Followers

Attention...Peringatan dari aku

MOOD MALAS GILA

Cinta Hati Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

MY LITTLE PRINCESS

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

TINY DOT

Lilypie Pregnancy tickers

CLICK2 ....Income Pampers & Susu Amani....

Jom Buat Carian

Wednesday, March 16, 2011

buatmu manusia ego....

Di sini tempat tuk aku luahkan…apa yang aku rasa…apa yang aku pendam…

Aku mungkin bukan seorang sahabat yang baik…sebab tue aku mendapat balasan macam nie….

Apa perasaan korang…..bila korang hanya di jadikan tempat bila seorang sahabat berada dalam kesusahan…

Aku hanya di cari masa dia susah..masa dia ada masalah dalam rumahtangga….

Aku sebagai seorang sahabat…sebagai seorang wanita…yang mungkin cuba memahami perasaan seorang wanita lain….yang aku anggap macam kakak aku sendiri…

Tapi bila dia berada di kemuncak….tiba2…dia anggap aku ada muslihat dengan dia….

Ya allah hancur hati aku…demi tuhan…..aku cuba buang semua kenangan dengan dia…

Bukan membenci bukan jugak mencaci….tapi sekadar peringatan tuk diri sendiri…

Agar tidak terlalu mempercayai manusia2 yang aku anggap sahabat sejati….

En Shukri selalu marah cakap aku terlalu pentingkan hubungan persahabatan aku…

Ya memang aku akui…mungkin atas kesilapan aku..terlalu mengagongkan sahabat…

Tapi akhirnya…..aku di tuduh punya muslihat….

Andai hatimu penuh dengan ketidakpuasan kenapa tidak berterus terang …kenapa perlu berkias…berterus teranglah walaupun kenyataan nya terlalu pahit….

Buatmu sahabat…andai ini perakhiran persahabatan kita….aku pasrah….

Mungkin ini yang terakhir aku bersahabat dengan kamu sahabat…kerana…

Cukuplah sekali hati aku dilukai….xmungkin untuk aku kembali Kepada ikatan yang lama…memang e2 sifat aku…memaafkan terlalu mudah..tapi untuk melupakan…..ya mungkin aku seorang pendendam…tapi andai di sini pengakhirannya aku pasrah….



gelak tawa sebagai perisai tuk menyembunyikan perasaan duka di hati....




notakakikuberbunyi: semalam aku privatekan blog jap..sebab nak 'ubahsuai umah' tapi tiba2 hari nie..aku rasa macam nak stop blogging terus....hmmmmmmmmmmmmm

37 comments:

eMMe said...

lu jgn sedih, wa pun rasa sedih, patot la, wa try masuk blog lu, tak boleh, tlg jgn brenti dari blog, wa sayang lu tau!

atty's said...

jangan lah stop blogging ieda..
biarlah apa org nak buat pada kita.
tapi kita jgn buat perkara yg sama pada orang lain .

faiez said...

xpelah..ni hari dia kan

Joy said...

hmmm sedihnye. i tau cam ne rs nya..pernah alami..sabar ye...

Kaseh said...

ya allah beb..jgn la nangis..sedih aku tgk air mata ko tuh..ermm kita mmg takboleh nak menilai hati org..sbb tu dlm bersahabat kena tawakal je beb.. kalau dapat sahabat yg betol2 ikhlas..alhamdulillah.. tapi kalau dapat sahabat yg tak ikhlas..kena redha.. kita taktau hati mereka.. aku harap ko kuat.. kau takde kawan macam dia..kami yg lain2 ni kan ada lagi...

Cik Pah said...

eh.pepel.. jgn berhiba pepagi nih.. take ur time untuk tenangkan diri..then lepas tuh.. baru blogging balik ek..

Dee said...

jgnlah tutup blog..akak syg kat pepel..jadikan ini pengalaman, bila ada org luahkan masalah rumahtangga..pinjamkan telinga..tp jgn menasihati, sbb ujung2 hari kita akan dituduh mempunyai muslihat, kita akan dituduh jahat..kak dee dh lalui..teruskan kehidupan, ramai lagi sahabat lain..yg sudah tidak sudi, biarkan dia berlalu pergi..bonda amani jgn sedih2 tau...love you!

-oP_ida- said...

Bondaa PASAIPA nak katOp bloq????
ckuplaaa perasaan tuh pada cheq sorang jaa.....jangan laa sampai bejangkit ke Umah chaNtik yang beseri-seri nie nak turut serta Off Blogging....nOpe.....nope.....

akak, SAHABAt yang haiki yang benar-baner ikhlas jaa memahami segalanya.... nilaa nama dia SAHABAT HIPOKRITTT...depan manis..belakang mcm cipan!!!!!!!!

sorri to said, cheq takottt kalO sebut ikatan pesahabatn..sebab terlalu perit bilaa saat perpisahan..ckOplaa dh rasa saat-saat perit cam ginik....bila harta dunia yg kecapi..bila pangkat di sandang di diri lUPA suda kawan hat keja kuLi pecacai nieh...

akak, jagan besedey keh.....ilang satU....seplo lagi dok ada yg sudi bersahabat dengan kamu kakak.....

akak, jgnlaa sedey.....kalO akak sedey tak ROWCK laaaaa..camnieh...

-oP_ida- said...

AKAK nida SAYANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG akak...

nida TAKMAUUUUUUUU akak iLang dr dunia bLogGIng...Plzzzzzzzzz

Eye_nee said...

Baru 2-4 hari lepas akk tulis pasal sahabat2 ni Pepel..tup2 jd kat ko pulak...ko hanya akan kehilangan 1 sahabat andai ko putuskan hubungan dgn dia...tp kau akan kehilagan beribu sahabat dialam maya ni yg benar ikhlas nak berkawan dgn ko...andai ko stop bloging...ni jd satu pengajaran pd ko...supaya ko akan lebih berhati-hati memilih...siapa KAWAN..siapa RAKAN..Siapa SAHABAT...dan Siapa GENG LU...gua syg lu sis..keep on blogging ok...INGATTTT nnt kureng target gua nak komen....

rasp said...

tak semuanya sahabat sejati sis...
kekadang tu ada plak yg jadik jarum peniti...
cucuk sahabat kita sampaikan dia memandang serong pada kita...
tapi tu lah asam garam kehidupan...
tapi tak semua plak yg pe'elnya gitu...
kita lah yg perlu berhati2 dalam memilih sahabat...

suka dgn renovation u nie...
kalo leh jgn lah stop berblogging...
kalo perlukan masa...
take a break jap...
then sambung le balik...
we're gonna miss u tau...
kamu punya a few gud friends here...

sW33tdARLiNG said...

aku ada sorang kawan mcm tu.. guna aku bila ada kepentingan.. now aku pun guna dia jugak bila ada kepentingan.. but skang, masing2 lebih senang diamkan diri...

buat apa kita nak sesal.. serah jer kat Allah..

wahida said...

tu yg kadang2 malas nak masuk campur hal rumahtangga org lain tu...bila dia dah baik, kita lak dituduhnya ada muslihat..huh!! ko sabar la ye...

jgn tutup blog!! aku baru nak kawan ngan ko...

PutRee SeJiNjaNg said...

asal ni yunk...alo..lo..lo...jangan sedih k..mek sini aku hugs...dah2 idak mau sedih...biarkan lah manusia tu yunk...jgn dilayan k..

ratusiput said...

wah rumah baru lg..ehehe...rajin ko mengecat umah ye pepel.skang ni dh byk yg cmtu jd skang ni takyah pening2 nk cr kawan.kawan blog lg ramai yg bebaik dr alam nyata...

MiYOKO SuKi said...

setuju ngan ratu siput...

rakan blog lagi baik dr alam nyta...

keep on blogging ye, akak...
jgn berenti tauu...

qellissa said...

what happening ni? sampai nak stop blogging? nanti i da x boleh tgk amani lg klu u stop blogging dear..

Mimy Hamid said...

eida syg...hapus lah airmata mu...meh sandar ke bahu aku...walau kita kawan blogger..takkenal hati dan jiwa memasing...tapi aku tau ko jujur...tabah dan sabar yer...aku pernah alami apa ko rasa...kawan baik aku tak nak kawan ngan aku sebab yang bodoh ...memula aku takleh terima..tapi biarlah ...biar Allah yg menentukan segalanya...satu hari akan terbukti...biar dia buat kita..jgn kita buat org...


p/s...rehat je..jgn stop blogging

✿ etiey erywan ✿ said...

sabar nyah.. insyallah dia pun akan dapat balasan. kita kan hidup utk anak cucu dan seluruh kuarga kita. dia tak kena, mungkin anak dia ke cucu dia ek yang kena nanti... pokoknya life is karma.. dia akan dpaat juga apa yang dia buat mungkin lain balasannya

makdara TERdiva said...

ala...jgnla toching2..
rasa mcm tak best plak masuk blog ni arini sbb biasanya tuan belog dier gilerr..arini dia emo..tsk!

plizzz..jgn tinggal daku :D

Ena said...

patut la semalam tak leh masuk.. huhu..
sabar ye ieda.. xceli akak pernah lalui semua tu.. memg sangat menyakitkan.. tapi betul kata eida.. memaafkan mungkin mudah tp melupakan tu sangat susah.. tapi pasrah la juga dengan ujian yg DIA bg.. skrg kami dah berkawan semula tapi setakat kawan aje la.. tiada lagi istilah tidur sebantal makan sepinggan tu..

sabar ye ieda.. kami kan ada..

Ena said...

jgn stop blogging dear.. kami tetap menyokong eida.. please!!

POSH76 said...

beb jgnla sedey adat bersahabat mcm nilah...yang penting ramai lagi yang suka kawan dgn hang...aku tau hang sahabat yang baik

ieda said...

setuju dgn eye nee .. dik .. kena banyak bersabar dlm harungi dugaan dlm hidup ini .. semua yg terjadi pasti ada hikmahnya .. kalau kita rasa kita kehilangan seorang kawan x semestinya kita akan kehilangan kawan yg lain juga .. hadapi dengan tenang .. jgn sedih ok .. akak kenal eida seorang yg kuat dan bukan mudah mengalah ok ..

manusia x sama dik .. seperti ombak , ada pasang surutnya .. mgkin dia bersikap begitu kerana dia ada yg x dpt dia kongsikan bersama eida @ dia ada sebabnya tersendiri .. jgn terlalu meikirkannya .. we love uuu :))

Dilla Ady said...

sedihnye tgk eida camni..paham perasaan ieda..sbb tu dilla tak penah rapat sgt ngan org luar lebih2..takut terkena..

sabar eh eida, mungkin ade hikmahnye..

da, tak mo sedih2..kesat airmate mu tu dear!

mummysyafie said...

eida..naper nie? sebab kan yang sorang buat salah terus nak tutup blog ke?

kami akak² karoks ada lagi taw. jangan susah hati..

take care yer

CidaZam said...

let me tinggal jejak!!!

Hehehe... normal la benda tu, aku pun banyak kali kena. Tolong2 last2 kena batang idung sendiri buat tak tahu atau buat2 kita tak pernah tolong dia. Bukanlah minta balasan tapi org kata susah pandai cari senang buat bodo je ke? My advice, jauhkan diri anda dengan org yang macam ni. Tak yah nak anggap kakak2 ni semua. kalau dah darah daging lain, tetap lain. Sabar je la, bila dia susah biar dia terantuk and sedar. Take k gurl. Tak mo sedih2. Hang layan amani pun elok... hahaha... kan?

fiza said...

Biasalah tu, rambut sama hitam, hati lain². Sabar yer, jgn sedih². Jgn lah sampai nak tutup blog.

A D I A said...

hmm susah beb, sekali dilukai dgn teruk, mmg tiada maaf bagi mu. we may forgive, tapi forgetnya tidak.

buatlah keputusan yg bijak.

NeenaAnuar said...

beb... jgn lah sedeeeyyy... jgnlah kerenaa org lain ko nak stop bloggin.. ko tak kesian ker kat kawan2 ko yg ramai sayangkan ko kat sini nie laling??? huhuhu...

takpe.. maybe u need a break kejap.. relaxx kan minda ko.. pasai sahabat tu... memang sakit hati biler kite diperlakukan camgitu.. takpe.. bahagian dia akan sampai jugak nanti.. kalau tak skg esok2 pasti masa dia akan tiba utk dia menangis sbb ko dah menangis hari nie..

so meh aku polok ko meh.. *HUGS*

Eri-chan said...

beb kau jgn benti blog beb. ko tgh emo ni. ambil cuti je bolehla...yg kasik kau gelak hari2 pun komen2 kwn2 blog ye tak..?
ko punya tag eja HOKE tu kasi aku gelak hari2 tau.
sila proceed blogging.

Softtouch [Hanim] said...

jgn stop blogging ieda...sy faham perasaan awk tu..sy pernah kena mcm tu..terlalu agong kwn smpai kwn mkn sy.Smpai skrg ngan dia xy xbaik n xrapat mcm dulu..sabar ye ieda..

anntaj said...

jangan sedih k...

SURIA AMANDA said...

sabar ye kak..x semua yang kita buat ikhlas mendapat balasan setimpal..org teraniaya ni doanya makbul..sabar...

zamzarina said...

haah..keep it up kak puplelicios..go..go..!!!..

eLLy said...

blog yg sudah diubah suai, oleh yg demikian jng la ko patah semangat hanya disebabkan oleh manusia yg konon2 digelar kawan/sahabat tapi disebaliknye ...

Tak pe dik kami ade :p
kami kekawan maya yg baikkk punyeee

InaAchik said...

beb... sowry... aku br baca pasal ni hr ni...

aku pernah lalu apa yg rasa hari ni. dan gitulah, rasa nak stop blogging sebab sakit ati,MARAH dan mcm2 rasa. sebab kite tau dia akan follow life kite dr blog. tapi bila di pk2 blk, KENAPA?! aku rasa aku x perlu buat camtu sebab biar dia tahu... AKU OK JER TANPA KO DALAM HIDUP AKU!!! RAMAI SYG AKU... KO KECIK NYER HAL LA!!!

paperpon beb, sabar yer...
bak kata komen2 di atas... ramaiiiiiiiiiiii syg PEPEL! me toooooooooo... HUGS~~~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails