Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, March 30, 2011

wah glamer aku kat blog ko nok....

nok......glemer aku kat blog ko nok...
kekkekekekeekek...tima kasih readers2 ku yang datang dari blog ina the kaki....
*nok ko jangan mintak royalti dari aku lak taw.....*



wah dari google search harus la utama kan..




hit dari puan kaki nie 8...
kekekekekkek cayalah puan kaki...
blog ko telah mempemeskan blog mak...jugak... :P



lepas tue skodeng lak keywords...
sekali...wakkakak ntah apa2 hoke..apa ingat blog aku nie taraf kedai mamak ke uollsss...
apa kelas la nak search air sirap ais......
wakakkakakkkaka so not me taw...
aku suka nescafe o jerk la...
hehehehehehheh






kepala sapa lak hang nak putaq nie...
tolong yer...walaupun mak nie muka ganazzzzzzzzzzzzzzz
tapi mak xpenah lagi dok putaq pala orang taw..
ateeeeeeeeeee ko ingat pala diorang xbayaq fitrah ke dik nonnnnnnnnnnnn oiiiiiiiiiii



sejuk hati nampak keywords dr fadilah kamsah..
leh jadi pemangkin semangat aku berblogging lagi la pas nie..
tapi tolong la search yang best2 skit..
contohnya..
cik pepel yang cute...
xpun cik pepel kuat mentedarah...*ok tue ober..:P*
paling2 xpun..cik pepel ada anak yang comel..
allalalalalalalalalalala ok2 nak bergurau pun xleh taw...



notakakikuberbunyi:xsangka aku ada jugak silent reader..heheheh anyway thanks u semua reader2 ku...tanpa kalian sunyilah goblog ku..eh cilap blogku.....keep reading k.....nanti gambar2 amani akan menyusul...*huhuhu banyak silent reader mak baca blog mak..sebab nak tengok amani jerk..uwaaaaaaaaaaaa mak sentap...*

i know i cute like my mader....:P


wink..wink..wink....
cute sangat la mader ko nie kan nak......

*hari nie aku xmasuk opis..makanya nie adalah autopublish yer tawan2....*
hari nie ada final UAT dekat KL plak...
fuhhhhhhhhhhhhhhhhh mudah2an semuanya berjalan lancar...


sebagai pembakar kalori semangat bonda......
amani adalah ketenangan bonda....




do uncle n untie thinks amani cute????
if i'm cute sila click like button kat bawah..lalalala :P




senyum control budak dagu double chin nie...
senyum sinis di pagi hari....
kekekekek leher pun xnampak ada hati nak xsen kan.. :P





"I Know You Wish Your Baby Cute Like Me!!"
lalalalalalalalal amani yang perasan kan...
cute ke masalahnya...



nie hari ahad lepas....masa otw pegi BN YOUTH JOB Fair kat pwtc...
pagi kan main lagi berheadband bagai kan...
masuk petang dah sleep...habis headband kemana hala dah....
so sebagai penyelamat bonda bawak hair clip la...




jom sapa berani nak drift ngan amani..
amani besar nanti nak jadi drifter la...
sebab bonda suka bawak keta laju2....dedi pun sama...
kan main xsen ooo tue dia usha aku nak pegang kaki dia la tue...
aku nie takut dia tergolek dok jerk..
dia leh usha2 lak..
eleh...





dedi kat luar....
tengah borak2 ngan kawan paksu amani...
nie dia tengah dok bergurau senda ngan bonda dia la nie..
habis di tariknya shawl bonda dia..
ooooo ko gurau kasar nyek..nanti ko..bonda restling ko nanti...



kekekekkeke bonda yang getik amik gambar nie sampai 2 kali..
sampai dedi cakap bonda hang nie xtorah la nie...
*xpaham apa tue xtorah sila google kamus utara..ehhehehehehehhe xpun sila la tanya orang2 utara...*



nak tau kenapa anak bonda cute???
harus la sebab baka dia adalah yang terbaik...cute mute...
eh semua la...
xdapat nak di huraikan dengan kata2 la..
tengok gambar sebagai bukti dah la...



|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|

|
|
|
|

|

|

|
|
|
|
|

eh mana bukti cute mute nie..


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


tadaaaaaaaaaaaaaaaa





i tell u...like mader like doter la kan cute dia...
*alamak xnampak dagu berlapis bonda amani la plak...*

ok2 skali lagi..







wakakkakaka cute kan bonda...
cepat cakap cute sebelum bonda privatekan blog nie sebulan...hahahahahahah
keji punya ugutan....



notakakikuberbunyi: jangan marah klu hari nie aku xsempat nak BW kat 'umah' korang semua taw...lepas habis UAT aku nak pekena nasi kandar pelita...awas acu..nanti bonda kasi tayang kat acu plak..pastue ingat nak ke masjid india..nak cari shawl...lalalalalalallala...nak kasi teman blogger dari sarawak tue ngan tuk my BFF besday esok.......

Tuesday, March 29, 2011

kalut sampai xdan nak boh tajuk...

ya ampun......mentang2 la hari nie xposa....asyik la kuar story makan..makan..dan makan...
well..pepel ngan makanan memang xdapat dipisahkan...
gila ko..ilang nikmat dunia yang nie klu xmakan2 kan..kan...

hari tue BW kat umah mama darissa... sekali bleh plak dia tayang gambar mee sizzling...
harus ngidam lepas tue...
terus ajak my gulprenz lunch kat JJ semata2 nak makan mee sizzling nie la...


kuat betol kan pengaruh makanan kat blog nie...kekekekekekke PRB btoi...
*PRB = Pengaruh Rakan Blog*



yeyeyeyeye pantang tuk xleh makan mee sudah habis...*cuma laksa jerk belum tamat tempoh pantang lagi..huhuhuhu raya nanti baru leh makan laksa..*
makanya harus la bedal kan....
ko tengok tue..klu boleh...aku nak tabur2 lagi cili kat dalam tue...
mee sizzling nie harus la menu pilihan aku...







nie my gulprenz punya...
tomyam mende ntah...sodap gak katanya....
ntah xrasa pun...
tapi tetiba skrang teringin nak makan mee ulat tue lak..
*kekekekekekke nama xhagak2 mee ulat...ala mee yang kontot2 tue..apa nyek nama dia..*





eh tersilap tayang lagi skali lak...
lalalalalalallalala sedap weh...telur adalah tersembunyi kat bawah kuah tue...pehhhhhhhhhh
tangkap leleh btoi...
tapi diorang nie kedek cendawan tue la..
huhuhuhuhuh aku soka cendawan tue..sedap gilos...




beverages baru kat food court JJ...
sjora....ada 2 jenis...pineapple ngan manggo...
beli 2 dapat pree 1...
so kitorang amik pineapple 2...yang pree tue amik manggo..
sumpah sedap gilos hoke air sjora nie..
dan2 rasa nak minum air nie lagi...
ish xsoka taw...



nie namanya sabotaj...
saja taw nak kasi gambar mak gegar....




ko hado nak tiup kasi sejuk pun sengeh2...non hado kan..
aku hado... * nie namanya senyum sinis kan datin kan..:P*



notakakikuberbunyi: mengantok ya rabbi nie...rasa nak tido jerk...ok la..nak g solat pastue nak tido barang 1/2jam ke sejam...alallalalalala bos kan xda...oberthe sea.....apa lagi harus la amik kesempatan kan.....syhhhhhhhhhhhhhh korang jangan bising2 taw....



sebabkan hari nie aku tak.......

selamat pagi pembaca2 yang berada di malaysia...brunei..singapore....vietnam....NZ..
lalalalalalallalla vajet retis kah ko....nak negara2 bagai yang baca blog ko kan...
"sesuatu" sangat hoke budak yang posa semalam pastue collapse dari tengah hari bawak ke malam tue....

gila ko...semalam...start dari kul 12 lebih..membawa ke malam aku collapse terus...
sangat2 xlarat..huhuhuhuhuhuhuh...tue la..orang nak posa makan..aku idak...
dengan tengah hari ahad tue makan nasi separuh pastue xabis...
malam nyer lak hanya makan karipap mini 5ketul...
dah bajet kuat nak posa semalam kan...
sekali hamek ko..padan muka diri sendiri...
yeyeyeyye sila gelakkan aku secara berjemaah...


makanya hari nie aku amik keputusan xmo posa..sambung hari khamis nie plak..insya-allah...
sebab semalam aku hanya makan pau kacang..ngan roti 2 keping pastue terus tido.....


ok2..bebel panjang2 lak makcik pepel nie....
walhal nak story bab makan2 last week...sebelum ke shah alam tue...




lunch sorang2...kat A&W kinrara....
hhuhuhuhuhu aku klu makan sorang2...lebih prefere makan kat fast food....
sebab xramai sangat orang...
ateeeee aku kan PEMALU * sila percaya semua..*




sambil makan..sambil amik gambar...tapi sebelum amik gambar..kasi tutup dulu sound kat henpon aku nie..
kang mamat kat belakang aku usha lelebih lak..
dah la asyik dok usha jerk dari aku masuk...
mengong btoi.... xsuka taw.....orang usha aku...aku usha orang xpa...
lalalalalalalalal...




nak tunjuk float yang sodappppppppppp gilo....
sakan minum ais...xsedar diri batuk xbaik2 lagi..
ateee ubat katanya kan..hehehhehehe




fries pun sodap gak..
tapi klu dapat curly fries lagi sedap kan...




.promo terbaru A&W...xxxxxxxtraaaaa long coney dog..


rut beer float yang mabeles...
dulu masa zaman study slalu lepak dekat A&W nie....pastue rembat gelas nie bawak balik..
wakakakkakakaaakakka gila jahat kan....




promo pada setiap hari khamis..
beger mende ntah..lupa sudahhhhhhhhhh
kenyang sampai malam...errrrrrrrrkkkkk




tengah dok best2 makan...staff A&W nie datang kasi form sebey...
soh aku isi...




kaji selidik....
aku main tanda2 jerk..asal buat sudah kan...




notakakikuberbunyi: sapa dengar topic dekat hot fm pagi tadi...pehhhhhh gila betoi...topicnya..pemandu wanita merbahayakan.....eeeeeeeeeeeee sangat menggeramkan aku...

Monday, March 28, 2011

xmo cakap banyak...

hari nie..sebabkan isnin aku bukan monday blues..sebab hari nie pakai baju merah menyala2..
nak elak mood monday blues la kononnya kan.. :P



tapi sayangnya...walaupun cuba nak elak mood monday blues...tapi.......

aku sangat mengantok.....sebab hari nie aku posa....
fuhhhh permudahkan la urusanku dalam meneruskan posaku hari nie...


so sebab mengantok dan posa......xmo cakap banyak2....




V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V



mari kita tido...
jeles oooo tengok amani sleep sampai terlentok2 gitu....



meh kita kasi close-up skit...
budak yang bangun awal pagi...dan kena mandi air paip kul 7.30 pagi...sebab dia telah mempoo-poo .... *amani memang xmandi air suam bagai dah...dia mandi ngan air paip jerk best skit..sejuk...hehehehhe*




nyenyaknya anak bonda sleep...
amani klu sleep memang mata xrapat...
tue memang keturunan kot...sebab aku pun sama jugak mama aku cakap...
*klakar teringat anak cousin aku dia cakap amani bangun...sebab mata xrapat..dia punya la buaikan amani nak kasi mata amani rapat..lahai adam..co cuwweeett sangat...*




sapa nak join amani sleep...meh la..bonda pun dah ngantok sangat nie...
bos lak hari nie xda..obersea...yeyeyeyeyeyey apa lagi..leh la bonda join amani sleep...






notakakikuberbunyi: grandma amani yang jaga amani tue..bukan M.I.L aku dan jugak bukan mak aku..tapi mak angkat aku jerk..dia bestprenz mama aku dah 30 tahun ++ dah...sebabkan mama aku ngan dia dah macam sedara...so dia sudi la nak tolong jaga amani....


Sunday, March 27, 2011

nasib baik duk umah teres...klu x....

selamat pagi semua....huhuhuuhuhuhu tajuk xhengat sangat kan...

hari nie bangun awal.....semalam xleh nak tido...kul 12.30 terjaga sebab saket gg yang amat..stok berdenyut2 hoke...huhuhuhu

pusing kiri..pusing kanan...still mata xleh nak pejam jugak...last2 turun g dapur...
amik lesung batu...cari bunga cengkih...tumbuk...sumbat dekat gg yang berlubang tue....

ce klu dok umah apartment ka apa kan..harus kena ketok pintu ngan jiran bawah sebab memekak di malam hari......heheheheh...nak masak apa dok menumbuk kul 12.30am..


1/2 jam lepas tue..baru dapat lelap....fuhhhhhhhhhhhhh sangat2 mujarab ok petua nie.....
tenkiu tuk mama qis sebab share petua nie...
sangat2 berguna tuk orang yang penakot cam aku nak g klinik gg nie...

bangun jerk pagi nie..try google lagi petua2 tuk ilangkan sakit gigi..

dan antaranya adalah seperti di bawah..:

Sakit Gigi Berlubang

  1. Cara yang paling cepat emnghilangkannya, tumbuk beberapa kuntum bunga cengkih. Kemudian sumbatkan pada gigi yang berlubang tadi.
  2. Kunyahlah sirih yang dicampur sedikit kapur. Letakkan pada gigi yang sakit.
  3. Goreng asam jawa beberapa minit. Kemudian bakar sedikit garam kasar ke dalam daun pisang. Tumbuk kedua-dua bahan ini sehingga halus. Kemudian tampalkan pada gigi yang sakit.
  4. Hiris bawang putih dan tempelkan pada gigi yang sakit. Biarkan selama satu jam.
  5. Rendamkan sedikit gambir dalam setengah cawan air suam. Tumbuk sehingga separuh hancur.Masukkan gambir ini ke dalam gigi yang berlubang.
sesapa yang ada petua lain..meh la kita share2 skit...
aku nie memang penakot tahap maksima punya nak g klinik gg taw..
ntah la cam nak g jumpa hanto jerk dentist tue...
xsoka..xsoka...

gigi geraham aku dah tinggal separuh jerk...yang lagi separuh dah patah skit2..heheheheheh gigi nie gedix taw nak patah pun skit2..
so ada yang belen2 tertinggal kat gusi tue la yang sakit tue...

hari tue budak opis mate aku kena buat operate gigi...huhuhuhhu dia yang lelaki pun cakap sakit melampau...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa takut lagi skali....




nie bukan gigi aku....nie gigi sapa ntah..aku jumpa dalam mr google... :P
klu gigi aku lagi teruk dari nie rasanya yang sakit nie..ahhahahahahahahahaha



now dah xsakit dah....mujarab jugak petua orang lama nie....
lagi skali..tima kasih mama qis sebab sudi share petua tue ngan cheq na...

Friday, March 25, 2011

Ratu makan sudah kembali

petang2 jemaat yang suram2 nie....memang best dapat tido nie kan..
nak2 lak bila perut dah full house...
enaknya lena sambil cium2 bantal busyuk.....


tadi kan dah bagitau yang hari nie aku nak story mory pasal makan2 jerk...
makanya kali nie pun harus la pasal makanan jugak..
awas bagi mereka yang belum makan...atau pun berpuasa di bulan ramadhan di minta supaya kuatkan iman sebelum meneruskan scroll ke bawah...



sebelum kita tayang menu makan2....harus la tayang muka owner dulu...











eh tersilap tayang kasut plak...
allalalalalalalal...



menjeling budak yang cakap aku kuat makan...





nie la budak yang selalu cakap aku kuat makan..dan selalu cakap aku gemuk...
huhuhuhuuhuh nanti kita tengok hasil WIFE dia plak..allalalalalalalalal :P




3 laki orang pinggitan...



coffee...asam boi yang superrrrrrrrbbbbbbbbbbbb sedap gilos...pekat melikat...
n pineapple juice aku punya...





nasi + kari ayam....menu pilihan member aku yang cakap aku kuat makan tue.. hehehehehhehe






gambar menu pilihan aku lupa nak snap...sebab lapar melampau..
pastue terpaksa amik dekat papan iklan tue... jerk la..
aku nyer menu yang ada udang tue..nasi goreng tomyam..yummy..yummy
sedap hokes..tapi yang xbestnya..melambak2 bawang besar...adoi bikin tension ok..potong stim btoi...


nasi lemak ayam my gurlprenz punya menu...
not bad katanya...



nasi ayam hainan....
menu budak opis aku jugak la...
xkan aku lak kot makan sampai 2 pinggan...
e2 hober hoke...


lepas makan..hati harus hapie berganda2 kan....


yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh aku sudah kenyang...



kali nie kedai yang menjadi pilihan kitorang adalah...HAILAM KOPITIAM......
located belakang JJ cheras selatan...
not bad la....ada WI-FI pree e2 yang penting..hauhauhauahuahuahuah...



notakakikuberbunyi: tadi lunch pekena sizzling mee....pengaruh blog ibu darissa punya pasal la nie..huhuhuhuhu....

bila kita hapie mari kita makan...

yahoooooooooooooo sudah hari jumaat kan....
nie bermakna esok n lusa adalah hari tuk berjalan2...eh cilap2...hari tuk beristirehat...
*rehat la sangat kan...walhal bangun pagi jerk pala otak dah ligat pikir nak g mana...:P*


sebabkan esok adalah hari cuti...hari nie nak buat tayangan gambar makanan jerk...
*sebab cable camera ku ilang...gambar cuti xleh nak transfer camno nak buat giveaway..... so story mory pasal cuti di postponed lagi...dan lagi...*


hari tue aku dapat sesuatu dari si kaseh sayang cinta terhalang



poslaju.....yang memang laju.... :P
*harus cakap bebaik pasal poslaju...ateee...B.I.L aku keja kat poslaju kan..*





ada apakah di dalam kotak puteh nie...






Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V





ada Famous Amos....
mak soka..mak soka....
korang soka dak??? soka kalu p beli cepat...





cokelet cip peberet gua niah nie...



sedap hoke...ranggup jerk....
kenyang aku hari tue...
ada makanan tambahan ...




tengok la...klu nak penghayatan yang lebih...
makan kena totop2 bijik mata...
pastue amik gambar sendiri...
hahahahahahahahahha





alamak xnampak minyak dagu lak...




hari jumaat mekap kena lite2 sudah...pakai eye-liner sudah.......



pagi bekpest makan pamos amos...
tengah hari lak...makan bekalan yang mamaku masak...
gulai ikan tenggiri...n sambal belacan.....
kalau mama aku datang umah jerk baru ada sambal belacan kat umah aku..
klu x tue...memang haremmmmmmmm la..sebab en dedi adalah xmakan velacan..huhuhu resdung katanya....nyampah mak taw....
berapa kali aku maw bilang kegemaranku adalah belacan..kenapa ko xbuat sambal belacan...



nasi harus letak kicap ye...
klu xda kicap memang xkick la nasi ku e2..




gulai ikan tenggiri....
yummy...yummy..yummy...
*kat dalam peti ais ada lagi belen ikan tenggiri nie..jawabnya nak kena tunggu sampai mama aku datang lagi la gamaknya baru termasak ikan tue.. :P*




pehhhhhhhhhhhhhhhh tengok2 nasi nie..terus rasa nak makan...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mama....bila nak mai kl nie...




notakakikuberbunyi: awal bulan depan mama aku nak g buat umrah..huhuhuhu sedey lak rasa..mama doakan anakmu di sini ye....murah rezeki selalu....



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails