Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, June 18, 2010

efektif dak aku???

hari nie mood keja adalah zero ok..ulang sora..zero...
sebabnya..hari nie kat umah aku penuh dengan sanak sedara...
klu ikutkan napsu serakah nie aku ingat nak cuti @ mc jerk..
tapi ntah la..tiba2 terajin plak datang keja...lepas dari settle keja dekat hospital putrajaya tadi..terus aku drive ke opis...

kat umah aku pagi tadi..penuh dengan makanan korang taw..
ada karipap pusing..ada cucur sukun...ada nasi lemak..ada kek lapis indon..
wah macam2 ada la...
nyesal aku xtapau .sebabkan ingatkan lama la dekat hospital tue yang malas nak tapau tue kan...
..huhuhuhuhu


ok2...sebelum aku membebel panjang yang ntah apa2 jerk..bek aku story pasal aku nyer check up semalam...
wah xcited nak jumpa nan baby nie semalam...
kan appointment aku lepas lunch...makanya harus la melantak nasi sampai kenyang dulu baru aku g klinik kan...

appointment sepatutnya kul 2...aku sampai klinik dalam kul 2.10 cam tue...
ya hampun..klinik masih bergelap lagi......ok...menunggu la aku sampai kul 2.30 cam tue...
nasib baik la kaunter pendaftaran tue buka...klu yang tue pun lum buka memang mengganas aku kat klinik tue... :P


semalam check up semua ok2 sajork...

berat : 57kg (turun ok..turun... walaupun hanya 0.4kg.....)
tekanan darah : 107/63
tempoh kehamilan: 30weeks ++
berat baby : 1.6kg....
panjang baby : 281mm....

check denyutan jantung baby semua ok...alhamdullilah....
pastue masa tuk scan dan berjumpa dengan my baby....
ohhhhhh baby adalah sedang tidur...amoih kenyang makan asam pedas ye sayang...
klu x tue..kan main berkuak lentang dia dalam perut aku nie...

pas tue doc tue cakap uri aku macam kebawah jugak...
dia cakap tuk dia dah kebawah la...
tapi tuk tanak merisaukan aku...so dia suruh aku refer dekat doc pakar..tuk mintak pendapat pakar lak...
so aku pun ok la....
doc tue buatkan aku surat soh refer dekat pakar la..

tue yang hari nie aku ke hospital putrajaya tue....
*sebelum nie aku dah ada rekod dekat hospital serdang..tapi en shukri suruh pegi putrajaya plak..sebab nanti klu nak bersalin dekat hospital putrajaya dah senang sebab ada rekod kat c2...*

pagi tadi..sampai hospital dalam kul 9.30 cam tue..masya-allah parking adalah sangat hazab ok...
gila susah btoi nak dapat parking..tapi alhamdullilah la jugak..dapat parking yang kiranya xbrapa jauh la nak ke klinik pakar tue...huhuhuhuhu klu x..maw putus napas aku berjalan jauh2....
huhuhuhuhuhuh aku pegi sorang2 jerk kat spital..en shukri xleh nak temankan...
xpa..aku kan soveniur soviver...


lepas dah habis daftar baru la leh ke klinik O&G tue...
tunggu lagi dekat c2...dalam 45minit la jugak...
pas tue nurse tue panggil nama aku...katanya doc dah tengok surat n buku aku...
so doc buatkan appointment aku lagi 2 minggu... 29/06/2010 nie..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu fenat ok...setakat g spital tuk dapatkan date appointment jerk..
*&*@#^&*@^#$(*$..sabar...sabar....

so ok lah..maybe kes aku xserius sangat la kot..that's why dia set date lain kan...
lepas dah settle dekat hospital tue..terus gerak...ke opis...walaupun hati tue cam berbelah bahagi...
nak g opis ke..nak balik..*walaupun berbelah bahagi tapi tatap akhirnya sampai kat opis...*
plan nak cabut awal la hari nie...tiba2 tadi lepas lunch bos aku masuk opis..
WTH la kan..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa langsung terbantut planning nak cabut...
kena la tunggu dalam kul 5 cam tue la baru aku cabut..hehehehehhehehe...keji kan.... :P

harus la kan...mana leh dok kat opis sedangkan sedara mara aku penuh umah..
tadi diorang call..diorang dah balik dari nilai 3...huhuhuh aku memang xnak ikut diorang pegi nilai 3...tapi malas nak ikut sebab nak simpan tenaga tuk jalan2 dekat melaka esok.. :P

12 comments:

POSH76 said...

yang penting hang & baby ok....hang mmg pekerja contohla...kalu cam gini balik rumah jer kasik rilex2 hehe

Dee said...

hati2 purple..kalo uri bawah ni mudah bleeding..jgn angkat barang berat2 ye..

SURIA AMANDA said...

moga ngan baby ok..jangan lasak sangat la...

A D I A said...

wahaha takut aku dgr nafsu serakah tu weh, lain mc je bunyi. nasib ko tulis detail2.

wahh 30+weeks dah 1.6kg eh baby? besar babe, kipidaut ye! aku tgh membina badan ni bagi badan naik. opposite ko la kire. uri bawah tu takpe, by 32 weeks boleh naik lagi la. doa byk2 k. kalau tak kite lh duk berjiran sama2 kat spital nanti hehe. eh ko ke putrajaya pesal, gi je ppum, dekat skit umah aku.

ratusiput said...

take care ok...jgn lasak2 sgt...byk2 berehat...skang mmg camtu...mcm2...doa yg bebaik je la bio sme slamat...

Aujinz said...

owh..

semoga hang ngan baby hang baek baek sajork..

Aminnnn...

Mimy Hamid said...

isk isk ko mmg epektip...motip??? hehe nok duk umah le tido2...tak yah duk opis...jaga baby

Siti Shuhadah Zainol said...

esok nak gi melaka hati2 ok.... pastu bila dah sampai melaka tu..jgnla lupakan adikmu di penang ni...hehehehe....

Lady of Leisure said...

hiii wah syoknya nak pi melaka... i baru balik dari melaka(rumah mil).. tu yg sehari dua ni blog i senyap jap hehe

kak ina mail said...

pregnant ligat berjalan ye ko.kesihatan kena jaga.Semoga baby ko ngan ko sihat walafiat.aminnn.

qellissa said...

semoga u and ur baby sihat2 hendaknya..x sabar nak tgk baby u ni..hihihi

NeenaAnuar said...

wahhh.. syok nyer gi jalan2 melaka! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails