Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, April 5, 2010

Shopping time @ Bandong Day 2 - Part 3

hari kedua...hari yang di nanti2kan...sebab nak start menyoping la kan...
dan seperti biasa kata orang kalau datang ke bandong....
one of the famous place yang patut kita pegi adalah PASAR BARU...
konsep lebih kurang macam pasar siti khadijah Kota Bharu @ padang besar perlis...
cumanya PASAR BARU BANDONG nie lebih besar dan bertingkat2...sampai penat aku nak tawaf satu pasar baru tue..


lepas amik bekpest dekat hotel...baru la kitorang gerak tuk memulakan misi
menghabiskan duit2 rupiah tue...heheheheh
*ohhh kat indon aku jadi jutawan hoke....walaupun dalam masa 4hari jerk..tapi ok la kan..
merasa jugak pegang note juta2 rupiah..hahahhahahhaha*


mula2 tue kitorang tunggu cab dekat depan main road hotel tue..
elok dah lalu cab en shukri pun tahan la..
jap g..kata tuan cab tue..kitorang tunggu salah arah..
hahahahahah...dah kena lintas jalan pulak...
mula2 tue ingatkan dekat jerk la...dari hotel tue nak ke pasar baru...
kitorang pun decide tuk berjalan jerk la..
jap g...hamek ko..menjawab la peluh aku berlawan2 nak keluar kan...
jauh siut...ada la dalam 7km kot...*eh ke aku jerk yang ober cakap 7km...*
gila kaw....tapi aku bukan main kuat ok kat sana....
nak berjalan punya pasal kan..
cuba kalu kat sini..soh aku berjalan jauh gitu...harus ko jerk pegi aku dok umah lagi bagus...
memang xcersise btoi la aku kat sana...
*esok anak aku pun kaki jalan jugak la nie gamaknye..hehehehehhe*





signboard pasar baru...
ohh lagi satu...pemandu2 dekat bandong aku rasa tersangatlah rudenya...
diorang sesuka hati..dan sangat laju ok...
klu ko nak melintas pandai2 ko la...
memang sangat menakutkan...eeeeeeeeeeeeeeee....
masa aku pegi phuket last year...pemandu kat sana..sangat menghormati..
penjalan kaki yang nak melintas..diorang akan stop dan bagi laluan..
kat bandong non ado ok..ko kena cepat bertindak...sangat mengerundkan...
dah aku nak melintas kena berlari2 anak...habis la anak aku bergegar2 bonda dia dok berlari2..hehehehehhehehe


lebih kurang setengah jam berjalan kaki..kitorang pun sampai la dekat pasar baru tue...
fuhhhh peluh memang xhengat la time nie...
gila gigih mak buyong sorang nie kan...



muka dah penat berjalan...take five kejap..amik napas...




ohhh kita touch up dulu... :P
sila abaikan muka aku yang dah berpeluh2 xhenggat tue...



tengah membeli tudung tuk mama aku...
masa nie tengah tunggu my prenz tue..memilih tudung tuk family dia lak..


ohhh kat pasar baru nie..benda yang sangat murah dan berbaloi tuk shopping adalah..
telekung (kain semayang) nan kain2 pasang.... (kain2 tuk baju pengantin tue pun sangat murah dan berbaloi2 )



yeyeyeeeyeyyey dah dapat telekung 3pasang... :P
terus ilang penat....ehhehehehheheeh





sesi tawar menawar.....nak beli kain kebaya indon ala..macam kebaya nyonya tue...
memang rambang mata la kat sana...
semuanya cantik2 belaka...geram jerk aku tengok..







nie bukan aku yang nak beli..tapi my prenz tue carikan tuk kakak dia...
aku tolong pilih2 jerk....




tengah pening kepala xtaw nak amik yang mana satu..
semua pun cantik...
tapi yang purple kat patung tue ..sangat cantik..my prenz amik yang tue la...
harga dalam RM adalah around RM40...murah kan...
kain pun cantik..bukan kain keras ke apa ke...
kain cotton tue...





ha..pilih2..macam2 ada..cantik2 semuanya....
yang hijau tue pun cantik jugak...




posing lagi..nak tunjuk dekat my cousin la kononnya...
jap g aku balik sini..dah nyesal sebab xbeli...cantik siut...
huhhuhuhu nak pegi lagi la...



sesi tawar menawar.....
tips kalau nak membeli dekat sana...
dia letak harga...korang mintak kurang kaw2 punya...
jangan letak skit2..letak habis2an...
sebab nanti diorang akan up skit dari apa yang korang mintak kan...
tapi skit jerk akan up dari harga yang korang mintak...
jangan malu tuk mintak tawar k...
tue semua kain yang dia keluarkan tuk aku pilih...
hahahah walhal aku amik 2 pasang jerk pun....
punya la melambak dia kuarkan...tapi diorang xsombong taw...
tue yang aku noticed pasal peniaga dekat sana...
diorang sanggup buka tuk korang tengok....
xkisah la brapa banyak pun korang nak tengok...cuba kat sini..maw muncung mulut tue dah bleh ikat reben dah...



nie lak kain lace..memang sangat cantik...
cousin aku la nie dok pesan...
dah sampai penin2 aku cari kain dia nie..
last skali aku beli yang lum siap...dia kena upah la kat sini...
sebab nak beli yang dah siap...aku dah xtaw nak ikut saiz sapa...
kang ikut saiz aku kang...ha...hamek ko...padan muka xleh pakai....



macam2 jenis kain lace yang ada...
dan semuanya...sangat cantik....
kalau dekat sini harga..semeter rm50++ kat sana baru brapa ringgit jerk...
ha...idak ke berbaloi2 kan...
rugi dulu masa nak kawen..xpegi sana...kot x...memang syorga la...



nie lak tengah memilih kain cotton...
macam2 jenis dan corak yang ada...
sampai naik migrain aku nak pilih..
nie pun belikan pesanan orang jerk....
jap g..aku dah balik sini..nyesal lagi..sebab xbeli..uwaaaaaaaaaaaaaaaa




punya la berjalan dekat dalam tue..sampai xsedar sekejap jerk masa berlalu...
memang xhenggat la..walaupun lum makan pun xrasa lapar...
hehehehhehehe memang gila soping la ... :P
kitorang dekat dalam pasar baru tue..dari pukul 10 sampai dekat kul 5 cam tue baru kitorang kuar...ha..hamek ko..
memang keja gila la kan...

tapi nyesal jugak..sebab ada jerk barang yang macam x..terbeli..huhuhuhuhu
nak pegi lagi la en shukri...jom la.....jom la...


to be continued lagi...:P










13 comments:

Deqna said...

Wau..shopping kain, sonoknya.. tentu rambang mata... tapi mesti bila dah terlampau byk tu sampai dah tak reti nak pilih yg mana satu kan?

dah akhirnya hasil shoppingan tulah yg memberatkan beg yg tak berapa nak berat semasa pergi nya kan...tapi bila balik.. mak ai... berat kemain kan..

Dee said...

bila tgk yus shopping..mmg terpanggil2 nk gi bandung ni..tp buat masa skrg kewangan x mengizinkan..huhuhu..

[z@ck] said...

nak satu set kebaya indon boleh?

Ieda Al-Habsyi said...

shopping sakan ni beli utk aku skali tak? ekekekek :)

NeenaAnuar said...

memang heaven sungguh biler dpt shopping kan? segala tok nenek penat tak terasa & teruih hilang biler dpt bershopping! hehehe...

memang kite tak leh gie bandung lah! jawabnyer mau penuh satu kapal terbang aku bawak balik kain nanti! hahahaa...

ina mail said...

Anak akak pun baru balik dari bandung minggu lepas. kain batik kat sana murah-murah. bawak RM500 macam-macam boleh beli. tak hengat dunia ye shopping.

nUR_rOsALiNdA said...

cantik siot kebaya2 tu... murah lak tu..kalau kat sini mampos mahal kan

::PoRcUpiNe:: said...

wah beshhh nyerrrrrrr...
telekung die mcm2 pesen ade kan..\
penen pale nk pilih..rambg mata kan..
kain pon murah2....
tp my peberet is rumah mode...
ngeh3

POSH76 said...

mak aiih bessnyer dgn aku2 skali migrain tngk hang soping...mmg berbaloi la beb...geram jer aku tngk kebaya tu nice

ikiqzana said...

gilozzz.. aku menegok nyer yus.. rasa nk terbang jer ker bandung skrg ni.. huhuhuhu..

minat sungguh pakai baju kebaya.

Aujinz said...

hoh..
orang pompuan kalau dah soping..

tobat nak ikut owang pompuan soping..
tercabut kepala lutut aku!

SURIA AMANDA said...

tak tau pun akak pi bandung..kalau tau dah kirim kain buat hantaran Lisa...tsk..tsk..sampai ati x bagi tau...

aiDieNa said...

Wahhh.. seronoknyer shopping.. kat Bandung laks tuuu.. kalau tidak ujung tahun nie mmg plan nak p sana.. tapi tak jadi.. maybe next time..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails