Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Monday, August 31, 2009

Apam Pisang Kukus.

rabu lepas aku ada buat apam pisang...
percubaan pertama nie aku buat apam pisang nie...
kebetulan hari tue en shukri ada beli pisang kan...

sebabkan dah masak sangat pisang tue aku pun apa lagi...
masa kat opis tue aku dah sibuk dok cari resepi dah kan..
haruslah aku praktikkan resepi2 baru tue...

senang jerk nak buat apam pisang nie....
sempat la aku balik keja sampai kat umah kul 6...
sediakan bahan2...pas tue kukus jerk kan...
sampai time berbuka posa masak la apam tue..


nie lah hasilnya apam pisang kukus...

aku memang suka mencuba resepi2 baru yang senang nie...
kena la kan..nak tambat hati suami katanyer...
en shukri cakap rasa macam kek pisang jerk apam pisang aku buat tue..
dah tue nama pun berasaskan pisang kan..
harus la sama jerk rasanyer...


xsempat nak potong...panas lagik...

klu korang ada resepi2 yang senang tue share la nan aku...
yang xpayah nak pakai oven @ microwave jerk la yer...
almaklum la...umah aku xda semua tue...uwaaaaaaaaaaaaaaaa....

p/s : hujung minggu depan plan nak masak nasi tomato dengan ayam masak kalio la...

9 comments:

vInA said...

nak boley? ;)

sayangtikah said...

sodap2x....mano rosopi ehh???

nasaoji said...

rajin nyer akak masak....

hebat!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

vInA

bley datang la umah...hehehe

sayangtikah..

alamak kak,eida lupa la nak kasi resepi nyer..nti eida kasi yer..

nasaoji

datang syeh rajin ok la..kot datang syeh malas..hehehe

kojah said...

kak, nak ckitt

Deqna said...

wah pandai nyer wat kuih.... kita takdelah resipi yg simple2 takat wat cekodok tu bolehlah..hehehe..
tapi kita bab2 kuih memang fail lah.. mungkin sbb shah tak suka makan kuih kot...

tapi kalau masak lauk pauk saya suka..hehe

[z@ck] said...

sodap aih apam pisang kukus akak ni..
hantar mai SP satu talam..
hehehe

NeenaAnuar said...

wahh.. very the pandai sis buat apam ... kite kalu pisang2 nie selalunyer buat lempeng lar...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kojah..

bleh2 nanti datang raya umah akak..akak buat tuk kojah..heheheh

deqna...

hahahahaha mana ada pandainyer deqna nie first time trial tue..nasib baik jadi...hehehhehe ..
nanti leh la deqna sharing masak lauk pauk dengan kta lak nyek...

z@ck..

bleh2 xda hal..nanti raya akak hantaq...akak balik raya seminggu kat kedah ha..

NeenaAnuar..

hahahaha pandai mendenyer kira nasib la tue..menjadi heheheheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails