Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, April 9, 2010

Update tentang diri sendiri....

wah..dah lama xshare kat sini..tentang perkembangan mak buyong nie kan..
heheheheheh...anyway xda apa sangat pun...

hari isnin lepas ada appointment dengan doc tuk g bersua dengan my baby... (g scan la tue)
xcited nie...rindu nak jumpa my baby...
skrang nie aku dah rasa pergerakan dah...
tapi xda la slalu sangat..
kadang2 jerk....seronok nyer perasaan tue...



aksi mak buyong :P


lepas doc scan..tiba2..doc cakap...
semua ok...perkembangan baby pun ok..
baby sihat...tapi uri aku ke bawah skit kata doc tue...
huhuhuhuhuhu...terus aku terlupa nak tanya doc tue gender my baby...

doc cakap..tunggu lagi next scan..tengok macam mana..
dia cakap ada setengah kes...uri akan naik balik macam biasa..
tapi ada jugak yang uri xnaik balik..
kalau kes yang uri ke bawah jugak...
maknanya..aku xdapat la nak deliver my baby secara normal...
kena operate la...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu
doc cakap kadang2 uri nie turun sebab..aku buat keja berat...
aku xda la buat keja berat sangat pun...
memasak dah jadi tugas en shukri skrang..
membasuh pun tugas en shukri jugak...
menggosok baju...aku dah hantar ke dobi dah skrang.....
aku cuma menyapu sampah jerk...
tue pun seminggu sekali jerk...hari sabtu....
tapi biasa la..setiap kali aku lepas menyapu aku mesti mop lantai...
tapi dulu aku mop atas n bawah (maklum la umah 2 tingkat.wah riak di c2..halu2..yusnida sedar skit yer..tue umah sewa jerk pun.heheheh)
skrang nie aku cuma mop bahagian bawah jerk..atas aku cuma sapu jerk...
sebab tue ke..uri aku tue turun nyek????
ohh lagi satu......
aktiviti riadah suami isteri tetttttttttttttttttttttttt pun dah kurang skrang...sebulan sekali pun lum tentu..wakakakakakakakakakakakakak (korang open minded kan. :P..)


balik tue terus call mama aku kat kampung..ngadu2 nan dia...
kebetulan masa aku call mama aku dekat pejabat pos..bayar bil katanya...
xsampai sejam lepas tue mama aku call balik...

dia suruh aku balik kampung ...dia cakap..kena mintak air tawar... (taw ke air tawar tue apa..
bukan air yang xda gula tue taw..hahahahahaha nie macam air jampi la...biasa la orang tua nie kan..semua pun nak ikut cara tradisional..aku kena la ikut kan jerk...)


yang lain semua ok..cuma tue jerk la...
berat aku???? hehehehehhe last month check up 51.4kg....
check up semalam lak.. berat 52.85kg.... ha...sendiri maw ingat la betapa COMELNYA tembunnya aku..

yang paling keji..budak opis aku..termasuk la en shukri panggil aku MOK ok....
korang tunggu la setaun lagi..akan ku pastikan aku leh pakai suar aku yang bersaiz 25 tue hoke...
huh`...azam taun depan nie... hehehehehhe
tue jerk la..perkembangan aku yang terkini..setelah 5bulan mengandong....
sekejap jerk rasa masa berlalu....dah 5 bulan dah baby aku kat dalam perut nie...
lagi 4bulan insya-allah lahirlah permata hati aku dan en shukri...AMIN..


p/s: doakan aku ye kawan2.......



8 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

jaga diri bebaik tau.. kak ipar shu haritu masa pregnant 7 bulan uri kebawah gak.. doc kata lagi sekali check kalau bawah jugak kena dok spital sampai cukup 9 bln 10hari..diorg nak monitor..dengar cam perit jer.. tp, alhamdulilah lps tu ok dah...:)

NeenaAnuar said...

alhamdulillah.... happy to know you & baby are doing fine!

insyallah kite doakan semuanyer selamat tuk sis yer! keadaan uri kat bawah tu biasa lah.. skg memang banyak kes2 camgitu.. so far tak de lah yg membahayakan sgt pun..

Deqna said...

insyaAllah nanti uri naik lah tu... byk kan rehat yer.. wah sekejap saje dah 5 bulan kan... takpe 5 bulan perut kecik lagi.. tunggulah nanti masuk 6-7 bulan nanti.. perut naik mendadak jer.. kita pun tak perasan tak bila masa dia membesar...

yes.. bagi tempoh setahun to get the normal weight balik kan... tu pun kalau tak termengandung lagi.. wah apakah..hehehe

aktiviti riadah suami isteri? teett hehehehehe paham2.. tapi takpe kalau nak beriadah pun.. ikut moodlah..

Dee said...

ada org gi urut..tp mcm dee x berani..dee dulu caesar sbb uri bawahlah..tp dia turun masa pregnant 9 bulan..sebelum tu kedudukan dia ok je..yus jgn risau sgt..xpe..kalo beranak caesar pun xpe..asal kita sihat..bb pun sihat..

intan_blur said...

hai darling..!! windu la kat ko... x nampak pun perut ko...kecik jek..
take care tau..jgn pk sgt..jg ksihatan tuh..ok..

ina mail said...

akak nak cakap kat ko, pengalaman org lama cam akak.aktiviti riadah tak boleh berhenti.kalau nak senang beranak kena teruskkan. terutama masa 9 bulan. bukan akak je cakap tau. doktor pun cakap.cita benar tau.sebab tu tak de kwang kwang.kalau tipu akak tulis kwang kwang.

Ms AiReEn MoHd said...

ye nok aku doakan ko selamat segala nyer nyer sampai la abios pantang..nok august jgn luper tau..ko roger aku tuk booking taw nok...leh jenjalan same anak ko kelak..ewah kelakk tuh!

POSH76 said...

elok hang p jumpa mak hang...org tua lebih taukan..lagi pun hang 1st time
kena jaga betul2 tau....tak yah ler mop2 tu biar En shukri yg buat...hang dok diam2 taw atau pun jalan2 ajer...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails