Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, April 29, 2010

Urut dekat kawah gunung berapi

akhirnya...setelah hampir 45minit aku meredah hutan tue..
sampai jugak aku dekat kawasan kawah tue....
*fuhhhhhhh penat melampau...*


berasap2 kat tempat takungan air tue.....
tapi aku dah letih sangat...so xda la aku pegi sampai kat kolam yang paling panas tue..
aku dok kat bawah2 jerk....



sebelum kita memulakan urut mengurut...
posing dulu....



lagi...nak amik mood asap2 kat belakang tue..
baru cam suspend skit....
ada effect asap2 gitu kan...hehhehehehehehe



kalu rendam kaki kat sini..kompom bukan setakat cagu jerk baik...
segala jenis penyakit baik ooooooooooo
silap2 siap bersalin kaler kulit ko....
hahahahaha nie dekat kolam yang paling panas...
bukan kitorang yang amik gambar tue..tapi orang yang bawak kitorang turun tue
tolong amikkan...


lepas dah hilang penat skit....barulah kitorang start mengurut...
diorang la yang buatkan...
amik masker mud tue..pas tue sapu2 dekat kaki kitorang..
mula2 tue...rendam kaki dekat kolam tue dulu...
best oooooooooo terasa hilang penat rendam kaki dalam air panas tue...
kolam yang kitorang rendam kaki tue..xda la hangat melampau airnya...
just like2 gitu...*siap diorang kasi aku satu plastik masker mud tue tuk bawak balik malaysia...heheheh sapa maw..kasi kulit licin..meh2 kat umah aku ada melambak...nanti aku kasi..*




diorang tengah menyapu masker mud tue kat kaki aku nan en shukri..
*diorang mintak izin dekat en shukri dulu la..sebelum dok melumur masker mud dekat kaki aku...*



muka ceria ja kan......
dapat massage pree...
*ye massage memang pree..tapi di sebalik pree tue..ada maksud tersirat..binawe...*



dah habis melumur masker mud..tunggu sampai kering baru bilas...
masa nie rasa relax jerk...
maybe btoi la kot...urut nie dapat merelaxkan kita...
sambil merendam dalam kolam air panas tue kan..
pehhhh memang sangat best la...


sementara nak tunggu diorang bilas masker mud kat kaki kitorang..
diorang pegi la amik gambar dekat kawasan sekitar tue dulu..
dan salah satu darinya......



kristal nie...cantik taw...
aku rasa macam nak bawak balik skit jerk...
heheheheheh
kristal kuning.....menyinar2 ok...

lepas dah diorang habis membilas kaki kitorang...
diorang pun memulakan misi dekat kitorang....
padan la...aku tengok masing2 pakat bawak beg sandang..
ropa2nya kat dalam beg tue...masing2 dah ada..
barang2 tuk di jual...
aku cam *WHATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT??????????*
sempat lagi kan diorang nie amik kesempatan ok....
kan setiap pasangan ada 3 orang yang akan guide dan tolong kita
sepanjang journey nak ke kawasan bawah tue..
masing2 pakat menjual...tapi masing2 barang xsama la..
ada jual rantai2 batu gunung berapi...ada yang jual keychain n FM...dan ada jugak yang jual
tasbih...
en shukri just beli FM dengan tasbih tue jerk..
tue pun setelah mintak tawar habis2an la..
mula2 tue letak harga...umangaih....mahal ok...xberbaloi la kiranya klu kita beli...

aku dah hangen dah masa nie...elok jerk en shukri beli dekat 2 orang..
diorang terus lesap ok...naik balik ke atas....(nak cari mangsa lain la tue...memang KI**K la...)

yang member aku lak lagi la..1juta rupiah lebih ok dia habis dekat 2 orang yang menjual kat diorang tue...1juta rupiah tue...duit malaysia dalam RM371 taw...
so bayangkan la..beli tasbih nan FM jerk dah habis 3rat...ada gila kan...

nasib baik la kitorang xda la terkena sampai macam tue..
pas tue ada lagi sorang lagi yang jual rantai batu gunung berapi tue..
dok menjual jugak..
tapi en shukri tanak beli dah..dia cakap dia dah kurang duit..*alasan jerk nie...*
ye lah cam xberbaloi ok ko beli mahal2 tue....
walhal ko leh dapat lagi murah kat atas tue kan...
pas tue orang tue pun cam xpuas hati la..siap marah2 dalam bahasa dia la..
kitorang xpaham kan....pas tue aku ingatkan dia dah pegi la..tiba2 x ok....
dia still dok sampai kitorang dah habis massage dan dah nak balik la..
sepanjang perjalanan tue..
dia asyik merungut2...cakap dekat kawan dia lagi 2 orang tue..
en shukri leh beli..tapi dekat dia en shukri xleh nak beli...
pas tue siap mengungkit2 cakap kata....
tadi dia dah tolong aku dengan en shukri..
tolong amik gambar la..tolong pegang kitorang la...
macam2 la...sampai aku rasa sangat takut ok...
*masa nie macam2 doa dah aku dok baca..buatnya orang tue..sumpah seranah kitorang ke kan...
dah la aku tengah memboyot kan...scary ok...*

en shukri cakap..dia memang dah xleh nak beli..so en shukri cakap la ...
nak kasi tips jerk..tanak ok...katanya tue bukan cara dia..
ok fine la...dah ko tanak..diam dah la..xyah la mulut ko cam puaka macam2 nak cakap kan..
pakal la dekat sana..cuba kat malaysia tue..dah lama aku menjawab...
*nie kat tempat orang kena la behave kan...*

tapi last skali elok kitorang dah dekat nak sampai dekat keta..
en shukri tarik tangan dia..kasi jugak tips dekat dia..
amik jugak..aku ingatkan tanak...memang binawe ok...shitss la kan...
dah klu tanak xyah la amik..nie amik..
pas tue siap cakap kat en shukri..mintak halal la apa la..
kita orang islam la..eeeeeeeeeeeeee sakit hati ok...
dah tue elok dapat jerk tips tue terus lesap ok...dah xda nak tolong2 @ guide kitorang lagi dah...

elok masuk jerk dalam keta...dah cina yang sama pegi dengan kitorang tue..
satu barang pun dia xbeli...hehehehehhehe nasib dia cukup baik..walaupun orang tue sentiasa dok mengikut dia..
sampai ke keta ok orang tue ikut..
cam kes aku la jugak..mula2 orang nak kasi tips tanak..
dah tue orang tue dah masuk dalam keta..dah tutup pintu keta..baru ko hegeh2 nak mintak tips kan..menjawab la nak dapat kan...sowie la beb...nasib ko la...

yang member aku lak..dekat 3-3 orang tue dia beli barang...
ehheheheh sian ko kan yang...nasib badan la...

pendek kata..dari seronok jadi xseronok ok...takut dengan peniaga2 yang sangat rakus
kat sana...siap paksa2..pas tue main mengungkit tue yang xbleh blah tue...
adoi la....
apa pun tue semua pengalaman la..sekurang2 lepas nie kalau ada rezeki nak ke sana lagi..
xda la kitorang terkena lagi kan..sebab dah taw..cara diorang...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu
yang xda menjual just ranjer koboi tue jerk la..yang lain semua hampeh...
eeeeeeeeeeeeeeee klu diingat2 kan kembali...memang pengalaman xleh nak lupa la...

p/s: walaupun habis duit..tapi syukur la kitorang xda apa2...amin..syukur sangat...
korang yang ada plan nak kesana tue..beware ok...



11 comments:

SyaNa said...

menakutkan la penjual kt sana
tak ikhlas langsung kan
shiittsss btol
*aku tumpang emo*

Mimy Hamid said...

aku nak gelak jap..ko ckp binawe...hahaha...free la konon..cettt

Cik Yayang said...

Cik Yayang pn ada pengalaman mcm ni jugak waktu g Bandung dulu..Ya Allah, dorang mmg paksa habis2an kan...ermm..sekali kita beli, maka BERDUYUN tiba la yg lenglain tu...

Mgkin krn keadaan kehidupan mereka di sana mmbuat kan dorang "terdesak" smpai mcm tu sekali kan?

Ena said...

huhu..

memg rase sgt scary la ida.. kalo akak yg cinonet nie agaknyer mesti nanges kot!..wakakkak.. cengeng!!
mcm2 tektik kan dorg nie.. org tak nak dah la.. jgn la paksa2.. haishhhh!! tak patut betul.. nasib baik ida & asbne pandai pusing2 sikit.. kalo tak haru gak cam kawan ida tu.. manyak lagi mende lain blh beli kan!..

Siti Shuhadah Zainol said...

bestnyer rendam kaki kan... bila nk bawa shu sekali ni?

Yana@Nana said...

SALAM SINGAH YE kak.. wah cntik lah tempat tu.. dekt INDONESIA KE?

best yer..akak tu hati2 suruh suami jage ketat pada akak.. saya risau negok akak pulak..heheh

Eye_nee said...

Tak dapat la nak memarah cam akk marah madam kat mydin tu purple..nnt bukan kaki jer dia maskerkan..dia campak akk kat dlm kawah tu..satu badan kene masker...sure kulit akk jd yg tulus yg mulus gitu...anyway tq lah byk2 kat ko sbb bg tip2 yg penting cam ni...tak lah nnt pi sana org bangang kan kita....

Dee said...

mmg rasa nk pergi indon..tp kwn sy xnak..takut katanya..takut bila kena gini ar..hehehe..

NeenaAnuar said...

memang besttt mandi mud tuu... nak2 kene pree massage lak kann..

owh! kat bandung lagi dahsat yek! kite kalau ke indon nie biasanyer hanya ke bali jerk lar.. tapi org2 bali sgt2 behave... mintak gak sedekah & jual2 barang gak cam kat bandung tu.. tapi kalau kite kata tak nakk... dia org tak der lar serang2... cuma ekori lah kite dlm beberapa langkah.. pastu tu kalau kite buat tak taww.. diaorg akan just blah..

intan_blur said...

wahhh..mcm best jek urut kat tpt tuh..weh..aku tgk perut ko xnampak pun bsr nye...

POSH76 said...

aku suker baca review ni....nak2 pasal lumpur tu....hehe..ni yg buat aku semangat waja mau pigi hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails