Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Thursday, August 20, 2009

Debat Suami Isteri

Anda teringin sangat nak berpoligami? Tetapi sanggup ke isteri anda bermadu tiga? Berdebatlah dulu untuk mendapat jawapan yang menyakinkan. Jika tidak, silap haribulan anda bakal menjadi mencetus perang besar yang mana diakhirnya kekalahan pasti jatuh ke tangan anda. Ada berani?

Al-kisah seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.

Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah
Isteri : Kenapa pula?
Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga". Isteri (is three). Baru betul dan sah!.
Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"
Suami : Berkenaan apa tu?
Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"
Suami : Contohnya?
Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?
Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural
Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang
Suami : Macam mana pula boleh sama?
Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan ?

Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk
berkahwin .

aku dapat email nie pagi tadi dari member aku..so aku rasa sangat la bernas idea tuk debat nie kan...
ha!...en shukri ada berani ka..??????
sesapa yang para suami nya yang suka2 sangat nak berdebat pasal hal poligami nie kan..
apa kata korang debat cam nie...
bukan nak bagi ugutan..just amaran sajork yer.tuk para2 suami...
so pikir2kan..dan selamat berdebat..(sambil tangan gerak2 cam KARAM SINGH WALIA)..


2 comments:

Deqna said...

al-jawabnya kalau kawen 4.... MAMPUSSSS..
hahahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

deqna..

al-cari penyakit la tue namanya..wakkakakakakaka

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails