Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 9, 2010

hantar mama balik.

lepas penat bawak mama jalan2 kl.....
balik umah..rehat2 kejap..sementara nak tunggu kul 11...
mama aku balik naik bus kul 11.30mlm..
so sempat la lagi nak rest2..sambil layan mentor..tunjuk ajarku sifu...


dalam kul 10.45 cam tue baru gerak dari umah...
ala umah aku nak ke station bus kat bukit jalil tue
bukan jauh pun..dokek sajork..
klu xjammed dalam 15minit sampai la..
tapi kuar awal jugak sebab takut jammed kan...al-maklum cuti kan...

en shukri turunkan aku nan mama dulu
sementara dia nak cari parking.....



kena tunggu dekat kaunter nie..
sebab bas lum sampai.....
ha...amik la no phone tue..klu ada sapa2 nak booking tiket bus.. :)





abaikan muka aku yang dah xsemengah tue..
masa nie dah penat + mengantok segala bagai dah nie....
penat berjalan xhenggat siang tue kan...
mama aku pun muka penat jerk..




bus kononnya kul 11.30..tapi dekat2 kul 12 baru bus sampai..
tue pun ntah bus apa ntah...
beli tiket bus lain..yang datangnya bus lain...
diorang soh naik bus tue jerk...
kitorang beli tiket double decker punya bus...
hampeh btoi....



akhirnya betong xpress nie yang sampai....
ada ke..dari bus lain..suka suki jerk tukar bus lain...
tapi nak tanak kena la naik jugak..
kang buatnya bus xda kang..dah naya...



en shukri tengah nak simpan beg...
mama usha kat na menantu hantu dia letak beg dia...



lepas mama naik bus.kitorang pun balik la..
mama aku dah soh balik...kesian katanya tengok muka kitorang dah penat sangat...
aku dah pesan nan mama..bus jalan jerk nanti call aku...
elok aku sampai dekat gate umah...mama aku call cakap bus dah gerak...

esoknya...call mama tanya sampai kul brapa semua kan...
rupanya bus tue..stop plak kat jalan duta..
tukar bus lain plak...
ish la..sian mama aku taw..dah la dengan beg lagi...mana larat nak seret beg tukar bus bagai kan..
dia cakap..dia suh drebar bus tue tolong bawakkan beg tuk dia..sebab dia xlarat..
ha padan muka la kan..sapa soh diorang suka2 hati jerk..
nak tukar2 bus bagai kan...
sian mama aku..huhuhuhuhuhu....
tapi syukurlah mama aku selamat sampai dekat kampung...
ohhh next week insya-allah mama aku turun sini lagi...
kali nie dengan makcik2 aku lak..nak g jalan2 kat melaka plak...
bestttttnya...xsabar nak tunggu diorang datang.....



8 comments:

Ena said...

tgk mama eida.. teringat mak akak kat kg.. huh.. rindunyee... sob sob sob..

sakan berjalan masing2 dah kepenatan.. hehehe.. sian kat mama ieda tu.. nasib la kan dorang kene la tolong..

susah juga main2 tukar bas camtu..

Dee said...

ler..kalo gitu next time naik je kt jln duta..sian kt mak..x patutlah dorang tu..tau nk untung je..

Lady of Leisure said...

i pun tengah sedih giler ni baru balik dario hanto my mommy balik perlis.. sedih sangat sampai nangis2 tadi uhuk2...
:(

POSH76 said...

Nampak hang penat sgt....yg penting ur mum selamat sampai risaukan ur mum sorang2

kak ina mail said...

ciannya purple, muka penat ye.yang penting happy dapat hantar mak balik ngan selamat.purple pun dah bawak berjalan -jalan sekitar KL.

Siti Shuhadah Zainol said...

cian mama kak yus... ape la diorang ni.. servis x bagus kan...

qellissa said...

sian mama u yang,, dah lah sensorg pastu tukar bas plak..aper lah diorg ni ek..servis ntah pape..nasib baik selamat sampai..

NeenaAnuar said...

bestnyer bergambar ngan mamaaa... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails