Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, April 30, 2010

Rumah Mode @ Bandong

continued........


lepas dah habis azab mendaki dan menjungle tracking.....
kitorang pun meneruskan perjalanan tuk soping time plak kan......
bandong kan pemes dengan FO (factory outlet..) so harus la di terjah kan....


muka letih baru lepas jungle tracking

mula2 tue kitorang dah soh pak supir tue...
bawakkan kitorang makan kat tempat yang pemes di bandong la...
tuk makanan2 tradisi bandong kan...tapi yang aku sangat sakit hati...
pak supir tue leh lak xtaw ok..nak bawak kitorang kat tempat makanan yang pemes kat bandong tue...
last skali kitorang cakap bawak ke rumah mode jerk la...
*rumah mode satu tempat pemes FO kat bandong..klu korang pegi harus pegi rumah mode nie taw...klu xpegi rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii*
tue pun pak supir tue xtaw ok nak ke rumah mode tue..
ntah brapa kali dia berenti tanya orang jalan nak ke rumah mode tue..
masya-allah aku dah hangen dah...dah la aku lapar gila kan..
dengan jungle tracking bagai kan...harus la lapar....
brapa kali putar *u-turn* pun aku xtaw la...
arrrrrrrrrrrgggggggggggggghhhhhhhhhhhh sangat sakit hati dengan pak supir nie..


dah la masa tue dalam kul 2 kot...dengan jalan jammed lagi..orang kuar makan lunch..
budak2 balik sekolah...
adoiiii stuck dalam jammed....satu hal dengan pak supir sengal bin bangang tue satu hal...
memang sangat2 mencabar kesabaran aku la...

last skali jumpa jugak kitorang dengan rumah mode tue...
alhamdullilah...sampai jugak....
tempat yang pertama harus la restoren kan..lapar dah masing2 nie...
mood pun xda dah nak soping...sebab masing2 dah lapar kan..



sampai tersandar my new prenz tue...
hahahahahahahaha

kawasan sekitar rumah mode nie memang cozy sangat...
restoren dia pun sangat2 tenang dan mendamaikan la...
restoren nampak xculsive tapi harga sangat murah dan berbaloi...





rumah mode nie memang best la tuk soping...
pakal jerk aku nie mengandong kan...xberani la aku nak beli baju2 kat c2...
al-maklum la..kang takut lepas pantang nanti dah xtaw lak size baju aku kan...
huhuhuhhu tue pun aku sempat jugak rembat selai kemeja tuk aku..
zara collection...
yang lain en shukri jerk yang soping...huhuhuhhuhuh...makan hati wei....
memang cantik2 la baju kat c2..tapi ye lah kan..apakan daya...




nie kat entrance tuk masuk dalam rumah mode tue...
cantik kan...tempat soping dia dah macam spa jerk taw...
memang sangat2 relax la tempat dia..



kat rumah mode nie memang ramai pelancong la...
tapi orang tempatan pun ramai jugak...


kenai nie sapa???
hhahahahahahaha nie kawan ko kan...eleh2 tanak ngaku lak.. :P



hahahahah nak jugak posing dengan orang utan nie kan...


soping kat rumah mode tue dalam 2jam...
pas tue kitorang meneruskan perjalanan ke tempat lain plak..
almaklum la pak supir tue kan sengal gaban...so sementara dia nak tanya orang jalan nak ke tempat2 lain..
dah take time kan...dah la time dia sampai kul 9malam jerk..
lebih time kena bayar x-tra...


nie sementara nak ke parking...
sempat lagi bercerekarama depan main entrance..




model xberbayar rumah mode.....
cun kan..kan..kan...
angguk la...sapa soh geleng... :P




hahahahaha nie nama nyer mak buyong xsedar diri..
kononnya nak posing cam gaya patung tue la...
hahhahahah ye2 aku taw..aku buang tebiat...


tapi kan dekat bandong nie...kebanyakkan tempat soping dia...
dalam kul 8 cam tue dah tutup dah..lebih kurang macam dekat kawasan jalan TAR la..
kan tutup awal kan..
tapi tuk FO lambat skit la tutup..around 10 kot...bandong malam adalah bandar mati ok...
non ado apa2.....siang jerk sibuk melampau..sampai naik hangen aku dengan keadaan jalan kat sana..
dan lagi satu...kat jalan2 raya kat sana..
korang akan jumpa macam2 gelagat manusia tuk cari rezeki..
ada yang datang dari keta ke keta...sambil main gitar @ apa2 alat music yang lain..
sambil nyanyi main derma..tapi bukan lagu mintak derma la..lagu diorang la...
ada jugak yang bawak anak2 kecik..mintak derma...
tapi korang kena beware kat sana...since korang dah bagi dekat sorang..
nanti penuh la keta tue dia siap bawak geng..binawe btoi taw..
ada jugak yang tukang dok lap keta masa kat trafic light..dan ko nak taw apa...
pak supir tue...dah orang tue lapkan cemin keta dia..
leh plak dia g mintak duit dari kitorang...
WTF la kan...ko nak uat kebajikan pakai la duit ko kan..
bukan la nak berkira tapi sangat menyakitkan hati cara dia tue...
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...sabar jerk la...

lepas dah habis2 soping tue....kitorang pun nak kena la balik ke hotel kan..
al-maklum la..kang lambat kena charge xtra...(pak supir sengal gaban tue..)
dah satu hal jugak..nak balik ke opis pun ntah brapa ratus kali ok..dia berenti tanya orang..
masya-allah...ko pehal la kan...dan berapa kali jugak dia cakap.."kena putar.."
aku dah tension betoi...dah aku lak menjawab...kita putar dulu wang besar...wang besar...
pas tue dah gelak2 dalam keta tue..hahahahaha...layan kan jerk..


akhirnya setelah brapa puluh kali dia tanya dah putar..
sampai jugak kat hotel tue..nasib baik la..
pastue balik letak barang2 dalam bilik..en shukri ajak g ANAKKU nyer FO lak..
nak beli barang tuk baby skit katanya..dah alang2 dah sampai sana..nak jugak
dia beli sesuatu tuk baby dia katanya...ok la en abang oiiii...duit abang kan...
:P....
lepas dah habis soping kat ANAKKU...baru la kitorag g tempat makan....
malam tue tidooooooooooooooooooo zzzzzzzzzzzzzzzzzzz xsedar diri...


almaklum la keesokkan nya dah nak balik ke bumi malaysia terchenta...
*cewah cam jauh na la pegi kan..walhal bandong jerk pun..hehehheh *






3 comments:

NeenaAnuar said...

memang nampak chantekk kawasan restaurant tuu...

oohhh.. kalau kite lah.. dah lama pak supir tu menjadik tapir aku keje kannn... hahaha...

Ms AiReEn MoHd said...

aku mmg la terlambat bace n3 ko ni..namun aku rdah sesatu nok....aku slow slow bace n3 ko yg panjang lebo ni..sebab nanti senang jd rujukan aku kalau nak pg bandong ker kan?!!!

eee pak supir kebodohan tu bru pes day dtg indon ke hape,semua nyer baral jerk...tak tau itu ini...kalau aku amik selipa katuk pale die nok...the very the vanggang....pg la study map best place da tau ko tu nak bawak org....menggong kan nok...mahal tak ko bayo die yg bodow tu nok?

emmm ok jap aku pg bace next lak...

Cik Yayang said...

Wah, dah jenuh ber-tracking, smbung shopping lak ek?

Sesama ke Bandung, mmg tak sah kalau tak pergi Rumah MOde ni..and mmg harga nya giler murahkan? ermm...mmg rambang dibuat nya..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails