Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Sunday, April 25, 2010

Lagi Tanda Aku Rajin

alooooooo selamat hari ahad kawan2....
amacam cuti ada best ka???
korang g mana??? apa xda g mana2????
hek eleh..apa barang hari cuti dok umah...
p rrr jalan2 cam aku.... *mood riak mentang2 hari nie nak g berjalan kan.. :P*


ok2 tuk tidak menyakitkan lagi hati korang yang xda kemana2 tue..
meh la aku sajikan kerajinan aku minggu lepas kat korang...

lepas dah berjaya mematahkan batang tue...batang???? batang apakah e2????
tetttttttttttttttttt
aku pun mulalah misi memerasapkan dapur...
al-maklum la...dapur tue skrang dah jarang berasap...
tengok orang sebelah hari2 makan tulang buat sup...*eh melalut tiba2..*

hari tue aku plan nak masak..daging masak kicap dengan sayur fucuk *sebut btoi2 taw..*
sementara nak masak tue aku pun perap la dulu daging dengan bahan2 yang lain...
*gambar dah terdelete plak..malas nak upload balik..*
pas tue aku g sambung berblogging sementara nak tunggu bahan perap tue sebati kan..


sayur fucuk....

kasi rendam dulu e2 fucuk nan su'un...

su'un bukan sutun taw.. :P



kentang di potong bazigar baji

lepas dah bahan perap tue dah sebati gitu..aku pun memulakan misi

mengetuk periuk belanga kat dapur tue....

*motip nak bagitau jiran sebelah kata aku masak la...kasi ketuk kuat2 skit..*

lepas dah masak nasi semua..aku start la masak daging tue..

biasa la beli daging import nie kena kasi masak lama2 skit..kang ada tercabot lak gigi den nie kang...

aku kasi letak air dalam belanga pas tue perlahan api skit..

aku g naik mandi...(mandi setengah jam...siap basuh rambut bagai kan...)

dan hasilnya bila aku lepas mandi...turun dapur tengok hasilnya...

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




daging haku sudah hangit ok..

nie bukan setakat panggilan hangit jerk nie..satu umah baw hangit...

abestos betoi.....hampeh jerk..penat aku perap taw...

dah menjawab tong sampah la peginya...

huhuhuhuhu kiciwa....

nasib baik la hari tue en shukri balik lambat...kot x...jenuh aku kena hemburan ridsect dari mulut dia...

dah aku kena perap balik daging lain plak..nasib la ada lagi kan...kot x..

kompom kempunan aku hari tue nak makan daging masak kicap...

sementara nak tunggu daging aku sebati dengan bahan2 perap tue...

aku masak la sayur dulu kan...ala bukan susah pun men campak2 jerk...dah siap..

hasilnya adalah seperti di bawah nie...


sayur fucuk ku sudah kembang...

dah setelah hampir 2jam tunggu..nie la hasilnya daging masak kicap aku....


sodappppppppppppppp licin aku makan...

dekat pukul 4 baru aku makan nasi hari tue...

sebab tue masa sampai dekat teh tarik neena tue aku still kenyang...

al-maklum la..dah santap nasi xhengat punya kat umah kan....

tapi walaupun cam tue tatap aku balun tiramisu kek neena tue...




p/s: pagi nie nak g sales pureen tue..lepas tue..nak g melaka...yahooooooooooooooo...jalan2 makan ikan bakar..nak kikis bonus cousin aku..:P

9 comments:

kak ina mail said...

ini nak lawan akak chef.itu tandanya ko terlebih rajin.sedap makan sayur tu dapat plak sambal belacan.pehh pehhh

A D I A said...

gigih perap balik daging lepas hangus, rajin2. bagus rajin2 time peknen ni. tapi masalahnya ai kalau peknen tak lalu masuk dapur, tak tahan bau, alahan gitu. (ALASAN?)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina chef handal ~ ahahahahahha...ampun chef.. tue la kan..dapat sambal belacan mabeles tue..


ADIA ~ sama la dengan kita masa awal2 preggy dulu...memang xleh nak bau2an nie..tapi dah masuk 5bulan nie..alhamdullilah..dah ok dah..

Mimy Hamid said...

yer aku tahu ko ghajin wahai mak buyung...hehehe..aku yg tak mak buyung ni tak rajin cam ko tau tak...rajin makan buleh la..heheh

Eye_nee said...

Poyo Jer Ko yer...Tu la ko masak sambil buat Iklan lagik..Tenet la kejap..pas tu ko mandi la dulu...merentung daging Ko..sib baik ada lagi...ishishish budak ni...

Ena said...

rajin2..
hehe.. akak pun penah gak jd camtu,..huhu..
to yg pasti memg nampak sedap la menu itu..

akak semalam masak ayam goreng ala kfc utk budak2, masak sambal ayam ngan masak pindang jekk..huhu.. memg sangat simple dan senang.. jd la utk org yg tak leh berblog semalam..

Siti Shuhadah Zainol said...

wah... sedap tu...

POSH76 said...

ko mmg bini solehah rajin tul masak...masak sodap2 lak tu...fucuk tu Mr Y nyer fav...nampak sgt dah lama tak masak huhuhu

beb aku pun pelik naper tak update yek padahal aku paling rajin update without failed sedey tau

thanks sudi gak ko melawat blog aku hehe

NeenaAnuar said...

oooo patot lar sis kekenyangan... dah bedalll lauk mabelesss rupenyer... hehee.. takpe.. kek tu sebagai pencuci mulutt kannn.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails