Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, June 22, 2010

Kenduri @Sg Besar..

ya hampun..dah nak masuk bulan 7 dah baru hari nie aku hegeh2 nak hapdet pasal
wedding kawan aku dekat sg besar hari tue...
kenduri nie masa cuti hari agong 6/6 hari tue...
see dah nak habis bulan dah kan...
tapi xpa..aku suka ja walaupun dah nak xpired.. :P


member aku nie....member since aku sekolah menengah lagi...
kiranya member2 selepak la.. *ada dak words selepak??*
kitorang kira close la jugak..
tapi semenjak dah habis sekolah menengah aku dah jarang jumpa ngan diorang...
nak2 lak mama aku dah pindah dok kota kuala muda.
lagi la jarang aku jumpa...


sebabkan member aku nie orang kedah...
makanya wedding sebelah kedah xdapat la aku pegi kan..
jawh beb..lagipun dia buat hari khamis...camno nak g kan...
terpaksa la kami g belah pengantin perempuan sajork...
jap g...masa kitorang otw tue..dia call soh kitorang join family dia..
sebab diorang datang xramai kan...

dah alang2 kitorang pun memang nak kesana..cam ok la...xkisah la...



aku kena bawak hantaran..
nasib baik bawak sejadah jerk..ringan... :P
*ya ampun kembang semangkuk dah aku tengok badan aku tue..*



pengantin laki dah xsabar nak jumpa pasangan dia...
gelojoh hoke.. :P



amoih kan main sengeh lagi pengantin pompuan nie...
sabaq skit dik non...



pegang xlepas dah...
cantik gak kan ....kaler ijo lumut nie....
wah tiba2 teringat masa aku sanding belah en shukri dulu..
kaler ijo jugak....



macam biasa...sampai2 jerk..diorang sanding2 dulu...
walhal aku nan my BFF dah lapaq gila dah time tue...
tengok lak udang2 cucuk yang sangat menyelerakan tue...
hehehehhehehehe

dah habis diorang bersanding baru la turn tuk makan...
sebabkan kitorang datang dengan pihak pengantin lelaki..makanya dapat la..
dok makan sekali dengan meja pengantin..
tapi kesian dekat laki aku dengan laki my BFF tue..xdapat nak makan sekali nan kitorang sebab
dah full...diorang terpaksa la ...dok kat khemah tetamu...
hehehehehe kesian kan...


aku amik nasi minyak...
tanak la nasi putih..nasi putih aku masak kat umah pun bleh..
xyah sampai sg besar...waka..waka.


ada ayam percik...
tapi aku xamik pun...
xterbuka selera nak makan ayam percik...
ehheheheheheh xsen ohhhhh...


ayam masak merah...dalca..nan buah2an...

lepas makan..lepak2 kejap....
pas tue family pengantin lelaki mintak izin nak balik...
ye lah diorang nak balik kedah...
kitorang jerk stay kejap sebab nak berposing nan pengantin dulu sebelum balik...


panas gila...tengok la muka aku berkerut2 dah....
letih pun ye gak time nie...
perut dah kenyang...cam biasa la kan....



dah gaya mak hayam pun ye gak kan..
berkipas sokmo la aku time tue...walaupun kat bawah khemah tue ada kipas..
tatap panas...huhuhuhuhuhuhu
aku kan puteri lilin..kena panas skit pun..menggelupur la...
*rasa nak lempang diri sendiri..dassssssssssssss...fengsan...*



nie la my BFF.....dia nie dari dulu sampai skrang..xnaik2 berat badan dia...
berat dia xpenah cecah 40kg hoke..peliks aku fomfuan nie..makan banyak tapi berat xnaik..
dia siap penah minum susu weight gain tue..tapi non ado hasil jugak...
aku berkawan dengan dia since aku tingkatan 1 sampai skrang....
satu kelas..selalu makan sama2...lepak sama2..kena marah sama2..sebab lari sekolah...
ahhahahahahahahahahahaha
*opppppsss tue semua sejarah lama...*


posing dengan pengantin adalah wajib kan...
ehehehhehehehehe
walaupun badan dah macam belon..tatap nak posing jugak...



My BFF ngan laki dia...budak sekolah aku jugak dulu nie...
senior kitorang la..kiranya...
kisah cinta diorang pun lebey kurang cam aku nan en shukri jugak..
berpisah dan akhirnya bertemu last2 kawen jugak...



nie pun member aku jugak..dengan isteri dia...
member aku semua yang laki jerk..
ahahahahahahha gatai kan..pompuan xmo kawan...
ehh..tapi masa aku sekolah dulu2...majoriti kengkawan aku semua lelaki...
kawan pompuan ada la kot 2-3 orang...
aku lebih senang kawan nan lelaki sebab diorang nie kepala otak sempoi....



bergambar secara jemaah harus ada kan....
nie sebelum kuar dari umah pengantin...
posing secara berjemaah dulu....



sebelum nak balik...amik gambar dulu bawah pintu gerbang....
dulu masa aku kawen..xsempat nak buat pintu gerbang...
ehheheheheheheheheh



bagi can mak yong gedik....


nak gak amik gambar dekat banner nie kan...
bukti datang kenduri...hehehehehehhehe...



lepas dah kenyang...dah habis aktiviti menggedik dengan pengantin...
kitorang pun blah la...
eh tapi xterus balik taw...kitorang g jalan2 dulu dekat kuala selangor...
nanti kat next N3 aku story k......
tapi sebelum tue....saksikanlah...istimewa tuk korang...


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


motip tiba2 letak gambar kawen sendiri lak nie...
ahahahaahahahah nak gak tunjuk baju ijo kitorang...
ahahahahahaha ohhh jangan tanya kenapa aku pakai tudung time nie...
mama aku yang soh aku pakai tudung masa nie..*al-maklum la..time nie xpakai tudung lagi kan...*


notakakikuberbunyi: hamek ko...habis satu page..penuh nan gambar..tue yang aku malas nak hapdet tue...malas nak upload gambar..hehehehehehhe

11 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhuhu!! dapat gak tgk gambo kawin ko :)

POSH76 said...

aku tengah syiok tngk gambo kawan selepak ko...last sekali terkejut kaler lebih kureng sama tapi pengantennyer lain...rupanyer hang....selain purple kekadang aku suka gak kaler hijo2 camni...hehe

ko letak ler bnyk mana gambo pun aku suker je...tp kalu suruh aku baca berjela2 tu maless sikit hehe

Iena said...

aku dulu pon kawen pakai ijo gak... terang benderang ijo nyer...
sebab ijo tu lawa! hehhehe
skrg aku dh suka pepel... ijo dlm kenangan... hehehhehee

Shu Shinju said...

akak..cantek la..baju ijau akak tu.. xde pic close up skit ke.. wat la entry 1 gambar kawin baju ijau..tingin nak tgk... boley la..boley la..

Lovely Bella said...

ermm bella dah lame x gi kenduri kawen.. tp lawa gaks kan wane hijo lumut tuh...

qellissa said...

selamat pengantin baru to ur fren..cantek nya u babe jd pengantin..=)

A D I A said...

suka taww buat entry backdated. weh bukan ke pembawa hantara kena anak dara/bujang je? ke tu belah aku je ek.

ayam percik? wah jarang kenduri dpt ayam percik. aku suka hijau baju kawin ko tu, baru mengancam skit hijau tu. sure k.ina suka.

Dee said...

cantik warna ijo tu..baju ko dulu pun cantik gak..aku rasa ko shopping bantal kekabu eh kt kuala selangor..hahaha..

Ena said...

hehehe.. tak pe lewat.. janji update kan ieda.. :)

letih + ngantuk memg syok kalo terus dapat bantal kan ieda.. hahahha..

cantik! green pun color peberet akak juga tau ieda..

-NiD's- said...

alalalalal..KAKYUS yg bakal jadik MAMA nie....chOMeinyaa..seri ibu menganduNg ...sdpnya tgk nasik knurik tuh....adie dan=dan bertambah lapaq

NeenaAnuar said...

sama lah kite! Kite waktu kenduri kawin en. teman pun pakai hijau gak! memang hiijau nie satu colourr yg menarikkk kan! hihihi...

kite suke baju pengantin baru tu ngan baju pengantin lama tu sekali! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails