Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, August 26, 2009

Tentang 2 Hati..Part 1

Thanks to sis Neena coz sudi nak mengTAG aku..
uwaaaaaa kena TAG lagi...tapi bagus gak TAG nie..dapat gak aku mengimbas memori silam kan..
bab2 cintan cintun lak tue..
walaweh...maw makan bulan aku nak karang nie...
hahahahahahaha......

tapi apa pun aku cuba la yang terbaik tuk mengimbas segala memori antara aku
dan lelaki yang bernama MOHD SHUKRI BIN MAJID...

laki lain xleh kan...wakakkakakakakaakka opppsss kantoi plak...
*en shukri sila abaikan statement e2 yer...ala nak bergurau di bulan ramadhan apa salahnyer...*

ok lah back to the topic...

aku kenal dengan en shukri nie taun 2000..kebetulan dia satu kelas dengan aku...
masa belajar dulu....
dan kebetulan pulak...masa batch nie ramai budak2 dari utara dalam kelas tue..
so aku memang geng la dengan budak2 lelaki dalam kelas tue kan..
majoriti lelaki dalam kelas tue..geng aku..
wakakakakkakakaakkaka motip nie berkawan dengan lelaki jerk kan...

dan nak di jadikan crita..satu hari tue..lepas kitorang dah habis kelas..
tengah dok melepak2 sambil nak tunggu next class kan...
tiba2 ada sorang member aku tue..
dok mengkenen2 aku dengan en shukri nie...
dan aku dengan lantangnyer terus bersuara....

"EH TOLONG LA...TAK HINGIN LA AKU DENGAN DIA TUE..."
wakakakkakaaka gila bongkak kan...en shukri ada kat belakang aku ohh time tue..aku xperasan taw.....tapi ada haku kesah..(time tu jerk la..)
btoi la masa tue aku xsuka betoi la dengan en shukri...
muka dia tue dah macam samseng ok..
budak2 kelas aku semua pakat panggil dia KOMENG...ha..bayangkan betapa samsengnyer dia..
wakakkakakakakakakakaka

tapi yang klakarnya kan..
walaupun aku xsuka dia...
tapi aku masih la bersahabat dengan dia..
dan kebetulan pulak ada budak dari kos pembinaaan yang falling in love dengan dia..
wakakkakakakaaakakak
klakar taw..aku lantakkan jerk..ye lah sebab masa tue memang aku xsuka langsung dekat en shukri nie...

tapi tue lah kan...kata orang tua2...jangan terlalu membenci @ xsuka dengan seseorang
nanti perasaaan sayang tue akan wujud dari hasil kebencian @ xsuka tue..

one day...masa tue nak cuti semester...
tiba2 dia ajak aku balik kampung sekali dengan dia...
wakkakakakakakaka balik naik bus la..
masa study mana ada keta2 nie lagik..
tapi en shukri ada motor.dan dia jugak klu bawak motor cam mat rempit..laju giler...

masa study tue walaupun aku xsuka dekat en shukri...
tapi aku selalu tumpang dia balik kelas...
wakkakakakakaa...kesempatan harus lah kita gunakan sebaik mungkin kan..
xyah la aku nak berpanas tunggu bas kan..harus aku tumpang jerk dia naik motor..

jangan xtaw..setiap kali aku naik motor nan en shukri beg sandang aku akan jadi border antara
aku dan en shukri....ha sucikan aku..hahahahahahaahahah (sila gelakkan aku beramai2..)

dan ntah macam mana la kan...aku pun setuju la nak balik kampung
sekali dengan en shukri..ye lah kami kan sama2 kedahan...
so bas tue memang satu arah la...cuma aku kena turun dulu la dekat sungai petani..
en shukri lak turun dekat jitra....

bulan berganti bulan..masa berganti masa...tiba2 aku pun tercouple la dengan en shukri...
hahahahahahahah ada ke ayat tercouple nie..
ntah la..yang pasti aku masih ingat tarikh aku couple dengan dia for the first time tue...
16/09/00
harus la first time..sebab ada episod kedua antara aku dan en shukri nie....


kenangan cinta kami...masa nie kat sunway piramid...hahahahha giler keding kan en shukri time nie...dan tengok la kecubbyan aku tue....*kurus melidi taw en shukri time nie...*
(sis neena..sama kan..en shukri nan en anuar masa dulu2 kurus melidi jerk..heheheh)

kisah cinta kitorang nie .. sama la macam budak2 student yang lain kan..
ada pasang dan surut nyer la...
ohh masa zaman2 belajar dulu en shukri sangat lah tidak romantik orangnyer....
tengok muka pun dah taw kan..
opppsssssss.......i'm cowie...

selalu gak la kitorang gaduh2 nie...aku pun panas baran gak kan...dia pun panas gak..
dah 2-2 panas..harus la kebakaran melanda kan....siap rentung semua bagai...
sepanjang aku bercouple dengan en shukri time belajar dulu kan..
sekali jerk dia kasi aku bunga..hahahahahahahahahha time tue aku rasa cam lawak pun ye gak..
masa tue dalam bas otw nak balik kampung cuti semester jugak...

tiba2 masa aku dah nak turun kan..dia bagi aku bunga..ros 3 kuntum..hahahahah
dan ayat dia yang aku xleh lupa ...
"JANGAN BAWAK BALIK BUNGA NIE KE KAMPUS TAW"
hahahahahaha takut orang tau dia md rock yang berjiwa romantik la tue...
e2 la first dan last dia kasi aku bunga....huhuhuhuhuhuhuhuhu
xyah la aku nak verangan tiba2 ada florist datang hantar bunga kat opis nie untuk aku
istimewa dari en shukri...huh`...simpan jerk la impian tue..*emo di sini..*

hubungan aku dengan en shukri..on and off la..
sekejap ada sekejap xda..
sampai la..dah habis belajar...aku terus break off nan en shukri..
entah la..maybe sebab dah berjauhan kot..
dan aku pun xrasa dia serius time tue....

aku la yang mintak clash tue..wakkakakakakaka....
aku just hantaq sms jerk cakap aku nak break off nan dia...
giler keji kan...so since dari aku hantaq sms kat dia hari tue...
aku pun apa lagi kan..
harus la..sekejapan jerk dah ada pengganti en shukri..
wahhahahaahahahahahahahha giler play2 aku nie...

aku break nan en shukri taun 2002...
setaun la aku xda somebody special dalam hidup aku..
just kawan2 tue memang ramai la..
tapi taun 2003 aku dah start ada somebody dah..hahahahha pengganti en shukri la konsepnyer nie...

tapi apakan daya my mum xapprove lak..
katanyer orang jauh..ye la budak tue orang johor..so mama aku cam takut
anak dia xnak balik kedah langsung nanti kan...
makanyer hubungan aku mendapat tentangan hebat la dari mama aku....

siap mama aku cakap kalu budak tue masuk meminang jugak mama aku nak letak harga 20K..
wah artiss kah koh..nak letak mahai2 nie...
hahhaahhahaa....

tiba2...taun 2006 en shukri sms aku..semenjak aku berpisah dengan dia sejak dari 2002..
4 taun ok..kitorang cam lost contact....
tapi aku still ingat phone no en shukri..ye la nombor phone tue aku yang pilih kan..
harus la aku ingat..sampai bila2...
tiba2 dia sms aku wish hapie besday dan selamat hari raya...
masa raya tue aku pun invite la dia datang umah aku...(masa nie aku bajet dia xkan datang la kan..)
tiba2 tengah hari tue dia call aku cakap dah dekat nak sampai depan umah aku..
WHAT???????????...dah la masa tue ramai orang dekat umah aku...ye la kata pun raya kan...

dengan gentlemannyer dia datang umah aku..siap mintak izin kat mama aku nak ajak aku kuar..
wakakakakakakak..kami kuaq pegi penang..jalan2 dekat padang kota....
masa nie aku sangat sombong la nan dia...
hahahahahah nasib ko la kan..time nie kan aku dah ada pengganti dia..
harus la aku belagak sombong kan...
tue la last aku jumpa dia....


5 comments:

Deqna said...

lor abis begitu sajer... potong stim betul lah.. cpt yer publish next episode...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Deqna..

ahhahahahaha tungggguuuuuuuuuuu

nasaoji said...

cepat2 kak....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasaoji..

dah siap dik nun..

NeenaAnuar said...

perrggghhh.... lagi best 4 tahun lost contact...

hehehe.. memang sama lar kite sis.. tang konsep kurus gemuks tuu... huhuhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails