad nikahkan 08/03/2009
aku rasa memang jodoh aku dengan en shukri kuat la kot...
walaupun kitorang penah berpisah...tapi sebabkan dah tertulis jodoh antara kami...
akhirnya kami di satukan jugak...dan insya-allah pada 23/08/2010 (besday aku jugak nie... ) nie bakal lahirlah permata hati kami..pengerat kasih sayang dan cinta antara kami..amin....



kenangan aku dengan en shukri masa tengah bercinta tahun 2000...
*en shukri kurus kering jerk masa nie kan..aku lak yang montel semacam jerk..*




terkini...aku dan en shukri....
I LUV U SO MUCH.....thanks 4 being my hero... :)
*masa nie dalam bus nak ke airport... 07/03/2010*


27 comments:

kak ina mail said...

purple kalau dah jodoh tak kemana.tapi tak tahan lah en sukri tu kurus sangat dulu.kenapa masa moda nampak skema je, dah 10 tahun kemudian ko lagi cun pulak.pelik.

Siti Shuhadah Zainol said...

wah...best baca cerita cinta akak ni... sweet jer.. jodoh kan.. terpisah di laut api pon..klu da jodoh... bertemu juga... shu suka tgk pic zaman bercinta akak ngan hubby tu.. 2 2 org cute..!! hehe...

POSH76 said...

beb romantiknyer...mmg selalunyer org yg kite tak kenan tu la jadi hubby...tp tu jugak ler yg pandai jg kita....hehe

qellissa said...

sweetnye kisah u tu..leh wat novel..lalala..bak kata org klu jodoh x kemana..tul x..

Ena said...

KUat sungguh jodoh tu kan ieda..

akak pulak cam teruja baca n3 eida nie.. hehehe.. :)

ikiqzana said...

semoga jodoh kalian berpanjangan dan akan bahagia selamanya.. amin.

Eye_nee said...

Itulah Jodoh Namanya sis..yg ko tak heran..yg member dok kenen2kan..yg not my taste...yg kaber dgn beg takut bongol terasa...hahah..last2 membuncit ko sekarang..amik dek ko...pe2 pon akk doa kan semoga perkahwinan ko ni kekal hingga akhir hayat ko purple....

Aujinz said...

masa muda en. shukri amat hensem..

hua hua hua.. gedik laaa ko makcik.
keh keh keh..


semoga kelahiran orang baru merapatkan lagi ikatan korang.. Aminnnn..

Aujinz said...

sekarang aku tau kenape ko gedik nak tengok LBS..

dan kenape encik shukri takmo tgk LBS..

wahahahahha...

Cik Yayang said...

Uih..lain sungguh muka En.Shukri 10 tahun yang lepas...tapi mmg lama tul hubungan korang kan...dan ssungguhnya mmg kuat tul jodoh kalian..

Anak lahir on the same date with mummy? Wah...sungguh menarik...apa2pun didoakan kalian terus berbahagia hingga akhir hayat..:-)

NeenaAnuar said...

so sweeett! sis punyer story lebih kurang cam kite gak! kite pun punya lah tak sokak ngan en. temannn.. tup2 dia jugak lah yg dah jadik laki aku skg nie! hahahaha....

semoga sis berbahagia disamping en. shukri & buah hati yg bakal dilahirkan nanti yerrr.. :D

Lady of Leisure said...

semoga kebahagiaan berkekalan hendaknya..
:)

Cik Wanie said...

itulah yg dikatakan kalau dah jodoh x ke mana,
mcm wanie nie,
bercinta bagai nak rak,
sudahnya putus jugak,
huk huk huk

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ hahahah tue la pasai kurus gila kan...hahaha harus la kak..kena cun..bak kata akak..purple cute.wkakakakakaka *motip puji diri sendiri tibo2 nie kan..*

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Siti Shuhadah Zainol ~ hahah cun mendenya shu..dia kurus kering akak lak gedempol..hehehehehheh tue la kan..klu dah jodoh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

POSH76 ~ hahaha romantik??? xda maknanya romantik aih...tue la kan..xnak2..sangat.last2 tue la laki aku skrang..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

qellissa ~ klu i buat novel agak2 laris dak??? :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Ena ~ kuat jodoh kan kak.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ikiqzana ~ thanks..amin...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee~ hahhahahahahahaha *Gelak guling2 dah haku baca komen ko kak..* :P tue la..thanks..AMIN..mudah2an..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Aujinz ~ hahahah ensem mende beb...wakkakakaka nyampah aku statement ko..wakakkaka aku memang gedik hoke..:P...hahahaha agaknya la sebab tue laki aku tanak tengok LBS tue kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Yayang~ ha'ah lain sangat kan...hehehehhe kurus kering jerk...
thanks AMIN...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar ~ eheheh kita seropa rupanya nyek..hehehhee..insya-allah mudah2an...AMIN..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Lady of Leisure ~ amin...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Wanie ~ tue la kan..jodoh..maybe bukan jodoh cik wanie nan dia...insya-allah pasti ada satu hari nanti.. :)

Iena said...

kenang2 balik mmg klako jer kan zaman bcinta... tp bak kata, kalo dah jodoh... aku ni ntah bpe kali kapel clash ngan achik, sekali ngn mamat tu jugak aku duk peluk memalam skrg...

nok... aku gelak guling2 tgk gambo korang ngah becinta dulu. kurus melidi 'abg askar' ko tu...

[z@ck] said...

alahai..kurus bebenor encik shukri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails