Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 23, 2010

Steak @ Chop&Steak

ha nie pun almost 2weeks dah berlalu...
as usuall...aku nie kan suka peram uat pekasam dekat draft dulu kan...
eh dapat makan ikan pekasam pun sedap kan..kena lak nan nasi panas..pehhhhhhhhhhhhhhh..
eh tiba2 teringin nak ikan pekasam fulekkksss

upload gambar pas tue peram...malas nak karang....
*cewah cam nak amik pekse BM ketas II jerk kan gayanya nak karang bagai...panggggg sedas kang....*

hari tue cousin aku si panggilan hangit tue.....dok sibuk ajak aku makan western...
pelik aku dia tue..aku yang mengandong dia lak lelebey teringin segala mende..
aku pun layankan jerk la....kang sentap lak kang...
*walhal diri sendiri pantang orang ajak makan...menggedix jerk lebey..*

kitorang pegi berdua jerk..en shukri xjoin sebab penat katanya....
dia soh aku pegi jerk nan cousin aku tue...

kitorang pun ok la kan...berdua pun bleh sajork...
janji pedotku kenyang...
kali nie destinasi kitorang...kat restoren chop & steak located dekat roundbout dekat nan nak ke upm tue....
ala klu korang dekat nan roundbout tue...cari2 kat tepi tue jerk...


nampak signboard nie ye la tue kedainya...



nampak dak stereng kapal tue...




menu yang ada dekat sana...
tiger prawn grill pun ada..
rasanya tue menu baru kot...
besar jerk promo nyer...
harga makanan dekat sini pun murah sajork..*bagi aku la...



tue menu cousin aku....
sizlling mende ntah....
hari tue aku dah makan masa dekat steak house dekat kg baru....
so kali nie aku tukar menu lain lak..


fresh oren nan watermelon juice....
sedappppppppppppppppppppppp...
*fomfuan yang kena panggilan hangit yang mengidam macam2..mengalahkan orang mengandong...*


nie aku punya....
not bad la....
just nice....padan la nan harga...
ohhh gambar masa tengah makan xsempat nak amik....
al-maklum la..pokus kat makanan...




licin ok fomfuan nie makan...
memang lapar btoi la tue...


aku....ada la beberapa keping isi daging lagi...dah xleh nak telan dah..
fulllllllllllllllllll.....




muka aku yang memang xleh diterima dek akal...
ya hampun scary ok tengok muka sendiri..
muka penat hoke..penat... *ayat kaber line*
dah macam makcik2 pun ye gak nie...
fomfuan tue mulut puaka taw...lepas jerk dia amik gambar aku nie
dia leh sound.."k.da nampak gemuk la..."
ehhh haluuu orang mengandong memang la gemuk hoke...*ayat penyedap hati.. tolong jangan sapa2 cakap ada jerk orang ngandong yang kurus..kang aku sentap..:P*

16 comments:

SURIA AMANDA said...

akak berat badan sekarang baper?along Lisa berat badan dia masa ngandungkan dania 54kg..ha...kurus dak? hehehehehe..dengki la plak....

SyaNa said...

nom nom nom
aku lg 2minggu ni
ni tgh me"reka" nk makan ape
hahahaa

POSH76 said...

ni bukan kat kg baru tu ker...tp mmg nampak menyelerakan la beb...ni yg buat aku nak pi cari western...beselah dah tgh2 mlm harusla kepenatan ...tp pose tetap pose hehe

Ena said...

alahai..

sedap tu menu2 tu.. buat akak kepingin bangattttt!! huhuh..

yer arr kalo owang tu kurus mesti dier kena sound ngan doc.. huhhhh.. tak pe pas pantang kanggg turun la balik berat tu ieda.. heheh :)

qellissa said...

i penah mkn kat cni beb.. rega dia affordable n sedap juga..oklah drpada i mkn western kat beriyani johor sri kembangan tu..lg hampeh..da leh mahal steak dia nipis yang amat..huhuhu..nak g mkn steak lah arini...muahahaha..

Shu Shinju said...

Ya ampun..sedapnye...hai... camner shu nak diet ni.. kak yus dok tayang benda2 alah ni..huhuhu...

Iena said...

ko pon melantak kat situ gak yer...
tgh aku pepose ni la ko nk jaja segala jenis makanan kan?????
nyampah aku ngan ko!
nyampahhhhhhhhhhhhhhhhh...
ko kijam...
perut jer besar... hati yillek!!!
hu3...

#kesian plak aku kenangkan sepupu ko yg ko hangitkan tu...

A D I A said...

aku suka tul steak2 melayu ni. i mean melayu jual. taste dia mmg kena ngan tekak aku. siapa belanja siapa ni? patut ko kena belanja cousin ko sbb kenakan dia hehe.

bila nak belanja aku pulak.

kak ina mail said...

amboii sejak mengandung ni, semua ada ye,westernlah, masak kampung, seafood.tunjuk muka je, mana perut.jangan nak sorok ye.makin tembam ko ye.pregnant ni bestkan,banyak sangat orang manjakan ye.

Aujinz said...

haku pon baru makan steak semalam..

hua hua hua...

Mimy Hamid said...

amboi maintenance poposh macam pompuan le...heheh segala bagai ..pil la..ubat la...kemain kan..takpe janji dia sihat

Mimy Hamid said...

giler kentang kg baru dah maju dah tambah cawangan...maju siot chop n steak skrang...

Dee said...

eh..chop n steak ni ada gak kt upm ye..selalu gi kg baru je..hehehe..mango dia sedap..napa x mintak air mango..

intan_blur said...

amboi kooooo...bmacam2 mkanan yg ko display kat blog ko ye..ni yg buat wa x tahan ni beb..saje jek..sedap ke beb..aku belum mkn kat sini lg la..

NeenaAnuar said...

aaaddoiiii!! makanannn lagik??? memang sis buat kite menggigill kelaparann tol lah sekarng nie! hahaha..

tak penah try lagi steak house nie... sbb kite nie kurang sikitt makan western food camgini.. tapi nampak gaya dari gambo2 tu cam sedap jerk.. leh ler try! :D

Deqna said...

dulu2 masa belum kawen selalu dating ngan asben makan kat situ... lepas kawen adalah 2,3 kali jer gi situ.. nanti lepas pantang ni kena pergi lah ke situ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails