Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, August 26, 2009

Tentang 2 Hati...Part 2

sambungan part 2...wah panjang love story aku nie nyek...
hahahahahahaha...

ok last aku jumpa dengan en shukri taun 2006 raya...
kitorang beraya di padang kota...
aku pun xtaw apa motip kitorang dok kat padang kota tue...
konon nak imbas kenangan silam la tue...
wakkakakakakaka...

since dari hari tue...kitorang xpenah jumpa la....
satu hari tue..aku dapat interview dekat usj.heitech village tue...
dan hampir sebulan lepas dari interview tue..aku di terima keja kat situ...
19/03/07 hari pertama aku lapor diri dekat situ...
masa otw nak g keja tue..masa nie aku berulang dari seremban ke usj...
dekat trafic light depan bangunan heitech tue...
aku nampak sorang mamat nie..
naik motor scuter...gaya dia sebijik macam en shukri..
so aku pun apa lagi..
gigih nie dok call en shukri...wakakakkakakakakakakakak
gatal ko kan eida....

saja la kata kawan kan..apa salahnyer berhubung tanya khabar...
aku call2 tapi dia xjawab taw..dalam hati aku dah panas dah time nie...(walaupun dalam keta pasang aircond no 3...tapi still xdapat nak tahan panas tue jugak..)
yer la.time tue kan lampu merah..xkan la ko xdengar bunyi phone ko kan...
pekak ke apa ko nie kan...
rasa macam aku nak jerk langgar belakang motor dia tue...

elok aku dah masuk keja..
tiba2 dia call aku...

en shukri: en tadi tipon ka??
aku: ha'ah..sudah la..sombong..pekak apa xdengaq bunyi tipon..
en shukri: tengah bawak motor la time tue..mana nak dengaq..
aku: bawak motor mende..kan dekat trafic light..lampu merah lagi..
en shukri: lampu merah??trafic light???? ish kat mana plak nie?????
aku : sudah la...huh`....
en shukri: nie kat mana nie???
aku: kat opis la....
en shukri: ye la dah kata nampak..opis kat mana pulak yang bleh nampak tiba2...selalu xpenah nampak pun..
aku: heitech...
en shukri: la ya ka....

ropenye2...opis en shukri dengan opis aku time tue..
membelakang jerk..ye la en shukri kan keja kat mydin usj..aku dekat heitech usj tue..
memang dah takdir aku nak jumpa nan en shukri balik kot...

since dari dia taw aku keja dekat dengan opis dia kan..
so selalu la jugak dia dok sms nan aku...
call2 aku...
tapi masa nie aku macam layan xnak layan jerk..
setia la kononnyer kan...

tapi walaupun opis kitorang dekat2 jerk...kitorang xpenah la berjumpa..
ada macam alasan aku bagi..setiap kali nak jumpa...
one day..dia call aku...bagitau pasal umah sewa..dekat usj tue..
dia taw aku ulang alik dari seremban ke usj setiap hari kan..
so dengan murah hati dan baik hatinyer..
dia tolong carikan bilik sewa tuk aku...

opismate dia punya umah jugak..
petang lepas keja..aku pun pegi la tengok umah tue dengan en shukri..
esoknyer en shukri call aku..
cakap kecoh kat opis dia cakap..en shukri bawak awek..
awek seksi la apa la.....(seksi ke aku time tue...rasanyer xda la seksi pun...)

lepas aku pindah kat bilik sewa tue...
hubungan kitorang cam mesra balik la...sebab dah hari2 jumpa kan..
setiap hari ok ..kitorang jumpa..
pantang balik keja...
en shukri harus datang jemput aku..
bawak aku kuaq makan la apa la...
bawak aku jalan la..sangat rajin ok en shukri melayan aku time tue...
hahahahaha tapi kitorang lum declare balik taw..
just prenz only..xlebih dari tue..

lagipun masa tue hubungan aku dengan my boypren tue macam dah goyah skit la..
aku pun memang tengah cari peluang nak clash kan..
tapi aku cam xsampai hati nak cakap kata putus kan..

en shukri taw waktu tue aku dah ada somebody kan...
so dia cam kaber2 skit la..bila nak cakap nan aku nie...
tiba2..satu hari tue..
dia ajak aku kuar kan..kitorang pegi...makan lepas makan kitorang lepak dekat dataran...

masa dekat dalam keta di dataran tue...
tiba2 en shukri..wish sorry dan mintak aku bagi dia second peluang...
aku cam..WHAT...oh terkedu taw time nie..siap ngalir ohh air mata aku...
ahhahhahaahahahha ye..ye..aku taw aku poyo..
tapi ada aku kesah...
hahahahahahahaahhahaahahahahahah...

masa nie kan..aku lum break secara rasminyer pun dengan budak johor tue..
uawaaaaaaaaaaa...adakah aku kejam...
bukan aku macam tersepit taw time tue..
antara mama aku dengan budak johor tue kan..
aku harus la pilih keputusan mama aku kan...

lepas jerk aku break secara perlahan2 (hahahahahahaha ada ke break secara perlahan2...)
aku pun cam setuju la nak bagi peluang kedua dekat en shukri...

sumpah ohh..masa nie tiada cinta untuk en shukri lagik...(maksudnya cinta lum hadir la untuk dia...)
aku amik masa la jugak nak pupuk balik cinta aku dekat en shukri nie...
en shukri pandai taw..dia amik hati mama aku dulu...
sampai kan mama aku dah berkenan sangat dan nak sangat la dia jadi menantu mama aku taw..
ntah apa jampi dia hembus dekat mama aku ntah....
~wakakakakakakakakakakakak~

aku tengok mama aku pun dah suka kan dekat en shukri nie..
makcik aku pun suka dekat dia..
so aku terpikir xsalah la..aku bagi peluang tuk dia...
masa nie kan...memang en shukri berubah gila la...
bery the loving gitu...
sangat la menyayangi aku..dan sangat loving la...

1/5/2007 aku declare balik dengan en shukri...declare dekat cameron highland taw...
hahahahahahahaha over taw aku nie....
motip nak declare kat tempat sejuk2 nie....oppsssss...syyhhhh rasier taw...
masa nie baru wujud skit sayang aku dekat en shukri tue...

ha kat cameron harus la dia beli aku bunga sampai penuh bonet keta kan..
maklum la kat sana kan murah....
beli seploh hengget pun dah penuh bonet....
(nie pun kira bunga pemberian gak ke????)

sama tapi xserupa...

romantik la kononnyer nie..~ wakakkakakakaka

kitorang bercuti di cameron highland...


oh en shukri perut awak buncit la...ahhahahahaha

orang cakap kalu dah memang jodoh..
selama mana kita berpisah pun..
pasti kita akan bertemu jua kan...
macam cabaran jugak sebenarnya yang wujud masa..
hubungan kitorang kembali terjalin nie...
biasa la gaduh2 tue sudah semestinya la kan..
tapi aku rasa en shukri la yang banyak beralah dengan aku..
aku pulak jadi keras hati..tanak mengalah..
thanks to en shukri sebab tahan dengan perangai dan sikap aku...


2008

tanggal 31/08/2008..aku dengan en shukri bertunang....
tue pun dia dah deal nan mama aku awal2 lagik..
tiba2 dia cakap dekat aku kan...
merdeka family dia nak datang umah...
aku pun cam blur2..gitu...
datang umah untuk apa kan...
ropenyer dia dah bagitaw mama aku dah...
cit konon suprise la sangat kan......
en shukri nie memang suka buat suprise2 nie..
yang kadang2 buatkan aku tekanan sepanjang masa dengan suprise dia nie...
member2 aku pun ramai yang xtaw kitorang nak bertunang...
ye lah..suprise kata kan...


kakak en shukri yang sarungkan cincin...sebab mak en shukri dah passed away dah..
gile menggigil tangan aku time nie..aku rasa mesti SIL aku dapat rasakan gigilan tangan aku tue...seram sejuk oh....takutttttttttttt...

manis dak aku di hari pertunanganku...


alahai kononnyer ayu la nie...citt podah....


en shukri di hari pertunangan kitorang..selamber badak jerk dia dok kat pintu nak tengok orang sarung cincin..xmalu taw...aku cakap dok dalam keta jerk la..dia cakap laa biaq la..orang nak tengok..bleh..jawapan dia bagi dekat aku....

kitorang bertunang..7 bulan jerk....
tanggal 08/03/09 kitorang akad nikah....
tue pun mulanyer plan nak akad nikah 09/03/09 tapi sebabkan masalah cuti yang macam ish..
memang sakit hati la bila aku ingatkan pasal cuti tue...
sebab tue tarikh akad nikah kitorang di percepatkan sehari...


aku milik kamu...kamu milik aku...


outdoor kat belakang umah aku...naik buai hasil cousin aku buat..

giler panas time nie..tapi xberpeluh tue..menten mentang2 nak bergambar kan...
sanggup taw.... berpanas pun..lagipun tengah hati gembira kan...


jangan tanya napa aku letak gambar nie..wkakakakakaka motip nak tunjuk duit mas kawen la nie....harus la kan..orang kedah nie mas kawen suka2 hati dekat parents jerk kan nak letak brapa so jangan tanya aku la brapa amount nyer..ada la hampir2 dengan gaji aku..wakkakakakaka
ada unsur2 riak di situ...hahahahahaha larikkkssssss.....

sanding kat belah aku..14/03/2009.
start dari aku nak kawen nie la aku berminat dengan kaler purple nie..
tue pun sebab mama aku yang nak sangat aku pakai kaler purple..
lepas dari tue..langsung aku minat purple...


mrs. shukri..

haip..haip..jangan tengok lebih2 taw..

asal aku jerk yang muka suprise nie..en shukri muka selamber jerk..

majlis potong kek...sehari lepas majlis sanding kat umah aku...
sepatutnya potong kek kitorang buat malam...
tapi sebabkan malam tue..air xda..kat umah..so terpaksa la di tunda keesokkan nyer...

nie semua kat pantai belakang umah aku jerk...

majlis bertandang belah en shukri lak pada 21/03/2009
hasil permintaan mama aku..
aku pakai la tudung masa majlis bertandang ke rumah en shukri..
permintaan mama aku..dia cakap aku anak dia yang terakhir so dia nak la jugak
tengok aku kawen pakai tudung..
huhuhuhu beratnyer rasa hati..ku melangkah pegi..hahahahahahaha
masa nie cam xbrapa nak ikhlas pakai tudung tue..
cam keterpaksaan jerk...


cantik x..aku pakai tudung???

I Lap u bery much en shukri...

sepanjang tempoh kitorang berumah tangga yang baru berusia 5 bulan..
macam2 pahit manis yang aku dah rasa...
adat la dalam rumah tangga kan...
sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...
apapun..aku harapkan..agar ikatan yang kami bina nie akan kekal..
hingga hujung nyawa...AMIN...aku sayang kamu..en shukri...(wah mesti en shukri gelak besar aku cakap gini..)


9 comments:

Deqna said...

ooo tinggalkan pakwe sbb nak baik balik ngan pakwa lama yer?? not gud2.. hehehe takdelah lawak jer.. dah jodoh ngan en. shukri kan..

yg penting restu dari mak kan...

kiranya ni masih pengantin baru lagi lah nie... eh sape kawen dulu yer syura dulu ke awak?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna..

hahahahah syyyhhh rasier taw...wakkakakaka..bukan sebab tue..clash sebab ada en shukri..klu xda xclash gak kot..hahahahhahah keji.keji..
syura kawen dulu dia bulan 10 ke 11 ntah 2008..

Y@ZeD@ said...

wahhhhhhhh, tetiba feeling mcm nak bercinta balik lahhh..!! apakahh?? huhuuu ^_^

tantekk gambar2 kawen awak...best kan kawen dpt amik gmbr tantek2?? hehhe

semoga korg berdua bahagia hingga hujung nafas!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Y@ZeD@..

wah motip nie u nak bercinta lagi nie sis..u kan dah pegi bercinta dengan en yazed dekat geneva tue..jeles eida tengok taw...nak g jugak sis...

NeenaAnuar said...

Sis! tak sangka.. ur theme and my theme adelah sama! My side purple & belah en. teman hijau... hehehe..

Wahhh.. memang dah jodoh tu kann... tak leh nak kata apa dah... Semoga sis kekal bahagia selama2nyer yerr....

anyway Sis, thanks for doing this tag.. kalau ade new tags.. harus me tagging u! ahaks!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar..

ha'ah kan..sama la kita..heheheh...insya-allah semoga jodoh kita berkekalan...AMIN...

amoih nak kena TAG lagi la nie nyek...heheheheh

kojah said...

wahhh...moga bahagia ke akhir hayat kak =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kojah..

tengkiu dear...

aien~s corner said...

moga jodoh b`panjangan =?) amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails