Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, June 22, 2010

Bukit Malawati

lepas habis kenduri...kitorang xterus balik...
ye lah dah alang2 ke sana kan...
xkan nak terus balik kot...rugi ok..jawh tue..sg besar nan puchong....
kebaih vontot haku baru sampai...dah la xda heway... :P
kebetulan masa nak pegi kenduri tue..
aku dah nampak...tue yang dok ajak en shukri pegi sana gak tue...
nak jalan2.....aku kan suka berjalan...*jenuh la esok anak aku pun suka berjalan gak kot gamaknya kan... :)*


kitorang g bukit malawati.*bukan melawati kl tue ye tawan2.. :P*...dekat nan kuala selangor tue...orang mak aih,..punya la ramai..
mula2 tue ingatkan leh naik atas pakai keta...jap g...hari cuti xleh naik dengan keta...
kena naik ketapi yang diorang sediakan...
tiket nak naik atas tue..rm 2 @ rm 3 ntah lupa dah......

tapi yang sangat menyakitkan hati...
management diorang sangat la mendukacitakan...
dah taw orang ramai..buat la lorong ka apa ke tuk naik ketapi tue kan..
nie tak..lepas ko beli tiket..ketapi tue datang
ha berebut la korang naik.....
dah berebut2 tue..korang ingat...ada orang nak heran ke..budak kecik ke...ibu2 mengandong ke...
diorang men redah jerk...

kitorang sampai kena tunggu trip yang ke brapa ntah baru dapat naik....
tue pun laki my BFF tue siap bergaduh ok dengan sorang mamat tue..
ye la..mamat tue dok dah atas ketapi tue..
jap g kat tempat tue leh naik lagi kan..
kitorang nak naik..dia xkasi...
pas tue elok jerk ketapi tue nak jalan dia turun...
elok jerk dia turun member aku terus la maki dia...
sampai kena sabaqkan dengan member2 yang lain la jugak...
terdiam terus aku kat c2...heehehehhe scary gak tengok...
ye lah member aku marah la..cakap xnampak ke aku tengah mengandong yang dia xkasi naik tue napa..
pas tue tiba2 dia turun lak kan..
terus mamat tue pegi arah lain...lepas kena hamun...





ketapi nie la kitorang naik....
punya la ramai manusia nak naik atas bukit tue....
*mana ntah gambar kitorang kat atas ketapi tue..cari dah xjumpa dah...dalam lappy kat umah rasanya..malas la nak upload lagi..kang ada hujung bulan baru aku publish N3 nie kang.*




ramai kan manusia.....



akhirnya sampai jugak kat atas bukit malawati nie..
pehhhhhhhh panas melampau2 ok...angin pun cam kedekut jerk nak bertiup...
sepanjang kat atas tue..memang asyik mengipas jerk la keja aku..



pakal dah berat perut..xlarat nak panjat atas tue..
kot x..memang atas meriam tue aku dok posing...heheheheheh
dari atas bukit tue..nampak laut membiru..cantik...
dan skali lagi aku cari gambar xjumpa lak...



nie lak kat dalam area muzium tue...
xmasuk pun dalam muzium..setakat jalan2 kat luar muzium tue jerk.....
xlarat nak panjat bukit..hehehehhe


berkerut muka aku tahan panas kan...
*ppssttttttt nampak besar x perut aku??? *


lepas dah habis pusing2...
my BFF nie nak kasi makanan dekat binatang yang banyak kat atas bukit tue lak....
siap beli kacang panjang lagi tue...
bagus la my BFF nie..dia memang pecinta binatang...



ha tue la binatang yang melambak kat atas bukit malawati tue...
tengok la laki bini ok...pecinta binatang...
gud la korang nie...
*sila abaikan asyik mengangkang aku kat belakang tue...hehhahahahahaha sekarang nie memang weh..dah xdapat nak cover dok sopan2 dah...mengangkang cam tue adalah nikmat rasanya...whhahaahahah motip mengangkang pung nikmat...ya lahh perut dah besar kan...mana leh nak dok rapat2 kaki nie..cam auto matik ok terkangkang.. :P*


tengah menyuap kacang ...


dah habis kacang...
ok meh la kita naik ketapi tue...tuk turun lak.....
otw nak turun tue....aku dok kat depan skali ketapi tue..
pehhhhh masa nak turun sangatlah mencabar ok...
jalan dah macam ulaq kena palu...bengkak bengkok...
gila terror pakcik drebar ketapi tue...koner...aku dah rasa kosong perut dah..
gayat beb......



nie masa otw balik...
ternampak kekreatifan orang kuala selangor...
cayalah.....
my BFF cakap kat laki dia..nama kampung tue kampung kerusi..
hahahaha laki dia siap percaya....kena auta nan bini.. :P



sepanjang perjalanan...sawah padi terbentang luas....
ohhh tiba2 rindu kat kampung sendiri lak....


masa otw nak balik tue..tiba2 aku teringin nak makan laksa..
al-maklum la..kata kuala selangor dekat nan laut kan..harus la ada laksa..
aku cakap dekat en shukri..tengok kalu kat kedah ka penang ka..perlis ka...
tepi laut ja penuh nan laksa.....
pas tue jawabnya dengan en shukri..mana ada laksa...kat kuala selangor nie..
penah dengaq ka..laksa selangor...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nyampah aku..langsung merajuk pas tue tido...zzzzzzzzzzzzz
balik tue singgah pasar malam pekena bihun soto..nasib baik sedap..ilang merajuk..hehehehehhe




10 comments:

Shu Shinju said...

bukit malawati?? xnah dengar pon kak..best x?

Iena said...

gigih ko yer naik ke bukit tu di keterikan panas hening tu...
dgn berbaju kurung segala...
x sanggup mak nyah!

POSH76 said...

kelas hang dgn kipas tu....dah lama tak gi sini last aku p takde pun ketapi....kalu dah berebut camni konpom Mr Y takmo nyer huhu

A D I A said...

aku penah gi sini masa darjah 6 pastu tak kuasa aku nak gi dah hehe. tmpt2 bersejarah ni laki aku yg suka, aku suka tempat lepak2 tepi pantai n tempat sejuk2 je. ngada kann.

gigih naik bukit time panas2 ni ye. ko lepas ni dah ler jgn jalan2, risau aku. cuba jadi cam aku ni duk dendiam.

Lady of Leisure said...

rajin u berjalan tapi kata orang bagus untuk mudahkan bersalin nanti kan... btw lawa pic sawah padi tu..

qellissa said...

i duk kl pon x penah g situ...mcmbest je..tp klu bab nak kena berebut2 cam tu mmg non ada lah i nak pg..takut i plak yg memaki org..muahahaha

Mimy Hamid said...

pantang aku tengok hijau...lawa wehhh..ahh suke la

Mimy Hamid said...

teringin aku nak naik sini tapi tak pernha jejak ..lalu aje...erkk ko naik train himpit tu dah macam gi zoo lak..heeh

Cik Yayang said...

Cepat tul nmpak peyut Purplelicious membesar..rasa cam baru je lagi jmpa itu hari...:-) wahh...cik yayang pulak yg rasa tak sabar..:-)

NeenaAnuar said...

waaahh.. lama tok dah tak ke sini.. dolu kecik2 ade la...

cantik 'uniform' sis! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails