Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, August 31, 2009

Expired dah...

orang lain dah story pasal ramadhan yang ke-7 dah aku baru la nak terhegeh2
cita pasal 1st ramadhan aku..
hahahahahah dah nama pun cable phone en shukri dah jahanam aku keja kan...
harus la berkurun baru dapat transfer semua gambar2 nie..


masa 1st ramadhan hari tue....aku nie dah buntu xtaw nak masak apa.
tuk menu berbuka kan...
(walaupun aku xposa..tapi en shukri posa kan..sian lak kat dia..)

pikir punya pikir...lepas layan cita hindustan dan tido sampai dekat kul 5..
aku pun decide tuk buat donut sajork...
senang dan cepat kan...
lagipun pagi tue aku dah buatkan agar2 merah...

sedih jerk..orang lain semua pakat berbuka dengan family ramai2..
aku berbuka dengan en shukri jerk..
uwaaaaaaaaaaaaa..time nie aku teringat betoi kat mama aku taw...

nak balik kampung pun bagai di kata la kan....
kot dekat dah lama aku balik...nie nak balik kedah sanun...alahai...

so dengan kepakaran yang ada...(pakar la sangat kan...)
donut menjadi menu aku hari tue...

Bahan2nya.....


tepung gandum...marjerin...

aku pakai mauripan jerk...aku xpandai nak pakai yis basah tue..

air garam yang suam..


Cara2nya....


campur jerk tepung semua bahan2 tue...tepung...mauripan(yis)..dan jugak marjerin.....



gaul sebati..dan masukkan air garam tue...pas tue korang bentukkan la donut tue...
suka hati korang la nak buat bentuk cam na pun..kan...


aku memang fail skit bab2 nak buat bulat2 donut nie..
makanyer macam2 bentuk ada la..donut aku nie...

12 ketul cukup la untuk aku dengan en shukri kan...

hasilnya.....
~sila abaikan biskut gula tiger tue yer..tue bukan menu tuk berbuka posa..heheheh dengan double tape pun ada atas meja kan...~

hari tue menu berbuka en shukri..donut..agar2 merah..dan kek pisang(beli dekat mydin)..
en shukri buat air sarsi...
berbuka lah kami dengan makanan tue sajork..
tue pun xabis taw..

oh mungkin korang pikir asal xmakan nasi kan..
kitorang memang cam nie...berbuka just makan kueh2 jerk dulu..
en shukri makan nasi lepas dia semayang magrib...

cam kelakar jerk pengalaman pertama kali berpuasa as a wife nie kan...
nak kena pikir nak masak apa..dulu sebelum kawen..xyah nak pikir apa2 pun...
tapi lepas dah kawen nie...rasa ada tanggungjawab lain lak kan..

apapun aku enjoy la jugak..pengalaman nie bukan senang nak dapat kan...
nanti taun2 yang akan datang dah terror la kan.. ~nak gak tue..~

3 comments:

Deqna said...

wah pandai wat donut gak... hebat..
watie ada cakap awak memang dari dulu since zaman kolej suka wat donut kan??

NeenaAnuar said...

amboii.. sesungguhnyer sis sgt rajin OK! nanti leh rasa donot sis nie.. cam menarik jerrr.. huhuuhuhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna..

hehehe e2 jerk pun kue yang sangat senang nak buat..memang since belajar lagi kta suka buat donut nie...hehe

NeenaAnuar..

hehhe e2 datang syeh rajin sis...klu datang syeh malas..langsung xjadi apa2..hehehe bleh2 nanti kta buatkan tuk sis k...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails