Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, June 9, 2010

soping barang baby..dan memancing di pizza

nie kisah masa cuti hari wesak hari tue...kebetulan mama aku turun kl time cuti tue...
sebab ada kenduri best prenz mama aku nyer anak dekat batu 9, hulu langat...
dah alang2 mama aku turun sini kan..
harus la...aku bawak dia jalan2 dan makan2 kat kl nie kan...
walaupun tidak la makan kat tempat yang grand @ mahal2 tapi cukup la..tuk memenuhi selera mama aku tue...

hari ahad tue kuar umah dalam kul 11 lebih cam tue...
destinasi pertama adalah.....hotel seri petaling...
sebab ada jualan anakku......
nak g sebey barang2 baby....


en shukri tue la...niat di hati nak membeli stroller tuk our baby....
aku ikutkan jerk....sila percaya yer...kebanyakkan barang2 kami..en shukri yang xcited lebey taw....
aku ikutkan jerk.....tengok2 sajork....




en shukri dengan mama tengah usha2 stroller
aku tukang amik gambor jerk....
pas tue tukang komen skit2..mana yang ok..mana yang tidak.. :)


macam2 jenis ada...
harga aku rasa berpatutan la...
murah dan sesuai la klu nak beli kan....



dia punya kelebek la..stroller nie...
walhal bukan stroller nie pun yang dia beli...
hahahahahahahahah
tapi klu tengok ke gayanya cam nak beli yang tue jerk kan...



lepas dah puas membelek dan membelek...
kitorang g isi perut plak.......
belek jerk taw..belum beli lagi...*time tue la*...

sebabkan mama aku adalah penggemar pizza....
makanya aku bawak dia pegi makan pizza la...
sila taw.....pizza nie makanan peberet mama aku....
dia cakap dulu masa ada arwah kakak aku..memang selalu la dia pegi makan pizza...
skrang dah xda orang nak bawak dia makan pizza dah...
* dalam xda orang nak bawak pun...sebulan skali harus dia g makan pizza hoke...*



nak try pizza baru nie la....
nak test sedap ke idak....



like mother like daughter....
kata2 yang slalu en shukri ucapkan....
hahahahahahahahahaha..harus la...kemana tumpahnya kuah kalu x ke nasi kan....




mushroom sup nie la yang mama aku paling suka....
dia cakap sedap jugak kat tempat yang aku bawak dia pegi nie..
dekat giant Sungai Petani xsedap katanya...



en shukri tengah menahan lapar.....
tunggu pizza xsampai2 lagi....
yang sampai pun sup nan air jerk...
garlic bread pun xsampai2 lagi punya la lama menunggu...




gaya yang sama jerk....
*hahahaha ada ke cik kaki ingatkan en shukri nie askar...hahahahahah xda ropa langsung taw...*



akhirnya sampai jugak pizza ikan nie .....
dan percayalah bahawasanya...pizza ikan nie sangatlah tidak sedap pada tekak aku..
better pizza yang biasa2 tue lagi sedap...
huhuhuhuhuhuhu rugi amik pizza nie taw.....
kiciwa kiciwa...
ohhh lupa lak nak amik gambar...chicken wing..sebab dah lapar sangat...
xsempat nak snap dah....


dah habis makan....kitorang ke HKL plak...
g ziarah anak my prenz..yang baru lepas operation....
*clef bibir...sian..tapi alhamdullilah now dah ok dah...*



di tahan dekat wad nie la....
nampak tue kepala ular tue...
ish2 scary btoi ...
tapi sayangnya gambar kat dalam wad adalah di larang sama skali...
aku dah bawak camera gedabak en shukri tue dah..
tiba2 dekat gate tue...polis bantuan tue xkasi amik gambar..
terpaksa la keep dalam beg telekung mama aku...
huhuhuhuhuhu so non ado la gambar baby my prenz tue...
si bulat aleef...sangat cute n cubby ok...

stay dekat wad tue almost hour la jugak...pas tue terus ke jalan tar plak..
mama aku tue ha..nak g beli tudung mahal katanya...
demand hoke..nak tudung hat mahal jerk.. :P..
mula2 singgah jakel dulu sebab nak beli renda langsir aku yang xcukup skit lagi...
pastue seperti biasa la..dah sampai dekat jakel tue..
dari niat nak beli satu barang..langsung dah meleret2 kan...
mama aku siap beli kain langsir lagi hoke...ish2..mama aku adalah penyoping tegar ok..
jangan salahkan aku klu genetik soping tue..merebak dekat aku lak...
masa nak kuar dari jakel tue..kat ground floor tue...ada happy hour lak...
kain silk mende ntah...xhenggat dah...dari RM98 sepasang jadi rm50 sajork...
mama aku dah tertarik plak...ajak aku tengok..aku ingatkan dia nak beli tuk dia..
ropanya dia belikan tuk aku hoke...
mak soka..mak soka..mak soka.....
tengkiu mama i lap u lah.......
habis jerk membeli dekat jakel..time to ariani plak...dah kata nak yang mahal kan..
harus la ariani jerk ku tuju... :P.....
mama aku rembat selai tudung kat sanun...mula2 tue nak amik 2 lai...
tapi xda saiz lak...tue yang satu jerk tue.....

habis jerk dekat ariani kitorang ke sogo plak.....
ohhh sebelum tue singgah dekat muaz textille dulu....
mama aku beli tudung lagi...ntah brapa lai ntah..aku pun sempat la rembat 2lai tudung..
dan sepasang kain cotton...*teringin jugak nak pakai baju kain cotton..teringat masa zaman kanak2 dulu jerk pakai kain cotton nie kan...*
pas dah penat pusing dalam muaz tue baru la kitorang ke sogo...
en shukri nak buat perbandingan harga barangan baby....
dia g usha2 stroller dekat sogo plak....
dah terbekenan nan satu stroller dekat sogo tue...
tiba2 xda stok plak...kiciwa lagi......
habis pusing2 dekat sogo......
gerak ke hotel seri petaling balik semula....
sebab en shukri nak beli stroller jugak... :)...

ohhhh xsempat dah nak snap gambar masa en shukri beli stroller tue..
sebab aku dah penat dah....
ohhhh bukan setakat beli stroller jerk...siap belikan buai skali...
sebab buai kat sales tue adalah murah...aku tengok kat luar..price dia..hundred somethin'..
kat c2 xsampai hundred pun....makanya baik la beli siap2 kan....
sian mama aku sampai kepenatan la dia berjalan sakan...


lepas dah habis membeli...bawak mama aku makan dekat SR plak...
sebenarnya aku yang teringin nak makan kek..
heheeheheheheh mama aku dah xlarat dah..nak demam katanya...
alolo sian....



nie thai fried rice mama aku punya....
skit jerk dia makan..sebab banyak udang sangat katanya...
dia xleh makan udang...kang gatal mata...
makanya en shukri la habiskan nasi dia tue...
sebab en shukri tanak makan mula2 nya...
dah last2 dia yang habiskan nasi goreng tue...




aku makan kek nie la...
white black mende ntah namanya..
lupa la plak...
menu baru dekat SR.....
sangat yummy..yummy....




nie air en shukri...
yogurt mende nyek..alamak lupa lagi....
*bahana makan kepala ikan banyak sangat la nie..langsung lupa...*






aku seperti biasa...suka ice cappucino....
slrrrrpppppppppppppppppppp sedapnya......
mama aku air suam sajork..heheheheheh...
dia cakap xnak minum manis2 dah...hehehehehhe
*jimat duit i taw..wakkakaka keji..*

dah habis makan...terus balik umah...
rehat2 kejap...
sebab lepas tue......dah nak hantar mama aku balik......
to be continued....sebab dah panjang berjela dah N3 nie kurasakan.. :P


13 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

stroller pink yg en.syukri dok belek tu cantik aaa kak.. dah TERbekenan shu...hehehe....

-NiD's- said...

kakYus...lawa-lawa laa stroller tuh...

pizza tuplak nampak mcm sedap laa sngt.....

muka kakyuss ada iras muka mama laaa..dh tu plak la ni kakyus makin bertambah chomel..seri ibu mengandOng

kak ina mail said...

purple, akak ingat ko buat iklan piza raja ikan.tapi bila akak baca statement ko , piza tu tak sedap kat tekak ko.baru akak tahu, bukan iklan.siang-siang dah beli stroller nampak.

Ena said...

akak kan ieda, memg pantang nampak stroller skrg nie.. geram jekk.. pdhal dah ada..bile suh hubby beli dier kaa nak buat apa? kan dah ada? alolo.. yer la. cantekk tu yg akak berkenan.. tapi betul jugak kan.. nak buat apa la..

A D I A said...

hambpi pjg citer hari wesak ko. tak beli lagi kan stroller? tunggu aku ye. laki aku pun taksabar2 nak beli stroller tu.

POSH76 said...

penuh tul jadual...syiok jer tngk hang soping barang baby....mesti excited nak beli barang...bagus belanja org tua kita...murah rezeki hang insyallah....hehe

Dee said...

pergh..mmg pjg entry ni..rajin mak buyong gi jalan2..
xpelah..insyaallah..senang beranak nti..

Aujinz said...

baby stroller tue, better beli yang ade roda dabel depan belakang...yang ade spring..dan dier punye handle leh ubag depan belakang..

dulu aku belikan stroller untuk adik aku nak yang murah jer..

baru dua bulan, tayo tercabut..

qellissa said...

same lah muka mama u ngan muka incik shukri..ea silap..ngan muka u..lalalala..pehhh tingin lak nak g s.recipe pas tgk kek itew..huhuhu

Iena said...

nok... mmg hr tu aku hengat en shukri tu askar tau... pastu cam konfiden jerk ngan hipotesis x berasas tu... hahahhaha...
cam sedap plak tgk kek resipi rahsia tu... harus mencarik ni... rosak diet aku dtg blog ko neh...

NeenaAnuar said...

best nyer shopping barang baby... sure rambang mata kann....

kek white & dark chocolate kek SR tu besttttt kan! :D

[z@ck] said...

suma pakat cari kaler pink ni..hehehe

Mimy Hamid said...

amboi ko jalan sakan..memacam ko dapat kan...syiokkkkk...nok hospital tu dulu kenangan buat aku..wad neurology kan..?? aku pernah buat operation kat situ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails