Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Friday, August 14, 2009

Berkelah di Hutan Lipur Sg Tekala

semuanyer last minit plan jerk...
hari jumaat tue..member aku call..ajak pegi berkelah..
mula2 dia ajak pegi hari sabtu..
tapi memandangkan hari sabtu en shukri keja...
so aku cakap la hari ahad....

malam tue langsung aku msg member2 yang lain..
ajak g kelah....
discuss punya discuss..so masing2 pun cam ok jerk kan...

hasilnya hari ahad lepas..aku nan my gurls g berkelah dan bermandi manda..
dekat sg tekala..

jalan nak ke sana kalau ikut hulu langat memang sangat
mencabar gaya pemanduan F1 la...
kesian ohh dekat sowang member aku tue..
sampai mabuk dia....dah la dia preggy woman...

sampai terlentok dalam keta....nasib baik la bukan dia yang bawak keta..
kot x..harus kitorang semua pakat2 kelah dekat spital jerk..
sebab drebar mabuk teruk...
wakakakakakakakaka...(ampun kak jem..)


gerak dari umah kul 11...mula2 tue janji nak berkumpul dekat dengan the mines tue..
pukul 11..tapi biasa lah kan...
dah nama pun janji kan....

dalam kul 12 cam tue baru kitorang gerak..
sampai dekat sana dah memang ngam2 tuk makan tengah hari la..

orang punya la ramai...(dalam hutan cam tue pun ramai gak orang kan...)
yang mencabarnyer tempat nie...kena mendaki tangga skit....(eh ye ke skit...???)

sambil naik tangga sambil mulut masing2 dok membebel penat...
sakit kaki..lenguh kaki..semua pun time tue la nak sakit...
(alasan orang2 yang malas nak bersenam sebenarnyer...)

dah jumpa port baikkkk punya tuk lepaking....
bentang2 jerk tikar...hidang makanan..
yang kaum2 hawa..terus melantak..
wakakakakakakakakakaa
buruk perangai kan...
lapar ohhh harus la cari makanan dulu...
xda maknanyer nak cecah2 kan kaki kat dalam air nak rasa sejuk ke idak..
baik aku kasi perut aku makan dulu kan...

ha kaum hawa jerk yang "kongker" tempat makan..

macam2 makanan ada...

nasi+gulai ikan masin nan nenas + sambal udang...(sodapp ooo yan nanti masak lagi yer...)
pasta + bihun goreng putih..(kak jem)
ayam goreng krispy + cempedak goreng (aku la tue..)
nuget + keropok (kak nuyi)
air (nor)
makan sampai sengkak perut..dah kenyang baru la nak mandi manda kan..
hati senang...kan..


nor bersama air cokenyer....



kak jem tengah praktis nak jadi mummy....

yan tengah sibuk nak baca paper...kat umah tanak baca...nak gak baca dekat air terjun...
amik mood la tue kononnyer....


see muka aku gembira .... hati senang perut kenyang...


pembawa nuget dan keropok..kak nuyi...


istana pasir buatan en ajak..aku xtaw la nie istana ke kubu ke apa...
dah macam bentuk kue raya jerk gayanyer..taw la next month dah nak raya...
xcited taw...(dah habis lum ganti posa ha???wakakakakak)


adam yang demam..ala sian...


syamil yang seronok dapat main air....cubby ooohh syamil nie..geram aku tengok...
(syamil yang pakai baju oren tue yer tawan2..korang jangan kata yang pakai baju itam tue lak..kang aku kena humban dengan en shukri + nor kang...e2 bapak syamil ok..)


my best prenz hubby..(sama2 jahat masa zaman sekolah menengah dulu nie..wakakkakaka syhhh please keep it as secret taw...)

gambar masa mandi manda xda la plak..
yer la..camera en shukri tue..bukan waterproof...
klu yang waterproof bukan setakat gambar mandi..
gambar ikan tengah berenang pun aku amik taw...

tengah best2 mandi..tiba2 datang la sekumpulan mat2 rayau + mat lampir + mat rempit
semua...datang dekat tempat kitorang mandi tue..
dah la kat tempat kitorang mandi tue...ada batu2 kan..
bleh plak budak2 yang baru nak up nie dok main terjun tiruk kat c2..
hangen betoi haku...
kot pala ko kena batu tue..pecah ke apa ke...
memang la aku lantak kan jerk..
tapi masalahnyer aku xnak la aku mimpi ngeri lak malam tue...
sengal betoi kan..budak2 yang baru2 nak up nie..
datang bawak awek..dok nak tunjuk terror lak..

aku sunatkan sekali lagi baru taw...
sebab kan dah nyampah dengan budak2 yang memenuhi tempat tue..
kitorang pun naik la..
naik makan lagik...lepas makan..mandi..pas mandi makan...


lepas dah puas mandi..makan semua...
so kitorang pun membawa la diri masing2 pulang....
tapi seperti biasa..
sebelum balik harus la kita bergambar beramai2 dulu kan....


1st trial..

ok semua dah senyum...

apa lagi mari kita pulang....
balik tue..singgah pekena tea dulu dekat area the mines tue..
dah puas lepak minum2...baru la masing2 reti nak balik umah..

pehhh memang best dan penat la...





3 comments:

nasaoji said...

best dehhh piknik ghupe itu..

kt pernah p situ skali, air mmg cantik, tp tak mandi, tgh peod..;(

aien~s corner said...

dh lme x piknik..huhu jlez..hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasaoji.

memang besh sekali sekala dapat berkelah kan..xpo nanti panjang umur murah rezeki geng2 blogger pakat g kelah lak...

aien~s corner..

hari tue akak piknik dekat gua kelam, perlis..jangan jeles..ahahhaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails