Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 23, 2010

Lepak2 @ Geylang Kopitiam.

*amaran sesapa yang posa di minta banyak2 bersabar bila tengok N3 nie k....hahahahahaahahahah*

dah lama rasanya xlepak nan member2.....
kebetulan lak aku teringin nak makan kacang pool kan...
pakat nan member2 aku..nak lepak dekat geylang kopitiam @USJ 9.
sebelum tue uat research dulu kat mana ada kacang pool nie...
kat area damansara banyak la...
tapi diorang tanak jawh katanya....

nasib baik la dekat USJ ada..so decide nak lepak dekat usj jerk la...
cam biasa janji lepas zohor around 3 cam tue la..
yang member aku sorang tue la....lum kul 2 dah sampai kat sana...
hat lain2 semua kat umah lagi..
hahahahaha lantak la kan..dah janji lepas zohor..
harus la kul 2 lebih baru menggedik nak kuar umah...


sampai2 jerk dekat geylang kopitiam tue...
terus order makan..lapar beb lapar...


teh C peng...
percayalah...sangat sedap okk.....dia pakai gula merah...memang sedap dan terbaik wokkkk...
nie air en shukri nan my prenz......
pehhhhh terasa ais tue...tengok la...berair2 gelas tue.....



nie lak air MUH....
hahahaha klakar la...meet uncle husin pun ada air....
jagung blend nan mende ntah...laki my prenz punya....




aku nyer sirap selasih....
pehhhhh dah lama xminum air selasih nie...
time panas2 pekena air sirap selasih nie memang mabeles lah...



budak cinonet tue makan nasi kambing...dot..dot..dot.. *lupa nama penuh menu tue..*
sian ok..lapar..ye lah..mama dia lum kul 2 dah terpacak dekat depan kopitiam tue..
harus la lapar budak cinonet tue kan....




nie la kacang pool tue...
pehhhhhhh sangat sedap.......
nak lagi..dan lagi....
sepatutnya kacang pool nie makan dengan roti lain...
tapi ntah la napa ntah kat geylang nie dia pakai onion bread nie lak...





nie la yang di namakan kacang pool nie...
kuah kacang merah..nan isi daging hancur...
nampak macam pelik kan...tapi sangat sedap hoke.....
*ntah la klu tekak aku rasa sedap jerk...*
sangat mengenyangkan.....maybe sebab kuah tue dah padat nan isi daging kot kan..
aku lum makan nasi pun dah kenyang makan kacang pool tue...




nie lak menu en shukri...
roti bakar butter n milk...
nie pun sedap aku rasa skit......en shukri makan nie jerk...
sebab dia dah makan nasi goreng sebelum kuar umah....

lepak2 samapi dekat 2 jam..baru la masing2 sedar diri...
mintak diri sebab masing2 ada agenda lain lak....


amik berkat..heheheheh ada bakat dak???
nie anak my prenz....
3bulan lebih dah.....
muhammad afiey rayyan *kalau xsalah aku la..cam nie eja nama nyer...*



bonda to be.... :)
amacam ada bakat dak aku jadi bonda?????
ohhhh keja tido jerk baby nie taw....
sepanjang kitorang melepak dalam kopitiam tue...
sepanjang tue la dia tido jerk....
kitorang dok gelak2 pun dia still tido sajork...
ohh nie adik kepada budak cinonet tadi...



buka mata..tengok eh ..bukan mama la..
nie orang lain nie....
terus nangis... :)
ohhh baby nie xmo weh dekat aku...
dia leh nak nangis lak....
agak2 baby apa nyek dalam perut aku?????



nie lepak kat luar lak..sementara nak masuk dalam keta...
sambung borak lagi kat luar kedai lak....
tengok tue buka mata kejap jerk..pas tue nguap balik....




kami....
ohhhh nie xplan pun nak pakai putih n merah...
semuanya secara kebetulan sajork.....
best jugak sekali sekala lepak cam nie...
walaupun asalnya ada lagi yang kononnya nak datang..
tapi cancel last minit..huhuhuhuhu....nie yang aku nak marah nie.. :P
sapa2 nak ajak aku lepak dekat geylang kopitiam nie pekena teh c peng nan kacang pool
jom la......sebelum aku beranak nie meh la kita makan yang best2 dulu... :)

lepas balik dari geylang....aku nan en shukri...g jalan2 dekat jakel shah alam lak...
1st time lalu depan i-city..tapi sebabkan masa kitorang lalu tue..baru kul 6 cam tue...xnampak la apa2 sangat..sebab lum buka lampu kan time tue..
tiba2 nampak banner..juala gudang jusco dekat jusco bukit raja...
terus aku ajak en shukri g...pantang nampak banner sales kan..menggetik jerk nak g..
elok jerk sampai dekat jj tue...laju2 la masuk dalam...nak ke tempat sales tue...
jap g..tengok..eh asal lak gelap gelita nie...xkan salah kot...
rupanya salah tarikh hoke...kitorang g awal seminggu...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sebenarnya next week nya.......hampeh btoi.....
terus kuar dari jj tue...g jakel shah alam jerk la....
tue la...gelojoh lagi kan..pantang nampak sales...
jap g salah tarikh..memang abestos btoi.....



notakakikuberbunyi: hari nie jj taman equine dekat nan umah aku ada buat jcard sales...rasa cam nak g la...tapi nak ke en shukri layan karenah aku.??? klu nak g naik keta..kompom2 susah dapat parking...ajak dia naik motor jerk la...dekat jerk jj tue nan umah aku...


13 comments:

Shu Shinju said...

akak.. tea c peng tu kalau kat sini diorang panggil 3 layer tea... mmg sedap giler kan... yummy...

tingin la nak makan kacang pool tu.. xpenah tgk pon..

qellissa said...

ingat kan anak u da kuar td..terkojut den...hihihi..papehal pon mmg ader tokoh ibu mithali nampak cam sedap lak makanan itew..i x puasa,,tp tgh diet..

Mimy Hamid said...

nok ko please email aku camner nak pegi tmpt ni..ini serius...aku tgk menu kacang pool pastu ada air gula merah ke hapa..buat aku hilang arah..pls nok

Ieda Al-Habsyi said...

weh aku pose, serius leleh giler, sodapppppppp menjamu mata je aku, hahahah :)

kak ina mail said...

meleleh tekak akak tengok roti en.sukri tu.bukan org posa je, kena sabar.ni org tak posa ni pun meleleh air liur.dah practise nampak dukung baby.

Lady of Leisure said...

wow tengok air jer dah terliur tau.. i mmg suka geylang ni dulu pernah try sekali

Lovely Bella said...

perghh... kacang pool tu siyess nampak menarik n menggoda.. huhuhh nak gi laa nanti...

SURIA AMANDA said...

alahai..pepagi jengah sini mcm hampeh la..terus teringin tea Cping akak tu..mana nak carik kat seremban ni?

A D I A said...

weh aku baru klinik, lapar ni tgk entry ko. nanti aku kenyang aku komen balik.

nasib tak jumpa ko kat jakel kan, tidak riuh rendah jakel tu dgn ko. eh tmsk aku la kot hehe.

Dee said...

dh lama nk try kacang pool ni..nti nk gi yg kt kota damansara tu lah..

rasanya anak ieda boy gak kot..tu baby boy tu nangis..hehehe..

POSH76 said...

beb aku ingat kat spore tadi...bessnyer nyer tempat ni tapi aku USJ ni fail sikit...tapi menu dia nampak sedapla...terserlah keibuan ko pegang baby tu hehe

NeenaAnuar said...

perrgghhh!! Teh C peng ttuu... memang nampak menggiurkan!

don't worry sis... sis punyer sifat ke ibuaan tu memang terserlah abisss dah tu! hehehee...

Deqna said...

saya tak sabar tgk entry ini.... tunggulah saya abis pantang nanti... akan ku balas dendam...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails