Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Tuesday, August 11, 2009

WAKENABEB

jangan terpedaya dengan tajuk N3 tue yer...
sebenarnya... aku telah di wakenabeb kan oleh kawan baru (kawan blogger)
heheehe haip2..korang nie..idak lerr kena apa pun..
kena TAG jerk pun.....xsangka gak aku...dia nak mengTAG aku sebenarnyer..heheheh

Aku GEMBIRA bila :

banyak mende yang buatkan aku gembira nie...
tapi aku letak skit2 dah ler yer..
kang muntah badang lak korang baca kan..
baca sampai nyampah lak kan...
(wah ada ke orang yang baca masalahnyer..emo di sini...huhuhuhuh)

1) en shukri bawak aku berjalan2..xkira la..bercuti ka..atau just bawak jalan2 hari sabtu
ahad...janji bawak aku jalan jerk.....

2) en shukri cakap.."jom balik kampung...." yahhhhhhhhhhhhhhooooooooooooooooooooooooooo

3) en shukri nak belikan aku hadiah sempena besday aku...(gembira sebab aku pilih sendiri barang tue...)

4) aku di kelilingi insan2 yang aku sayang..dan menyayangi aku....

5) en shukri dapat increament.dan bonus....(eh asal lak aku yang gembira nyek...hahahaha ada maksud nie...syyyhhhhhh)

ohhh ini hanyalah sebahagiaan dari kebahagiaan aku sebenarnya....
aku share skit2 dah la nyek......

Deqna cakap copy award nie dah letak kat blog kan..
so aku dah copy dah...
(xyah jadi artis pun aku leh dapat award taw...ko ado??????)
ohh riak di situ....

terima kasih kepada mama..suami..dan semua peminat yang
sudi menyokong karier aku selama nie...
(matiklah mak verangan diva...larikkkssssss.....)

thanks to deqna tuk award nie.....terimalah lagu terima kasih dari awie...
wkakakakakakakakakak

nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini:

ish nie yang susah skit nie...aku pun baru jerk nak berkenalan nan pemberi award nie..
apapun aku akan cuba berikan yang terbaik la tentang dia...

1) dia nie member dari member belajar aku dulu...
hari tue..aku baca blog peej pas tue aku nampak la ada satu link NtahApeApeAje..
sebabkan tangan aku memang suka mengclick sana sini...
so aku click la link tue kan...
jap g aku tengok muka macam aku penah jumpa sebelum nie...
aku jumpa dengan si NtahApeApeAje nie taun lepas bulan 10 kat
majlis kawin member aku..
kebetulan kan....
pas tue aku pun apa lagi...
sms la member aku..(member deqna jugak budak nie..)

"watie..member ko yang datang kenduri syura hari tue ada blog nyek????"
"ha'ah..napa??"
"xda la..aku jumpa blog dia..sebab tue aku tanya sebab aku macam penah tengok muka dia...heheheh"


ha semangat ok aku siap sms tanya nie nak dapatkan kepastian..so sejak dari tue
aku pun mengadd la link dia kat blog aku..
thanks to deqna..coz sudi kawan dengan aku..walaupun dalam alam cyber..
hehehhehehe

2) dia nie muka sweet jerk..aku suka tengok gambar dia bila dia senyum...
nampak sangat manis...(aku ikhlas nie taw...aku susah ohh nak puji orang...)

3) seorang yang sangat suka bergambar..dia memang camwhore...(cam aku elergi ohhh bila tengok kamera...mula la aku nak beraksi eh nie nak bagitaw pasal deqna ke pasal aku nie..
opppsss i'm cowie)

4) baru balik bercuti dari sarawak bumi kenyalang sempena anniversary dia yang ke-2..hapie anniversary to u...

5) dah ada umah sendiri tapi lum pindah dok umah sendiri lagik...(cantik oo umah dia...bila lak time aku kan..)

6) bekas student UITM dan sekarang nie dia keja dekat BNM (Bank Negara Malaysia..)

Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

(ish awat nak taw hobi orang lak nie..nak join hobi ka hehehehehhe)

1) aku suka berjalan dan bercuti...ohh sangat suka...e2 adalah fakta....

2) hobi aku suka mensurf internet...(pantang bos aku xda harus keja aku dok mensurf tenet jerk...)

3) suka cuba sesuatu masakan..pas tue...jadikan en shukri dan cousin aku..
sebagai tester aku...bahan xperimen harus la diorang yang kena makan dulu kan...

4) suka menyanyi..jom karok....ada bran ka???? (ohh dah lama xkarok la...)

5) aku sangat suka bercakap...hahaha sampai kadang2 en shukri malas nak layan aku cakap...

6) aku nie kalu mula2 nak kenal dengan orang tue memang cam xsen dan sombong skit la..
sebab muka aku memang susah nak senyum...mama aku selalu cakap yang aku susah nak senyum...asyik masam jerk...tapi skrang aku dah tukar tabiat aku tue dah...aku dah murah dengan senyuman dah sekarang.....tapi sebenarnya kan..aku nie xsombong taw...aku sangat friendly..xcaya..tanya kawan2 aku.....

7) aku sangat garang...dan panas baran...serta kuat melawan.....

8) sangat susah nak menitiskan air mata dulu...sampai mama aku cakap yang aku nie hati batu..
tapi lepas kawen nie aku dah jadi seorang yang sentiasa sensitip dengan semua benda....

9) aku suka berblogging.hari2 aku akan buka blog semua kenalan aku...ada yang aku baca jerk tanpa meninggalkan sebarang jejak...(jangan marahhh rr...)sebab dari sini aku dapat kenal dengan ramai kawan2...terima kasih semua yang sudi kenal dengan aku dekat dalam blog nie yer...korang memang world la...

sebenarnye banyak lagi..tapi dah nak 9 so aku kasi 9 jerk la kan...
kang aku kasi lelebih kang kata aku xpaham bahasa lak..
wkkakakakakakakak

Pilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka:

1) Kak Aida - pun baru celebrate anniversary ke-5 yang jauh di perantaun orang kat dublin nue dan sorang akak yang sangat sweet...suka berjalan pun ye gak nie..sangat jeles
tengok blog dia...asyik berjalan jerk.

2) Ceera - (xpayah nak kenalkan dia lagi dengan korang..aku rasa separuh dari blogger2 kenal
dia)..masa aku mula2 start berblogging dulu..dengan dia la aku banyak tanya...dia
memang cikgu yang baik...thanks ceera..

3) Kojah - baru balik dari holiday seminggu dengan kawan2 dia dekat sabah..

4) Vina - yang tengah demam sekarang nie..kesian..sibuk dengan study....

5) Kristy Pinky - ibu muda yang baru start keja dan bersedih kena tinggalkan baby mawar dia
dekat nursery.

6) Z@ck - bakal cikgu..dan bakal meninggalkan malaysia nanti..tuk further study dia..

7) Adik - bakal jadi mummy lagi beberapa bulan...dan dia jugak my best prenz masa study
dulu.

8) Honey - baru menamatkan zaman bujangnyer dengan pilihan hati..selamat pengantin baru...

9) Mala - baru balik dari second honeymoon.lagisatu yang menarik tentang dia nie kan..
hari tue lappy dia rosak..xda connection..sekarang nie router lak..hehehe macam2 kan.
dan lagi satu..aku suka borak nan dia nie..hari2 kami dok berYM..kenal dia pun dalam
blog jugak..see memang blog nie bagus kan...(matikla..dia sekarang sibuk dok hapdet
pasal honeymoon dia aku dah kasi TAG heheheh )

10) SayangTikah - satu opis dengan aku...tapi dah 2 TAG yang aku kasi dia xbuat...akak..tolong
buat yer..ko nie sibuk bebena lahai....

ha tengok nama2 korang yang shortlisted tue..
kiranya beruntung hoke..jadi pilihan aku..
wakakakakaka...jangan salah anggapan lak..
xsemesti nyer nama yang aku xpilih tue..aku xsuka...@ apa2 kan..
tapi nama korang nanti aku pilih aku ada TAG lain yang menyusul yer....
hehehehehhehehehe

dan kepada shortlisted aku..tolong buat yer....sayang lah korang....hehhehehe

6 comments:

NeenaAnuar said...

Wwwoooo.. sis pun kaki jalan2 gak yer... bagus2...

Garang yer sis? wahh.. takoottttt nyerr.. tapi sama jer kite yg benarnyer.. me pun garang gak... hehehehe...

Deqna said...

yea... tepuk2 utk purpleliciouslove.. tq dear.. menyiapkan tugasan ni dengan baik sekali.. kalau ada markah leh dapat A++ lah.. sbb sumer soalan dijawab dengan baik sekali (especially jawapan yg sgt baik2 kepada pemberi tag).. toce..pastu ikut arahan, tag 10 org, memang 10 org lah yg di tag.. hahaha fadan muka mangsa2 yg lain itu..hehe

yelah walaupun dulu kita jumpa masing2 tak tegur kan.. tapi kita berteguran di blog.. so, now dah jadi fren pun kan..

nway teruskan keselambaan anda :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

NeenaAnuar..

hehehe sama la kita suka jalan..memang enjoy kalau dapat jalan...

ha'ah memang kta garang pun..tambah2 dengan anak2 buah..tapi kadang2 tue ikut jugak kehendak diorang..heheh

Deqna..

ahahha dapat full mark nyek..wah best la.cam nie..
tue la kan..memang blog nie bagus ooo dapat mengeratkan hubungan sebab kadang2 kat luar masing2 cam malu2 nak mesra2 kan.. hehehe tapi dalam blog memang selamber habis la.. :)

kojah said...

hehehe tak sangka nama saya pun ado...thanx kak...nnti weekend nie sy wat...hihihi

Y@ZeD@ said...

alamakk kena tag la.. erkk, nti ekk akk buat.. tunggu free skit.. hihii

wahh, tetiba verangan academic award lak dpt award2 cenggini..ahaksssss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kojah..

heheh xsangka nyek..buat jgn xbuat yer...

Y@ZeD@..

hahahah diva pun diva la kak...ok apo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails