Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Saturday, April 17, 2010

Makan2 @ Bandong - Part 4

sambung kisah bandong k...
lama sangat tinggal story bandong nie...
hehehhe biasa la aku kan RAJIN



green couple of the day's..


N3 nie aku just nak story pasal makanan2 yang aku makan kat sana jerk...
indonesia kan pamous dengan nasi padang...nasi penyet....mee ayam la..
tue antara makanan yang wajib korang cuba la klu pegi sana kan...
tapi malangnya aku xsempat nak cuba nasi padang dekat sana..
sebab aku tengok cam xmenarik jerk..
hehehehehhehe



nie nasi ayam panggang...
tapi ayam tue cam manis2 skit la...
*xsuka..sebab manis..klu pedas mesti sedap...*



nie nasi cabe hijau nama eh...
ohhh lupa lak..kalu kat sana..makan nasi memang diorang hidang kat dalam bekas cam gini...
lagi satu kan kat sana...setiap orang akan dapat satu tempat basuh tangan sendiri..
xyah nak g berjalan tuk basuh tangan ... setiap orang dapat satu...



oren juice nan apple juice..
satu aku bagitau pasal oren juice kat sana..
diorang bukan guna oren sunkist tue taw...
diorang guna limau yang kulit dia kaler ijau tue..
ala apa nyek nama limau tue...ala bentuk dia sama cam limau mandarin tue..
tapi kulit dia kaler hijau...
ha limau tue la...
eeeeeeeeeeee sangat xsedap ok...

mee kocok...*tiba2 teringat lagu dangdut si inul tue*




hari tue aku try nasi goreng spesial nie...
jap g hamek ko...
dah ropa pokok krismas dah..hahahahahahahahahhaha
sangat banyak sampai xabis aku..






nasi goreng spesial...


hari tue jerk aku try makan nasi goreng...
yang lain semua aku makan..nasi ayam penyet...mee ayam....mee kocok...(di kocok2 ahhh baru keluar...haip2 jangan dirty minded tue kan lagu dangdut si inul tue..)
ohh lagi satu kat sana..sangat pemes dengan mee kaki ayam...
eeeeeeeeeeee xleh trima dek tekak aku la...
scary jerk nak makan kaki ayam tue...

ohhh lagi satu klu nak bawak balik malaysia aku suggestkan kek brownies...
tapi sayangnya aku xsempat nak beli..huhuhuhuhuhuhuhuhuhu
*xpa next trip kalau panjang umur sampai la aku lagi kat bandong nie..*

sebenarnya banyak lagi gambar makanan2 yang lain..
tapi biasa la..aku xsempat nak amik...
penat berjalan soping kan..harus la makan secara pokus gitu....

ok to be continued lagi..... *brapa banyak continued pun xtaw la...ntah bila nak habis ntah..*






3 comments:

NeenaAnuar said...

wwaaaa... sgtt mengiurkan lan nasi cabe hijau tu.. cam dia bubuh cili padi jerk kat situ kann...

memang special betol lah nasi special tu.. ingatkan roti tisu jerk yg leh buat camtu yer.. tak sangka diaorg nasik pun leh wat camgitu.. hehehe...

takper sis.. tulis jer walaupun makan bulan.. ku memahami keadaan dirimu itu! :D

Ena said...

uwaaa... laparrrrr..

akak tengah pk lg nak mase menu apa lunch nie..huhu..

biler la akak nak pbandung cam eda nie.. sob sob sob..

POSH76 said...

sodapnyer sumer makanan2 tu...aku dok pikir camno yer ko makan nasi goreng tu...nampak bertimbun cam gitu hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails