Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, June 17, 2010

Hapdet terkini...*terkini la sangat..cittt*

hhehehehehehehhhe ampun ye kawan2..aku nie kan ada satu sikap yang agak sukar di bendung...
sifat malas yang meluap2....heheheheheh...
nie sebenarnya nak hadpet 7bulan punya check up...
tapi baru hari nie aku menghapdet kan..ish2 memang dasar pemalas la kan...
3/6/2010 hari tue aku ada check up tuk 28weeks = 7bulan...

nie perkembangan aku yang sememangnya kembang..

berat : 57.5kg (naik sebanyak 2.4kg) dari last month... *sebulan naik 2kg lebih jenuh semput napas aku nak turunkan balik nanti...*
tekanan darah : 97/66 ok di tahap yang selamat... :)
tempoh kehamilan : 28weeks ++

hari tue aku checkup belah pagi...appointment kul 8 tapi kul 8.30 baru aku sampai klinik..
jammed ok..jammed... *alasan dah tue kul 8 baru ko kuar umah memang la kul 8.30 sampai kan... :P*
pagi macam biasa aku memang amik bekpest kat umah...
ala bekpest wajib dohhhh...en shukri tiap2 pagi akan hidang aku nan baby dia nie..
kurma 3 biji...kismis 7biji...kacang cerdik 7biji...dengan segelas susu....
tue pun berchenta aku nak habiskan...eeeeeeeeeeee aku nie memang xmakan kurma...
so sebiji kurma..aku telan dengan separuh gelas air...hahahahaha klu nak telan cam tue jerk memang xleh la jawabnya....
dah tue masa turn aku di panggil tuk check up tue...
dalam kul 10lebih cam tue....lama gila kan..huhuhuhuh berpeluh celah2 bedah semua baru kena turn haku....
masa tuk dengar hb baby....huhuhuhuhuh tiba2 kan...kejap ada bunyi denyutan..kejap kang ilang..
kejap ada kejap xda...sama cam chipmore dah wei....
aku dah cuak dah...muka nurse tue pun dah berkerut2 dah..
last2 dia tanya aku...

nurse: awak dah bekpest lum???
aku : dah pagi tadi saya minum segelas susu kat umah..*pas tue bagitau la mende yang aku makan semua*
nurse: tue jerk ke???
aku : ha'ah...
nurse: ish2..dah awat pegi makan dulu skrang..lepas makan terus masuk bilik sini balik....

huhuhuhu dan2 masa tue rasa nak gugur jantung aku beb...kenapa nie baby..baby lapar ke...
takut beb..sangat2 menakut...terus laju2 pegi pekena nasi lemak...
lepas makan dalam setengah jam kendian baru masuk bilik tuk amik denyutan baby lagi skali....

kali nie alhamdullilah...dah dengar dengan sempurna dah...
terus nurse tue sound aku...
ha taw takut...muka awak dah nampak cuak dah..tue la lain kali makan banyak skit...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa harus la takut beb..ko ingat apa..nie zuriat aku taw...huhuhuhuhu......
pastue start dari 3/06/2010 hari tue aku dah kena start kira pergerakkan baby dah...
start dari kul 9am..sampai kul 9pm..baby mesti bergerak 10kali....
klu kurang dari tue kena terus pegi hospital....
dan alhamdullilah la...baby aku bergerak lebih dari 10kali la dalam tempoh yang di maksudkan tue...syukur2.....

dah genap 7bulan..so aku kena checkup 2minggu sekali plak...
e2 prosedur diorang kot....harap2 semua nya ok la....
hari nie dah 30weeks ++ dah usia kandungan aku..sekejap jerk masa berlalu...
klu ikut jangkaan masih ada 10 weeks tuk baby aku kuar melihat dunia...


lepas dah habis checkup....
terus call ngadu2 dekat en shukri dengan harapan dia nak membackup aku la...
last2 aku lak kena smash lagi nan en shukri...eh haluuuuuuuuuuu majuk kang...
mintak belanja lobster kang baru taw....... :P



notakakikuberbunyi: nie autopublish taw..aku masa nie dekat klinik tengah berdating dengan my baby nie..ohhh nanti aku hapdet k...rindu dekat my baby..nak skodeng apa dia tengah buat dalam perut bonda dia nie...heheheheheh....

9 comments:

Mimy Hamid said...

apapun memoga baby ko kandung sentiasa sehatttt...ko jaga makan minum..

Siti Shuhadah Zainol said...

kejap jer kan..nanti akak berpantang katner? kalau kat kedah leh la shu gi jengok akak selalu..hehehehe... ni dia muka x malu mai dah...hahahaha....

-NiD's- said...

akak...pedulik kenaikann KG tuh...dun wori sok pas baby keluaq akak KG turun laa...eheehh

tuhlaa, sapa suh tak makan BEKpes yg en.shukri sediakan.....adei...kan baby majOk dah.....

yeayeayea tak lama dh SI COMEL nak keluaq lihat doNIa......akak jaga diri k...bukan apa dh RANUM dh tu

Dee said...

hahaha..ko bfast diet ke purple..lenkali makan byk ye..sok2 dlm pantang..jgn dok pulun lak..

POSH76 said...

beb ko jgn gedik2 nak berdiet time pregnant...lantak p la badan hang lagu mana sian baby hang nak makan...hang kene jaga betoi2...lepas beranak nanti ko pulun la ikat bengkung tu seketatnyer hehe

Deqna said...

wah tinggal 10 minggu je lagi.. tak lama lagi tuh... tentu tak sabar kan...apapun jaga diri baik2 dan jaga baby baik2.

so, dah confirm boy ke girl?
tak lama lagi marissa ada kawan lah yer..

A D I A said...

babe, motip kena makan dulu baru jelas dgr hearbeat baby? bukan anytime je ke kosong ke tak kosong ke perut leh dgr? ke nurse tu nak isi perut dia gak sementara ko gi isi perut ko hehe? ish tak baik sangka buruk kat nurse tu tauuu.

haa pasni jangan lepas 2 minggu baru nak hapdet okkk. segera!

kak ina mail said...

ini perkembangan diri ko ke anak ko.alah nurse tu nak breakfast, tu yang di galak soruh ko pergi makan.jahatkan mulut akak.apa-apa pun jaga kesihatan.banyakkan aktiviti kuak lentang.senang nak bersalin.khe khe

NeenaAnuar said...

takpe.. naik tu tak penting.. yg penting sis ngan baby sihat sentiasa... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails