Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, April 14, 2010

Lunch @ Ayam Penyet

semalam baca N3 dekat sini... baru aku teringat yang aku pun ada nak share story
pasal mende yang sama..
iaitu ayam penyet.........

last week....aku dengan my cousin tiba2 teringin nak pekena ayam penyet...
lepas jerk amik en shukri balik dari keja..
terus kitorang laju2 jerk g terjah restoren ayam penyet dekat usj taipan...

ala...sapa yang tengok JJCM yang last month punya (28/03/2010)
kompom taw kedai nie dekat mana kan....

lokasi kedai nie dekat jerk dengan masjid usj 9 tue...
berdepan dengan balai polis usj tue la...
ha..pandai2 la korang g cari klu teringin... :P

dalam banyak2 restoren ayam penyet nie...
aku paling suka yang dekat usj taipan nie la..
sebab aku rasa sedap skit klu nak bandingkan dengan restoren ayam penyet AP tue...
*maap AP..aku just bagitaw apa yang aku rasa jerk...*



nie ayam penyet cousin aku...


*aku pun xtaw napa gambar nie aku letak tertonggeng...*
kitorang amik set nasi putih + ayam penyet + air + sup kosong + buahan2...
klu sapa2 yang tengok JJCM hari tue..si serina tue ada makan..
nasi goreng ayam penyet..
mula2 aku nak cuba nasi goreng tue la..
tapi tiba2 elok orang tue datang amik order laju jerk mulut aku order nasi putih ayam penyet...
xpa la..next time aku makan nasi goreng ayam penyet lak...
jom sapa nak ikut??? heheheheheh



nie aku punya..sedap wei...tambah2 kerak2 dia tue...
sambal tue xyah cakap la...memang kasi merembes segala peluh daki
ko la...pedasssss banget.....



nie lak kitorang pesan bargedil..
aku ingatkan dia server dalam 4-5 ketul tuk satu pinggan tue..
hahahaha rupanya seketul dok tergolek2 kat dalam pinggan tue...
klakar jerk..nasib la sedap...lembut...isi padat...sedap la.....
sedap ohhh sedap oohhh sedap...(versi lagu dangdut..)



aku order air asam jawa..yang sangat sedap aku rasakan..
kena lak time panas terik nie kan...
pehhhhh sambil dok menaip nie pun air liur aku dah nak terkuar kena keyboard dah...
hahahahahahahahha



xcaya sedap..tengok la muka cousin aku tue..
ha sampai senget2 la...terbukti mantops....
makan ayam penyet...
muka harus senget...
(wah pantun 2 kerat lak tiba2..)


cubaan tuk mencantikkan rupa la nie kononnya...
hahahahahahahah


last but not least..
harus la tuan umah inteprem kan...
walaupun tudung senget2 aku tatap nak jugak letak gambar aku kat sini..
aku xkesah la....dah ada laki dah pun...hahahahahahah tiba2 emosi kan...



p/s: sis..bila kita nak g makan ayam penyet nie?? huhuhhuhuhu kang i dah bersalin kang..cam na...wakakkaakkakaka ayat kasi kesian skit......

10 comments:

NeenaAnuar said...

huuuuuuuuuuwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaa.... biler nak pegi nie.. asyik tengok org makan jerk.. kite tak tercapai pun jahat dari pada tahun lepas lagi yek! hahaha..

ok.. ok.. insyallah... nanti kite akan pegi jugak makan ayam penyet tu ngan sis... nak janji tarikh tak berani.. but will calling2 you yer...

tapi kelakar lah yg begedil tu.. leh lak dia serve seketui jerk yer... tak penah dibuat org lagi nie... hahaha... sib baik lah sedap kannn.. kalau tak harus meroyan! :D

Siti Shuhadah Zainol said...

sedapnyer ayam penyet tu..mmg terliur dah ni.. huhuhu....

Dee said...

ni USJ 9 kt seberang jalan USJ 10 Taipan tu ye sis..dkt area CIMB tu? Ada nampak kedainya kalo x silap..nti nk trylah..

Ena said...

bestnyerkkkk..
akak nie dah lamer tingin nak makan ayam penyet tu.. tp sampai la nie.. tak dapat2 lagikk.huhu..
nasib baik tak peknen.. kalo tak sure.. meleleh ayaq lioq.. huhu

ina mail said...

cousin u tu cunlah purple.dah ada yang punya ke?akak tak pedulik minggu ni mesti buat ayam penyek.nanti akak update okey....

SyaNa said...

aiyoo yoooo sedap nye
ttibe aku terliur

POSH76 said...

ap tu saper kepoci jab huhu...tapi mgm ko nyer ni lagi menarik...harus ke gi ni tp asal area USJ jer mesti aku fail....hehe

intan_blur said...

ida..sedap ker..tgk mcm menyelerakan...ramai org kate sedap..hmmm..bile erk aku nak cube makanan nih..i'll make sure seblum aku bsalin..klu x kempunan aku..

Eye_nee said...

Cam sedapppp Jerr Purple...satu hari nak try jugak la...

[z@ck] said...

ayam penyet!!

teringin nak makan..T_T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails