Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, April 27, 2010

Trip To Tangkuban Parahu Day 3 - Part 5

meh aku sambung kisah kat bandong hari tue...
*dah nak masuk muzium dah story pasal bandong nie..tapi aku baru hegeh2 nak story kan...*
xkisah la..janji ado kan...ko ado...??? wah tiba2 emosi nie...
hari ke-3 tue...pagi....kitorang ada trip nak ke tangkuban parahu...(gunung berapi)..
kitaorang sewa keta la pegi sana....siap dengan pak supir bahalol
...geram aku nan pak supir tue...*next N3 aku story asal pak supir tue bodoh n sengal*

bertolak dari hotel dalam kul 9.30 cam tue...perjalanan dalam sejam lebih la jugak...+ jammed segala bagai kan....

sepanjang perjalanan nak ke tangkuban parahu tue..
kena lalu kawasan tanah tinggi..klu kat malaysia nie..lebih kurang macam kawasan cameron highland...lalu kawasan tanaman strawbery...teh..sayur2an...
cantik permandangan nak ke sana....




salah satu hotel yang sangat cantik..
dah macam istana takeshi taw hotel nie...




akan lalu depan universitas nie...
universitas pendidikan...




kami sewa avanza....
kebetulan masa dekat hotel tue..kitorang ada berkenalan dengan
tourist dari malaysia jugak..
from KK...so ajak la diorang join kitorang ke tangkuban parahu tue..
kira tong2 la sewa avanza tue....
jimattttttttttttttttttt..... :P





motip en shukri amik gambar gini...?????




entrance taman wisata tangkuban parahu...



permandangan yang korang akan nampak dekat atas kawasan gunung berapi tue..
penuh dengan penjual2...
korang kuar jerk dari keta...kompom berduyun2 orang datang
menjual...dan klu korang dah start beli dekat sorang..dah datang lagi yang lain..
sangat merimas dan menakutkan..
korang just ignore jerk..jangan tengok @ jeling2 langsung dekat diorang...


harus amik gambar dekat sini kalau datang gunung berapi nie...
tempat wajib gitu...hehehehehehhe
*baru aku perasaan asal diorang nie pakat dok membongkok nie..taw la wei aku xsama tinggi nan korang...huh`*


gurl2 lak nak berposing...




aku lagi...cantik kan aku..eh cilap..view dekat belakang tue.. :P
tue kawasan kawah gunung berapi tue la..
berasap2..dan ada baw belerang gunung berapi tue...yang sangat kuat..
huhuhuhu sakit hidung aku...



gurl2 lagi...dekat pintu gerbang nak ke kedai2 cenderamata...
macam2 sovunier yang kita bleh beli dekat sini...
macam2 ada....



info pasal volcano....
jangan tanya aku..sebab aku xbaca pun..hehehhhehehe..




permandangan dari atas...
nampak tue berasap2 jerk kan..
permandangan kat sini..memang sangat cantik...
kuasa ALLAH ....


nie lak nampak macam ketas dinding kat kedai gambo jerk kan..
hehehehhe tapi nielah view semulajadi yang korang leh tengok kat sana...

kat sana..korang pegi jerk..kompom penuh penjual akan ikut korang..
sambil suruh kita beli barang2 jualan diorang..
ya allah sangat merimaskan....
sampai aku xlepas pegang tangan en shukri..takut punya pasal...


p/s: sebabkan banyak gambar dekat tangkabun parahu so aku buat next N3 la plak nyek..hehehehehehehehe...korang perasan x..en shukri aku imej baru..kepala botak..heheh tapi time nie..dah ada rambut dah skit2..imej tempat keja baru katanya...

















8 comments:

Mimy Hamid said...

babe ada orng kata kalau kita mandi kat air lumpur tu kulit cantek...ada tak org sana bgtau

Siti Shuhadah Zainol said...

bestnyer holiday.....

kak ina mail said...

cantiknyaa.sapa pergi tangkuban mesti tangkap gambar ka situ ye.kebesaran Allah SWT, cantikkan tempat tu.

Eye_nee said...

Cuti-cuti Sakan Ko yer..sambil soping2..sorga tuk bersoping org kata kat Bandung ni..

Ena said...

bestnyerrr..

bile la nak p sane..

cuci mate tgk gambo ida jer la nampaknyer..

Mil akak pun baru balik dr g sane.. tp tak g situ.. g acheh .. best katenyerr.. tapi dibayangi perasaan tsunami la.. hoho

Dee said...

wow..nida dh smpi sana..bestnya..

ratusiput said...

huh...bila la aku plak yg nk g tempat2 camni...bebalik muke jb ni je aku tgk...

NeenaAnuar said...

memang indah sungguh ciptaan Allah S.W.T...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails