Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, April 1, 2010

Di Suatu Pagi Di Kg Masjid

di suatu pagi di musim yang lalu...
ketika aku pulang ke kampung.... ( nyanyi versi lagu widuri tue..hehehheheh)
sebenarnya nie dah hampir tumbuh kulapuk dah N3 nie...
tapi aku nak juga publish.... *ada aku kesah kan..walaupun dah berjuta tahun berlalu pun aku nak gak publish :P*

kejadian nie masa aku balik bercuti kat kampung...masa cuti CNY hari tue la...
kebetulan abang aku yang dekat lumut tue pun balik jugak..
harus la meriah skit kan umah...
dengan sora2 anak2 buah aku tue..

diorang nie memang jenis bangun awal gila...
aku lum bangun diorang dah bersiar2 dekat tepi pantai dah...
ha..awal kan... *ke aku yang bangun lambat????? musykil nie*

hari tue aku bangun jerk...tengok diorang dah xda kat dalam umah...
cari2 rupanya diorang kat belakang umah aku...
tengah main2 kat tepi pantai...
*dengan abang aku sekali la...idak ler diorang jerk...no..no..no...bery the dangerous ok...*


aku pun basuh muka...gosok gigi..laju2 jerk pegi dekat diorang....
amik angin pagi *walaupun dah xbrapa nak pagi :P* kat tepi pantai lak kan...


buaian nie la aku amik gambar masa lepas aku akad nikah last year...




dengan xmandi nyer...main kat tepi pantai dah kan...
nasib la pantai kat belakang umah jerk....




timbunan bermacam2 jenis kulit siput...macam2 ada..
sapa yang kreatif mesti dah boleh hasilkan macam2 jenis kraftangan dah kan..
aku nie masalahnya KERAS TANGAN....




dari belakang umah aku tue..boleh nampak Pulau Pinang dengan jelasnya...
nampak KOMTAR taw......ha..nasib baik mama aku xda bot..kot x..dah lama pegi penang naik bot jerk.....





tapi pantai kat belakang umah aku nie...xleh nak mandi..sebab berselut...
diorang cari siput macam lala..kupang..dan macam2 lagi...
bestttttttt oooooooooo sapa nak datang umah aku kat kampung...meh la...





sempat lagi berposing sakan kan....







antara kulit siput2 yang ada....*siput nie xleh makan la...*







gila kuasa anak buah aku sorang nie..
dia xnak kongsi naik buai nie dengan kakak dia...
dasar kaw kan...



dah habis main buai..diorang start main pasir plak...
aku la yang mengajar diorang main nie sebenarnya..
aku tulis A..B..C soh diorang baca..hahahahahaha





nampak belakang umah aku....di sebalik daun kelapa tue..
kiranya klu bunyi telephone tahap kelantangan yang maksimum tue bleh dengar la dari pantai tue... :p



ha sapa nak kulit siput.??????
murah..murah....



aku suka kulit siput yang kaler oren perang tue..
cantik sangat....



ha nie pun cantik kan...


dah habis mencomotkan anak2 buah aku..baru la kitorang balik tuk bekpest...
heheeheh tue pun sebab mama aku dah memekak panggil balik makan pagi...
tue yang aku best kalu balik kampung tue..
bangun pagi..makan pagi dah sedia...tengah hari makan tengah hari pun tersedia..
pas tue tido... pas tue petang skit minum petang lak..hahahahahahahahahaha
*terbukti aku nie pemalas lipas kan nak tolong mama aku masak...
eh tapi bukan salah aku ok...mama aku tue yang tanak aku tolong dia...dia cakap melambatkan keja dia jerk...dah tue..nak uat camno.....nak melawan xbaik...oooo duce.. :P*


p/s: ooo i really miss my hometown..miss masakan mama aku...
miss semua la....mama nak DUIT baliikkkkkkkkkkkkkkkkk












6 comments:

Dee said...

bestnya umah tepi pantai..seafood mesti fresh2..hang dok belah mana ni yus..

ina mail said...

sukeeenya akak suasana cam tu.tenang je.serabutlah kat bandar ni.

SURIA AMANDA said...

Sis...damainya kampung sis...bila nak balik lagi bagi tau eh..boleh buat rombongan..ajar la lisa cara2 nak cari siput ke lala ke..lisa pencinta benda2 tu tau...boleh ar...

NeenaAnuar said...

Kite pun suke sgt ngan kulit siput.. kalau jalan2 tepi pantai mesti tak missed tuk jalan2 sambil collect2... hehehe..

POSH76 said...

bessnya kg hang...untung hang ada kg...pastu siap dkt pantai lak tu...kalu kg aku ni mau aku balik selalu hehe

Ena said...

Bestnyerrr.. kg dier... leh cari kupang bagai.. syoikkkkk tuw..... akak sgt suke la mcm tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails