Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, April 28, 2010

Sapa kata orang mengandong xleh jungle tracking..

dah habis menggedik kat bahagian atas..
skrang masa tuk ke kawah bahagian bawah lak......
tapi klu nak ke bahagian bawah tue..
kena ada ranjer yang guide kita...kita xleh suka2 hati jerk turun..
lagipun kena bayar taw nak turun ke bahagian bawah tue...

sorang 50K rupiah kot...klu xsalah aku la...
klu xnak turun pun xpa..depend kat korang la..
tapi kitorang turun sebab nak jugak tengok kan cam na kawah gunung berapi tue...






dengar penerangan ranjer sebelum memulakan perjalanan...
kusyuk jerk masing2 dengar kan...




nak kena lalu bawah2 pokok cam nie la...
cantik kan....pokok2 tue semua...
batang2 pokok nie semua hitam2...kata ranjer tue sebab bahang kawasan gunung berapi tue..
sebab tue dia kaler hitam...




nama kawah kat bawah tue..
KAWAH DOMAS....
kata ranjer tue....dekat jerk berjalan nak ke bawah tue...
skali hamek ko...45minit ada la kot berjalan..
dah la aku dengan bawak perut lagi...
dengan kawasan macam licin2 lagi..gerimis...
sangat mencabar taw....






ada jalan mendatar...ada jalan menjunam...
memang sangat2 memerlukan ketahanan kaki yang tinggi la..
tapi kan..setiap pasangan ... akan ada 3 orang yang jaga kita..
sepanjang perjalanan nak ke bawah tue..
memang diorang sangat amik berat la tentang keselamatan kita...
tapi semua tue..adalah sangat mendukacitakan sebab diorang xikhlas taw...
*next N3 aku story napa nyek*






jalan berbatu...berkayu...
macam2 ber lagi la...


tengok la jalan dia...mencabar kan...
ikut petua cita musang berjanggut..dalam hutan pakai payung....
nanti takut ranting jatuh terkena muka...@ kepala...
hehheheheh tipu..sebenarnya gerimis skit time tue..



kat dalam utan tue ada satu pokok tue..
dia cam berlubang...so kita leh la masuk dalam pokok tue kan...
cam kitorang buat nie...

TADAAAAAAAAA














|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|










muat2 jerk en shukri kat dalam pokok tue..
hehehehhehe nasib xtersangkut kat perut...
ooppppssssss....


pokok belah..pokok bertangkup..
telan la dia..makan la dia...
ahahahahahahha



aaggghhhhhh kuar..kuar....
jangan makan dia pokok....
tolong.... :P



aku pun nak jugak..
tapi xbrapa nak muat dah masuk dalam pokok tue..
heheheheh sangkut kat tetek perut


cakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


lebih kurang setengah jam perjalanan...
ada pit stop yang pertama...
peehhhhhhhhhhhhhhhhh penat siut...aku berjungle tracking...
huhuhuhuhuhuhu rasa nak tercabut kaki...lenguh xyah cakap la..
rasa nak suruh en shukri dukung aku jerk...
help..help...(gaya orang lemas dalam air... :P)


masing2 dah penat...
kat pit stop berhenti rehat 5minit..
kepenatan...




bergambar dekat depan pit stop..



memori berpayungan...
di dalam gerimis...
cewah tiba2 rasa cam wah..romantiknya...:P



kitorang nak kebawah sana tue la...
jawhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nyer lagi hoke....
nampak asap2 kat kawasan tue...xsabar lak nak sampai kat bawah...



yeaahhhhhhh almost sampai dekat kawasan kawah...
yahooooooooooooooooooooooo time nie peluh xyah cakap la..
habis merembes dekat semua celah2 yang ada..
xda satu pun kering..semua dah basah..
ahhahahahahaahhahahahahahahahaha
cuba skrang soh aku merentas desa gini..
hareeeeeeeemmmmmmmmmm aku nak ok....



gigih kan mak buyong nie merentas hutan belantara bagai...
hahahahah harus la..xkan aku sorang2 jerk nak dok kat atas...
dan xkan sebab aku sorang jerk diorang pun xleh nak turun..
aku pun nak gak menikmati keindahan kat kawasan kawah tue kan...






p/s: kata ranjer tue..SITI NURHALIZA pun penah pegi kat kawasan bawah tue..
tapi dia xda la berjalan macam aku jalan nie..dia naik menatang apa tue..yang orang kena junjung tue...ala lupa la nama menatang jebon tue...
takut la tue....kakinyer keras..hehehehehehehehhe...


















































18 comments:

Mimy Hamid said...

aku menahan gelak ni laki ko muat masuk celah pokok...aku bygkan aku...wakakak...konpom celah sipi montot je.hikhik...mak salute ko nk berjungle tracking..aku?? pancittt

Cik Yayang said...

fUH..
Sungguh gigih Pn.Yus kita ini..
Tabik wo...

Kira mmg kuat la stamina Pn Yus krn walaupun mmbawa baby di dalam perut, ttp bersemngat meredah hutan..sambil2 berjalan, leh eksesais jugak kan..:-) Tahniah!

Siti Shuhadah Zainol said...

cantik sungguh permandangan... best sgt... nak pegi..huhuhuhu...

Eye_nee said...

Ko pon Kecoh jugak nak masuk pokok tu...Indah nya bumi Allah ni kan Purple...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Mimy ~ ahhaahah tue la..nasib baik muat siut...kot x...harus sangkut...wakakakakakakak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Cik Yayang ~ hahahaha tue la kan..gagah btoi mak buyong nie...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Shu ~ memang cantik view dekat sana...pegi2..jangan lupa ajak akak nyek.. :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Eye_nee ~ hahahahaha harus la..jeles ooohh tengok diorang jerk dok masuk dalam pokok tue..mak lampir pun nak jugak.whahahahah

kak ina mail said...

Sebenarnya waktu mengandunglah kena banyak exercise.nanti senang nak melahirkan.pesanan kalau masuk tempat-tampat cam dalam hutan tu, masa tengah mengandung ni baca-bacalah ayat kursi.takut sebab, tempat tak pernah pergikan.

fatenton said...

hye there purplelicious :)

err.. kagum pulak tgk u yang tgh pregnant ni boleh pegi jungle trekk..

nampak sungguh cantik pemandangan kat situ..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kak ina mail ~ ehheheh tue la kan...
harus sepanjang perjalanan tue mulut den nie dok baca macam2 ayat ha..takut punya pasal..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

fatenton ~ hehehehe kadang2 jerk rajin nak berjalan cam tue...
ha'ah view kat sana memang sangat cantik..

Shahrul Shaharuddin said...

salam.. hey! im new reader here..
woo so many photo yg cantik2.. :D keep it up!

yours
SH

Aujinz said...

itu renjer ke koboi??..

hahahha.. aku tau kenape diorang tolng tengok tapi tak ikhlas...keh keh..tapi aku tunggu hang citer laa..

lalallala

NeenaAnuar said...

waa.. bagus2.. esok2 senang nak beranak niee sbb aktive kannn...

anyway.. memang chantek kawasan nie...

Ms AiReEn MoHd said...

haih da la ko tu peknen gatai lak nak turun tu nape ko ni pun....kalau aku tak mo aku der...cukup la aku bergambo kat atas jerk....kang elok 45 min ..aku bantai 45 jam tersadai tak naik naik kang..pancit okeh....terjelir lidah aku kang...

POSH76 said...

baguslah hang ni pregnan pun still active...nanti mesti senang nak beranak....kira hang mmg selim lg..sbb leh masuk celah pokok tu...bess aku layan gambar2 hang.....hehe

SURIA AMANDA said...

cantiknya pokok tuh...peduli apa batang dia hitam kan?janji leh posing

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails